Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Αγκάθι οι δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν δημοσίους υπαλλήλους



Αγκάθι για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας αποτελούν και οι αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες δικαιώνονται δημόσιοι υπάλληλοι και παίρνουν προσωρινές διαταγές για να επιστρέψουν στις εργασίες τους. Μία τέτοια απόφαση εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για οκτώ εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης από τους 35 που υπήχθησαν στο καθεστώς διαθεσιμότητας και έχουν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας την εξαίρεσή τους.
Στο πλευρό των εργαζομένων ήταν και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος υποστήριξε ότι ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται το μέτρο είναι αυθαίρετος και άδικος, δεδομένου ότι δεν προηγήθηκε καμία αξιολόγηση.
Ανάλογη απόφαση εκδόθηκε και από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, που κρίνει ως αντισυνταγματικά τα κριτήρια υπαγωγής στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας, τα οποία αφορούν την κατηγορία των διοικητικών υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αορίστου χρόνου. Με την απόφαση δικαιώνεται υπάλληλος του Δήμου Αιγάλεω και δίνεται προσωρινή διαταγή για επιστροφή στα καθήκοντά του.
Δεκτή έκανε χθες και το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για 14 υπαλλήλους του Δήμου Ξάνθης που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: