Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Με leasing πουλήθηκε ο Σκορπιός



O Ρώσος μεγιστάνας Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, ιδιοκτήτης της βιομηχανίας λιπασμάτων Uralkali και της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μονακό, είναι ο καινούργιος ιδιοκτήτης του Σκορπιού. Σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα της αγοράς του νησιού υπολογίζεται σε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια. Σημειωτέoν ότι σύμφωνα με το περιοδικό Forbes η περιουσία του Ριμπολόβλεφ υπολογίζεται στα 10 δις δολάρια ενώ φέρεται να είναι κάτοχος ποσοστού της τάξης του 10% στην Τράπεζα Κύπρου. Επίσης, είναι ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μονακό και συνιδρυτής της ρωσικής κρατικής βιομηχανίας λιπασμάτων Uralkali.
Όπως μετέδωσε χθες το Reuters ο ρώσος μεγιστάνας αγόρασε τον Σκορπιό για να τον χαρίσει στην 24χρονη κόρη του Εκατερίνα. Εκατερίνα που τον θέλει, όχι μόνο για λόγους αναψυχής, αλλά και για επιχειρηματικούς.
Την αγορά έκανε η ίδια από την 28χρονη εγγονή του Ωνάση, Αθηνά, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Σύμφωνα με το Ρόιτερς, η κόρη του μεγιστάνα αγόρασε κι ένα μικρό γειτονικό νησί, το νησάκι "Σπάρτη".
Ο δήμαρχος του γειτονικού Μεγανησίου, Ευστάθιος Ζαβιτσάνος, ο οποίος είναι διοικητικά υπεύθυνος για τον Σκορπιό, δήλωσε ότι η συμφωνία θα είναι μάλλον μία μακροχρόνια ενοικίαση καθώς, σύμφωνα με δικηγόρους, η διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση ανέφερε ότι ο Σκορπιός δεν μπορεί να πουληθεί, ούτε να φύγει από τα χέρια της οικογένειας, σύμφωνα με το Ρόιτερς.
Σημειώνει πάντως, ότι «δεν παρατηρείται κάποια ιδιαίτερη κινητικότητα στην περιοχή, δεν έχει αλλάξει κάτι. Επιπλέον, καθημερινά μεταβαίνουν στο νησί τα μέλη του προσωπικού, που έχει αναλάβει τη φροντίδα όλα τα τελευταία χρόνια».
Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης -γράφει το Ρόιτερς- έχουν δημοσιεύσει ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Μάικροσοφτ, Μπιλ Γκέιτς, και η τραγουδίστρια της ποπ, Μαντόνα, είχαν χωρίς επιτυχία προσπαθήσει να αγοράσουν τον Σκορπιό.
Σημειώνεται ότι η Αθηνά, το εναπομείναν μέλος της οικογένειας του Έλληνα κροίσου, επισκέφθηκε για πρώτη φορά το νησί του παππού της το 1998 κι έκτοτε βρέθηκε εκεί άλλες μία ή δύο φορές. Ουδέποτε όμως εξέφρασε, τουλάχιστον ανοικτά, την επιθυμία να «ζωντανέψει» το νησί.
Ο Σκορπιός ανήκει στο σύμπλεγμα των Τηλεβοΐδων νήσων και στο σύμπλεγμα των Πριγκηπονήσων. Βόρεια του Σκορπιού βρίσκεται η νησίδα Σκορπίδι και ανήκει διοικητικά στο δήμο Μεγανησίου. To 1963 πωλήθηκε στον Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση. Στη νησίδα αυτή, όπου υφίστανται σήμερα λίγα οικήματα, βρίσκονται οι τάφοι του Αριστοτέλη Ωνάση, του γιου του Αλέξανδρου και της κόρης του Χριστίνας. Για πολλά χρόνια στον όρμο του Σκορπιού ελλιμενιζόταν η θαλαμηγός "Χριστίνα", η μετέπειτα "Αργώ".
Ο Ωνάσης κατάφερε να εξασφαλίσει μια ζωή στον Σκορπιό μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τα φώτα της δημοσιότητας. Αρχικά, η πρώτη γυναίκα με την οποία περνούσε τα καλοκαίρια του στο νησί ήταν η Μαρία Κάλλας. Εκείνη ονειρεύτηκε να μείνει για πάντα στον Σκορπιό με τον αγαπημένο της, αλλά ο «Άρης» της είχε άλλα σχέδια, αφού διατηρούσε δεσμό με την Τζάκι Κένεντι. Στις 20 Οκτωβρίου του 1968 η Τζάκι και Αριστοτέλης Ωνάσης ανταλλάσσουν όρκους αιώνιας πίστης στο εκκλησάκι του Σκορπιού. 
Η αίγλη του πλούτου όμως και η παραμυθένια ζωή τους δεν κράτησαν για πολύ. Ο τραγικός θάνατος του Αλέξανδρου το 1973 άλλαξε τα πάντα. Τα όμορφα χρώματα του Σκορπιού και όλων των τόπων του κόσμου δεν υπήρχαν πια για εκείνον, όλα γύρω του έμοιαζαν ζοφερά. Δεν μπόρεσε να αντέξει τον θάνατο του γιου του, υπέφερε από μελαγχολία και δύο χρόνια αργότερα πέθανε από πνευμονία στο παρισινό προάστιο Νεϊγί Σιρ Σεν. 
Μετά τον θάνατο του Αριστοτέλη Ωνάση το νησί περνά στην ιδιοκτησία της μητέρας της Αθηνάς Ωνάση, Χριστίνας. Μέσα σε διάστημα τριών ετών έχασε τον αδερφό της, τη μητέρα της (Τίνα Λιβανού) και τον πατέρα της. Ωστόσο κατάφερε να μαζέψει τα συντρίμμια της και τη δεκαετία του ’80 να φέρει ξανά τη λάμψη και τη ζωή στον Σκορπιό, διοργανώνοντας πάρτι με καλεσμένους από όλον τον κόσμο. 
Το 1985 η γέννηση της Αθηνάς σηματοδοτεί γι’ αυτή μία νέα αρχή στη ζωή της, που της δίνει ξανά πνοή ευτυχίας και της απαλύνει τον πόνο από τον χαμό της οικογένειάς της. Η ίδια όμως δεν θα έβλεπε την κόρη της να μεγαλώνει, αφού τρία χρόνια αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή, από πνευμονικό οίδημα όπως ανακοινώθηκε. Έτσι, το 1988 στα χώματα του Σκορπιού θα γινόταν και η ταφή της Χριστίνας, που θα αποτελούσε ουσιαστικά και το τέλος της δυναστείας Ωνάση. Έκτοτε, το νησί της χλιδής του Ιονίου, που άλλοτε έσφυζε από ζωή, γέλια και πολυτέλεια, μετετράπη σε ένα οικογενειακό νεκροταφείο μιας δυναστείας, που παρά τα πλούτη της οι χαρές της ζωής ήταν λίγες και μετρημένες...


Δεν υπάρχουν σχόλια: