Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Γερμανός στα πράσα με χρυσό κι ασήμι


Γερμανός υπήκοος 31 ετών πιάστηκε στα πράσα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πριν φυγαδεύσει τον «θησαυρό» του.
Ολα ξεκίνησαν όταν τελωνειακοί υπάλληλοι του αεροδρομίου ειδοποίησαν το ΣΔΟΕ για το φορτίο με το ασήμι, το οποίο θα... πέταγε με την εταιρεία Lufthansa, καθώς κάτι δεν πήγαινε καλά με τα δελτία αποστολής και τα παραστατικά της εταιρείας.
Αμέσως σήμανε «κόκκινος συναγερμός» στην υπηρεσία μιας και η ποσότητα του ασημιού ήταν πολύ μεγάλη (425 κιλά).
Από τον έλεγχο που έγινε προέκυψε ότι πίσω από το φορτίο βρισκόταν Γερμανός υπήκοος ο οποίος θα ταξίδευε με την ίδια πτήση.
Πάνω του βρέθηκαν 7,18 κιλά χρυσού, τα οποία θα έβγαζε παράνομα από τη χώρα αλλά και 293.000 ευρώ.
Παράλληλα οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ και με τη συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων βρήκαν και κατέσχεσαν τα 425 κιλά ασημιού, καθώς διαπίστωσαν πως συνοδεύονταν από πλαστά παραστατικά ανύπαρκτης εταιρείας. Με όμοια πλαστά παραστατικά προσπάθησε να μεταφέρει στη χώρα του και τον χρυσό.

«Βιτρίνα»
Για «βιτρίνα» της παράνομης δραστηριότητας υπήρχε επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, η οποία δεν παρουσίαζε την παραμικρή δραστηριότητα.
Ο αλλοδαπός συνελήφθη και οδηγείται με την αυτόφωρη διαδικασία ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.Τα 425 κιλά ασημιού, τα 7,18 κιλά χρυσού και τα μετρητά ύψους 293.000 ευρώ κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Σύμφωνα με στέλεχος του ΣΔΟΕ, οι έρευνες του Σώματος συνεχίζονται, προκειμένου να εντοπιστούν τα πρόσωπα στην Ελλάδα με τα οποία ήρθε σε επαφή ο Γερμανός και του προμήθευσαν τον χρυσό. Εκτιμάται ότι η υπόθεση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος παράνομης διακίνησης χρυσού και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Το ίδιο στέλεχος επισημαίνει πως οι τελευταίοι έλεγχοι έχουν δείξει «όργιο» παρανομίας στα περισσότερα ενεχυροδανειστήρια και ανταλλακτήρια χρυσού της χώρας, καθώς, όπως προέκυψε, η παραβατικότητα στα καταστήματα αυτά ξεπερνά το 50%.

Έρευνες του ΣΔΟΕ στη Βόρεια Ελλάδα 
«Εξαγωγές» χρυσού στην Τουρκία
Μεγάλες ποσότητες χρυσαφικών και κοσμημάτων, που συγκεντρώνονται στη Βόρεια Ελλάδα από ενεχυροδανειστήρια ή ακόμα και από προϊόντα εγκληματικών δραστηριοτήτων, λιώνονται σε ράβδους ή πλάκες χρυσού και διοχετεύονται παράνομα στην Τουρκία και άλλες χώρες από άτομα και κυκλώματα που διακινούν «μαύρο χρήμα».
Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε πρόσφατα Τούρκος που θα ταξίδευε στην πατρίδα του με... 30 κιλά χρυσό σε πλάκες. Τα παραστατικά που κατείχε εμφάνιζαν το όνομα ενός μουσουλμάνου της Θράκης, ο οποίος κατοικεί στον Εχίνο της Ξάνθης και δηλώνει ανεπάγγελτος, ενώ η μητέρα του διατηρεί ενεχυροδανειστήριο στην πόλη της Ξάνθης. Οι τελωνειακοί έκαναν έλεγχο στο σπίτι του συγκεκριμένου ατόμου όπου βρήκαν και κατάσχεσαν 12 πλάκες χρυσού βάρους 6,77 κιλών και μεγάλα χρηματικά ποσά.
Ακολούθησε έρευνα και στο ενεχυροδανειστήριο της μητέρας του, όπου βρέθηκαν μία πλάκα χρυσού και ποσότητα κοσμημάτων που δεν είχαν καταχωριστεί στα βιβλία της επιχείρησης. Την ίδια δραστηριότητα εκτιμάται πως είχε αναπτύξει και ο 53χρονος «άνεργος-Κροίσος» από τη Χρυσούπολη Καβάλας, με την Porsche, τα τιμαλφή, την πλάκα χρυσού και τους λογαριασμούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που αποκαλύφθηκε πρόσφατα από τις έρευνες του ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΧΑΚΗΣ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: