Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

Ελεύθερος με εγγύηση ο Φωτόπουλος για τη... ΓΕΝΟΠ-toursΕλεύθερος μετά την απολογία του με εγγύηση 60.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα αφέθηκε χτες ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για αδικήματα που επισύρουν ποινή ισόβιας κάθειρξης και συγκεκριμένα για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, από την οποία προκλήθηκε συνολική ζημιά σε βάρος της ΔΕΗ ποσού 10.409.880,05 ευρώ.
Η υπόθεση αφορά τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, όπως το δάνειο των 500.000 ευρώ που κατηγορείται ότι πήρε ο κ. Φωτόπουλος το 2010 για λογαριασμό του συνδικαλιστικού οργάνου στο οποίο είναι πρόεδρος και δεν επεστράφη ποτέ.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κατηγορείται επίσης για μεγάλα χρηματικά ποσά που πήρε η συνδικαλιστική οργάνωση από τη ΔΕΗ, για να διοργανώσει ταξίδια και συνέδρια (με τη συμμετοχή ταξιδιωτικών πρακτόρων, δικηγόρων κ.λπ.).
Οι διοργανώσεις αυτές φέρονται ότι δεν πραγματοποιήθηκαν, ενώ στην ίδια υπόθεση ο κ. Φωτόπουλος κατηγορείται για εικονικά τιμολόγια, τα οποία εκδόθηκαν για λογαριασμό της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Συγκατηγορούμενοι του προέδρου της ΓΕΝΟΠ για συνέργεια στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο κ. Φωτόπουλος είναι ο πρώην γενικός γραμματέας της συνδικαλιστικής οργάνωσης Ευάγγελος Μπουζούλας, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του με εγγύηση 20.000 ευρώ και ο πρώην ταμίας της, Κωνσταντίνος Κατσαρός, ο οποίος πήρε νέα προθεσμία. Για την ίδια υπόθεση έχουν απολογηθεί, επίσης κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος, ο νυν διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ Αρθούρος Ζερβός και ο προκάτοχός του Τάκης Αθανασόπουλος, οι οποίοι απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 30.000 ευρώ ο καθένας.
«Αν βρεθεί σε μένα έστω και ένα ευρώ κατάθεση ή οποιαδήποτε αγορά, δεν θα παραιτηθώ, θα αυτοκτονήσω», είχε πει ο Νίκος Φωτόπουλος, απαντώντας στις κατηγορίες για «χορό εκατομμυρίων» από συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ σε βάρος της ΔΕΗ, με αφορμή σχετικό πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή και έρευνα του ΣΔΟΕ που ακολούθησε τότε.

Το ιστορικό
Απολογούμενοι χθες, τόσο ο κ. Φωτόπουλος όσο και οι άλλοι δύο συνδικαλιστές, αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι το δάνειο αποπληρώνεται και πως όλες οι χρηματοδοτήσεις ήταν νόμιμες.
H υπόθεση είχε φτάσει στη Δικαιοσύνη με πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, με βάση το οποίο διατάχτηκε προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
Παράλληλα, είχε διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ επί των τιμολογίων που είχαν εκδοθεί για διάφορες δραστηριότητες. Ο έλεγχος είχε αναδείξει υπερκοστολογήσεις σε δαπάνες για ταξίδια κ.λπ., καθώς επίσης και ποσά ως έξοδα για μελέτες, οι οποίες είχαν ανατεθεί σε συγγενικά πρόσωπα συνδικαλιστών.
Μαίρη Μπενέα
Εκλογές για ανάδειξη εκπροσώπων στη ΔΕΗ

Ζήτησαν υπερωρίες για να... εκδώσουν αποτέλεσμα
Απίστευτη απαίτηση από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, οι οποίοι ζήτησαν υπερωρίες για τις... εκλογές που αφορούν την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών της ΔΕΗ.
Πιο συγκεκριμένα, προχθές και την Πέμπτη ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες των εργαζομένων της ΔΕΗ για την εκλογή εκπροσώπων στα διοικητικά συμβούλια της ΔΕΗ, του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) και του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).
Για τη διαδικασία είχαν στηθεί σε όλες, ανά τη χώρα, εγκαταστάσεις της επιχείρησης 70 κάλπες, ώστε να ψηφίσουν όλοι οι εργαζόμενοι. Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση από τις περιφερειακές εφορευτικές επιτροπές κι εστάλησαν οι σάκοι με τα αποτελέσματα στην κεντρική εφορευτική επιτροπή στην Αθήνα.
Πηγές αναφέρουν ότι συνδικαλιστές αξίωσαν από τη διοίκηση της εταιρείας υπερωρίες, ώστε να κάνουν την καταμέτρηση και μετά το κανονικό ωράριο της εργασίας τους, δηλαδή μετά τις 4 το μεσημέρι.
Με εντολή του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού, δόθηκε αρνητική απάντηση στην απαίτηση των συνδικαλιστών, λέγοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν είναι δουλειά της διοίκησης να χρηματοδοτεί τη συνδικαλιστική διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συνδικαλιστές έσπευσαν να διαρρεύσουν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι η Διοίκηση διακόπτει και παρεμποδίζει τις εκλογές των σωματείων και της Ομοσπονδίας, κάτι φυσικά που δεν ίσχυε.
Πηγές θέλουν τους συνδικαλιστές να μην ολοκληρώνουν τη διαδικασία μέχρι αύριο Κυριακή και δεν αποκλείεται να βγάλουν τα αποτελέσματα μετά το Πάσχα, με το πρόσχημα ,τι δεν έχουν χρόνο, αφού η κεντρική εφορευτική επιτροπή θα πρέπει να δουλέψει μόνο στο ωράριό της.
Στις εκλογές συμμετείχαν πέντε συνδικαλιστικές παρατάξεις και τρεις μεμονωμένοι υποψήφιοι.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: