Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Αντιπαράθεση για το «λάθος» του ΔΝΤ


Στουρνάρας: Διαπραγματευτήκαμε σκληρά με πράξεις, όχι με λεονταρισμούς.
Τσίπρας: Αδυναμία αξιολόγησης της ομολογίας του Ταμείου από την κυβέρνηση.

Στις κατηγορίες του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, περί μη εκμετάλλευσης της παραδοχής του «λάθους» από πλευράς του ΔΝΤ απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας.
Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως «η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά από την πρώτη ημέρα με πράξεις και έργα και όχι με λεονταρισμούς», καθώς και ότι «το λάθος των πολλαπλασιαστών έχει μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης από την ελληνική πλευρά πολύ πριν ξεκινήσει ο διάλογος από τον κ. Μπλανσάρ».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ρεν, ο Γιάννης Στουρνάρας είπε πως κάνει λάθος αν πιστεύει πως όλη η ύφεση οφείλεται στα λάθη της Ελλάδας. Ο υπουργός Οικονομικών επίσης είπε πως ο κ.Τσίπρας διαστρέβλωσε τα λεγόμενά του στο Eurogroup, λέγοντας πως ζήτησε κοινή δήλωση από ΕΕ και ΔΝΥ και δεν την πήρε, ενώ μίλησε για «διαφορετικές απόψεις» Ρεν- ΔΝΤ. Εν συνεχεία, επέρριψε ευθύνες στους εταίρους για καθυστέρηση στο να αντιληφθούν τα προβλήματα στην αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης. Παράλληλα, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα «πρόταση": «Σας έχω προκαλέσει εδώ και μήνες να μας πείτε την πρότασή σας, τι θα κάνουμε αν βγούμε από το μνημόνιο».
Στην ερώτησή του ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε την «αδυναμία» αξιοποίησης της ομολογίας του Ταμείου από την κυβέρνηση και ρώτησε πώς θα ενεργήσει ώστε αυτό το «λάθος» που αποτιμάται σε δεκάδες δισ. ευρώ να αποτελέσει την αφετηρία ώστε η χώρα να απαλλαγεί οριστικά από μνημόνια και πολιτικές που θα εκτοξεύσουν την ύφεση και τη φτώχεια και τα επόμενα χρόνια;
Ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρθηκε κατά του υπουργού Οικονομικών, χαρακτηρίζοντάς τον «μνημονιακότερο του Μνημονίου», κάνοντας λόγο για πολιτική που έχει αποτύχει και λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει προτάσεις και προβλέψεις και έχει επιβεβαιωθεί σε όλα, αντίθετα με την «υπεραισιοδοξία» του Γ.Στουρνάρα.
"Κόντρα» υπήρξε και για τις δηλώσεις Μέργου: ο κ.Τσίπρας μίλησε για «κρυφή ατζέντα» και ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για «θανάσιμη διαστρέβλωση» των λεγομένων του γγ του υπουργείου Οικονομικών και για επικοινωνιακούς τακτικισμούς.
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον κ. Πρωθυπουργό-Θέμα: «Λάθος πολλαπλασιαστής της ύφεσης, υστέρηση εσόδων και νέα μέτρα»
Η άρνηση της κυβέρνησης Σαμαρά να αξιοποιήσει τη δημόσια ομολογία στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου περί «λάθους» στο δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, αποδεικνύει πως σκοπεύει να πορευτεί μέχρι τέλους πιστή στο μνημόνιο και στις ολέθριες συνέπειές του. Η κυβέρνηση Σαμαρά, ωσεί παρούσα στην τελευταία σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αξιοποίησε ένα ακόμα διαπραγματευτικό χαρτί. Επειδή η επιμονή των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση στην πιστή εφαρμογή του μνημονίου, επειδή η απουσία κάθε διαπραγμάτευσης ώστε να σταματήσει το βάρβαρο και αποτυχημένο πρόγραμμα έχει οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής κρίσης, επειδή η υστέρηση εσόδων και η ύφεση προδιαγράφουν νέα μέτρα, όπως φαίνεται από τη μετάφραση του επικαιροποιημένου μνημονίου,
Ερωτάται ο κ. πρωθυπουργός:
Πώς θα εκμεταλλευτεί η ελληνική κυβέρνηση τη δημόσια παραδοχή περί «λάθους»;
Τι ύψους εκτιμά ότι θα είναι τα προαναγγελθέντα στο μνημόνιο νέα μέτρα, με δεδομένο ότι μόνο για το Γενάρη η υστέρηση εσόδων είναι περίπου 300 εκ ευρώ;
Πώς θα ενεργήσει ώστε αυτό το «λάθος» που αποτιμάται σε δεκάδες δις ευρώ να αποτελέσει την αφετηρία ώστε η χώρα να απαλλαγεί οριστικά από μνημόνια και πολιτικές που θα εκτοξεύσουν την ύφεση και τη φτώχεια και τα επόμενα χρόνια;
Ο ερωτών βουλευτής
Αλέξης Τσίπρας
Διαμαρτυρία Τσίπρα για την απουσία του πρωθυπουργού
Τη διαμαρτυρία του για την απουσία του πρωθυπουργού από τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατά την «ώρα του πρωθυπουργού», διατύπωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ λίγο πριν ξεκινήσει η επί της ουσίας συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του με θέμα τη δημόσια ομολογία στελεχών του ΔΝΤ περί «λάθους» στον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή.
Ο κ. Τσίπρας είπε πως η σημερινή είναι η όγδοη επίκαιρη ερώτηση, που απευθύνει ο ίδιος στον πρωθυπουργό, ενώ συνολικά ο κ. Σαμαράς δεν έχει απαντήσει σε 30 ερωτήσεις αρχηγών κομμάτων, που κατατέθηκαν σε επτά μήνες. «Κατανοώ τις δυσκολίες του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αυτό όμως συνιστά απόδειξη ήττας» είπε. Πρόσθεσε δε: «Δυστυχώς, αυτή η συμπεριφορά αφορά και τους υπουργούς». Ανέφερε ότι από 950 επίκαιρες ερωτήσεις που κατατέθηκαν σε επτά μήνες, έχουν απαντηθεί 459, κάτι που «συνιστά είναι αρνητικό ρεκόρ», και πάντως -επισήμανε- το αν θα απαντούν, είναι θέμα δημοκρατικής λειτουργίας. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως αυτό μπορεί να μην αφορά τον κ. Στουρνάρα, όμως ο υπουργός Οικονομικών δεν είναι εκλεγμένος, παρά διορισμένος από τον πρωθυπουργό. Κάλεσε δε το προεδρείο υπό τον Γιάννη Τραγάκη να του απαντήσει αν κρίνει πως «το να λιποτακτεί ο πρωθυπουργός από την κοινοβουλευτική μάχη τιμά την κοινοβουλευτική διαδικασία» και ζήτησε «να καταργηθεί η ώρα του πρωθυπουργού» εφόσον ο κ. Σαμαράς δεν έρχεται στη Βουλή να απαντήσει.
Απαντώντας ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έχει δικαίωμα από τον Κανονισμό της Βουλής να ορίζει τους υπουργούς, που θα απαντούν στις ερωτήσεις, ενώ για το θέμα της απουσίας ορισμένων υπουργών ανέφερε ότι και το προεδρείο έχει απευθυνθεί σχετικά. Εξήγησε, ωστόσο, πως σε μια επτακομματική Βουλή οι ερωτήσεις είναι πάρα πολλές και σε πρόταση, που έγινε, να υπάρχει μία συνεδρίαση την εβδομάδα για να απαντώνται οι ερωτήσεις ενός υπουργείου, δηλώνουν κώλυμα οι ίδιοι οι βουλευτές.



Δεν υπάρχουν σχόλια: