Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Ποινική δίωξη για παράνομες προσλήψεις σε θυγατρική της Αττικό Μετρό


Βαρύτατη ποινική δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος 10 μελών της εταιρείας ΑΜΕΛ ΑΕ (θυγατρικής της Αττικό Μετρό) για παράνομες προσλήψεις κατά τα έτη 2008-2009. Η δίωξη αφορά σε κακουργηματική απιστία στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Ν 1608/1950 και στηρίζεται σε έκθεση–φωτιά του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (Φεβρουαρίου 2010), αλλά και σε μηνυτήρια αναφορά του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με την νομιμότητα πρόσληψης προσωπικού από την ΑΜΕΛ ΑΕ
Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που δόθηκε, τότε στη δημοσιότητα και η οποία αποτέλεσε και τη «βάση» της εισαγγελικής έρευνας, έγιναν δεκάδες προσλήψεις στην εν λόγω εταιρεία χωρίς διαφανή κριτήρια. Συγκεκριμένα, προσελήφθη μουσικός ως οδηγός συρμών, απόφοιτος Νοσηλευτικής ως τεχνίτης συντήρησης, απόφοιτος ΙΕΚ Ασφαλιστικών Εργασιών στις δημόσιες σχέσεις, κ.ά. 

Ακόμη, από τον έλεγχο που έγινε στην θυγατρική της Αττικό Μετρό διαπιστώθηκε πως:
·   Δεν τηρούνταν συστηματικά και πλήρη πρακτικά συνεντεύξεων
·   Δεν υπήρχε κάποια θεσμοθετημένη διαδικασία για την εξέταση των υποψηφίων
·   Δεν υπήρχαν βιογραφικά για όλους τους προσληφθέντες
·   Δεν αναφέρεται συγκεκριμένη θέση εργασίας των προσλαμβανομένων. 

Όσο για τα προσόντα και την προϋπηρεσία με τα οποία προσελήφθησαν η έκθεση είναι αποκαλυπτική:
·   Ο ΑΜ, μουσικός με μοναδική εργασιακή εμπειρία σε ορχήστρα μουσικών εκδηλώσεων και στην ομάδα συναυλιών του Θ. Πολυκανδριώτη, προσελήφθη ως οδηγός συρμών.
·   Ο ΚΜ με εργασιακή εμπειρία σε τοποθέτηση τεντών, συσκευασία CD, άνεργος από το 2007 (σύμφωνα με σημειώσεις επί του βιογραφικού) προσελήφθη ως υπεύθυνος σταθμών.
·   Η ΑΣ με εμπειρία 13 ετών ως dealer σε καζίνο προσελήφθη ως οδηγός συρμών.
·   Πρόσληψη αποφοίτου ΤΕΛ, 26 ετών, με επάγγελμα οικοδόμος-πλακάς, ως υπεύθυνου σταθμού
·   Πρόσληψη κατοίκου επαρχίας, με 8χρονη εμπειρία αποκλειστικά (βάσει βιογραφικού) σε εστιατόρια, ως οδηγού ΤΡΑΜ
·   Πρόσληψη τελειόφοιτου ΤΕΙ Νοσηλευτικής, 20 ετών, χωρίς καμία σχετική επαγγελματική προϋπηρεσία, ως τεχνίτη συντήρησης.

Αντίθετα, τέθηκε από την εισαγγελία στο αρχείο το σκέλος εκείνο της δικογραφίας που αφορά προσλήψεις στην εν λόγω εταιρεία το χρονικό διάστημα μέχρι το 2007. 

Πλέον, η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή αρμόδιο για υποθέσεις διαφθοράς 

Δεν υπάρχουν σχόλια: