Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Ανακαλούνται πάνω από 3,4 εκατ. οχήματα ιαπωνικών εταιρειώνΗ ιαπωνική εταιρεία Takara που μεταξύ άλλων προμηθεύει τις Toyota, Honda και Nissan εντόπισε πιθανό κίνδυνο θραύσης του συστήματος που φουσκώνει τον αερόσακο του συνοδηγού. Σε μία τέτοια περίπτωση, είναι πιθανό κατά το άνοιγμά του να εκτοξευτούν μέσα στην καμπίνα κομμάτια πλαστικού.
Η ανακοίνωση υποστηρίζει ότι το σύστημα δεν ευθύνεται μέχρι στιγμής για κάποιο καταγεγραμμένο συμβάν, αν και απέφυγε να αναφερθεί αναλυτικά στις εκτός Ιαπωνίας αυτοκινητοβιομηχανίες που προμηθεύει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία εντοπίζει σε ανθρώπινο λάθος το πρόβλημα, καθώς ένας εργαζόμενος φέρεται να μην άνοιξε τα συστήματα αποβολής ελαττωματικών προϊόντων για κάποιο διάστημα στις γραμμές παραγωγής, ενώ άλλα μέρη του συστήματος αποθηκεύτηκαν σε χώρους με ακατάλληλα επίπεδα υγρασίας.
Η ανακοίνωση έστειλε τη μετοχή της εταιρείας στο -9%.
Μετά την ανακοίνωση, η Toyota προχώρησε σε 1,7 ανακλήσεις οχημάτων, εκ των οποίων 490.000 στην Ευρώπη, 580.000 σε ΗΠΑ-Καναδά και άλλες 320.000 στην Ιαπωνία. Τα μοντέλα που πιθανώς πρέπει να ελεγχθούν είναι τα Corolla, Tundra και Lexus SC κατασκευής από το Νοέμβριο του 2000 ως τον Μάρτιο του 2004.
Αντίστοιχα η Honda ενημέρωσε 1,1 εκατ. ιδιοκτήτες για τα οχήματά τους, 64.000 στην Ευρώπη, 680.000 σε ΗΠΑ-Καναδά και 270.000 στην εγχώρια αγορά. Η ανακοίνωση αφορά μοντέλα Civic, CR-V και Odyssey.
Η Nissan από την πλευρά της ανακάλεσε 480.000 μονάδες συνολικά, από τα Cube, X-Trail, Maxima και Teana, που κατασκευάστηκαν από τον Αύγουστο του 2000 ως τον Ιανουάριο του 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια: