Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

Ψηφιακό σήμα τηλεόρασης στην Κρήτη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετεΝαι είναι γεγονός! Η Κρήτη μπαίνει στην ψηφιακή εποχή της τηλεόρασης, έστω και με καθυστέρηση.
Στις 31 Μαΐου 2013, οι κάτοικοι του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου, των Χανίων καθώς και τμήμα της ενδοχώρας των νομών αυτών, θα αποκτήσουν πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, απολαμβάνοντας πλέον τα τηλεοπτικά προγράμματα με σταθερή ποιότητα ήχου και εικόνας.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την 31η Μαΐου ξεκινάει η ψηφιακή μετάδοση όλων των τηλεοπτικών προγραμμάτων από τα κέντρα εκπομπής «Ρογδιά» στο νομό Ηρακλείου και «Μαλάξα» στο νομό Χανίων. Ταυτόχρονα θα διακοπεί η εκπομπή του τηλεοπτικού αναλογικού σήματος

 Οι συχνότητες
Οι συχνότητες που θα «πιάνουν» ψηφιακά το τηλεοπτικό πρόγραμμα των σταθμών για το κέντρο εκπομπής «Ρογδιά» είναι:
- για τους δημόσιους σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 37 (602 MHz), 49 (698 MHz), 56 (754 MHz)
- για τους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 24 (498 MHz), 25 (506 MHz)
- για τους σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας της Κρήτης: 38 (610 MHz), 61 (794 MHz)
Ενώ για το κέντρο εκπομπής «Μαλάξα» είναι:
- για τους δημόσιους σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 21 (474 MHz), 24 (498 MHz), 39 (618 MHz)
- για τους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 49 (698 MHz), 56 (794 MHz)
- για τους σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας της Κρήτης: 38 (610 MHz), 57 (762 MHz)

Ο εξοπλισμός

Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό, οι τηλεθεατές είναι απαραίτητο να διαθέτουν δέκτη, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή τεχνολογίας MPEG4, τον οποίο θα συντονίσουν στις παραπάνω συχνότητες με την έναρξη ψηφιακής εκπομπής του σήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: