Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Κερδισμένη η Γερμανία από τυχόν κατάρρευση της Ελλάδας


Και μια φορά που θα συμφωνήσω με δηλώσεις της κυβέρνησης αυτής εδώ της χώρας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος σε δηλώσεις που έκανε είπε ότι Γερμανοί επενδυτές κερδοσκοπούν στα ελληνικά ομόλογα συμμετέχοντας σε ένα "άθλιο παιχνίδι" κατά της Ελλάδος.
Άμεση η απάντηση ήρθε από τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Βεστερβέλε που είπε "Αυτό που μπορώ εγώ είναι να καλέσω όλους τους εμπλεκόμενους να συζητήσουμε αντικειμενικά και εμπεριστατωμένα, αφού εμείς οι Γερμανοί έχουμε τεράστιο συμφέρον σε ένα σταθερό ευρώ"






ΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 & 26 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ;
ΑΠΛΑ ΤΙΠΟΤΑ
γιατί πολύ απλά όσο και να το ζητάει ο Έλληνας πρωθυπουργός την «οικονομική βοήθεια» ΔΕΝ θα του υποσχεθούν τίποτα και θα μας ξαναφήσουν μετέωρους.

ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ?
Μα γιατί πολύ απλά οι Γερμανικές εταιρίες έχουν αυξήσει τις εξαγωγές τους και συμφέρει μια χώρα το νόμισμα που έχει να είναι πιο κάτω στην ισοτιμία από το νόμισμα που δίνει τα εμπορεύματα της.
Άρα πουλώντας στην Αμερική, μια και έχουν αυξηθεί κατά 35% οι εξαγωγές της Γερμανίας εκεί, θα έχει κέρδος.

ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?
Μακάρι να είναι μόνο η Ελλάδα από εχθές στο παιχνίδι μπήκε και η Πορτογαλία. Ο οίκος Fitch κατέβασε την Πορτογαλία από ΑΑ σε –ΑΑ δίνοντας ταυτόχρονα στη χώρα αρνητική προοπτική ανάκαμψης.
Και σιγά σιγά ακλουθούν και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ε.Ε. ?
Την απάντηση δεν θα σας την δώσω εγώ αλλά o κ. Paul Donovan, deputy head of global economics της UBS «Νομίζω πως το πρόβλημα είναι ότι η Ευρώπη έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει το πρώτο σοβαρό της εμπόδιο αν δεν μπορούν να λύσουν ένα μικρό πρόβλημα όπως αυτό, πως στον κόσμο θα μπορέσουν να λύσουν ένα μεγαλύτερο πρόβλημα»

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ?
ΑΝ
έχει κότσια ο πρωθυπουργός αυτής εδώ της χώρας θα ζητήσει βοήθεια από ξένες χώρες ΕΚΤΟΣ Ε.Ε. (και θα του την δώσουνε) βλέπε Κίνα φυσικά με ανταλλάγματα που έτσι και αλλιώς τα έχουμε δώσει στους Ευρωπαίους βλέπεις Υποβρύχια – Γαλλικές φρεγάτες και συγχρόνως σταματάει προς τους εταίρους της παραγγελίες.

ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?
Πολύ απλά τον Απρίλιο ή τον Ιούνιο ο πρωθυπουργός αυτής εδώ της χώρας για ξανά εντυπωσιάσει του Ευρωπαίους εταίρους μας θα ξαναπάρει και άλλα μέτρα (διορθωτικού χαρακτήρα) όπως θα τα πει για το καλό αυτής εδώ της χώρας μιας και τον πιάνουν στον δρόμο οι πολίτες και του λένε «Γιώργη καλά μας κάνεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια: