Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Πειραιάς. Για μένα η πιο βρόμικη πόλη


Μετά πάρα πάρα πολύ καιρό φτάνω με το καράβι στον Πειραιά, παίρνω τον δρόμο προς το Δημαρχείο μιας και ένας φίλος – συνεργάτης αποφασίζει να με κεράσει καφέ στην πλατεία του δημαρχείου.
Μόλις βγαίνω από το λιμάνι ακολουθάω το δρόμο Αγ. Διονυσίου, εκεί εντυπωσιάζομαι από το πάρκο που βρίσκεται στην συμβολή Αγ. Διονυσίου και ακτή Ποσειδώνος, το γκαζόν είναι σε επίπεδο θάμνου το ύψος του σε μερικές περιπτώσεις φτάνει και του 30 πόντους τα δε σκουπίδια με στο πάρκο ΠΟΛΛΑ ΜΑ ΠΟΛΛΑ.
Σε όλη την διαδρομή προς την πλατεία τα σκουπίδια στο δρόμο βρίσκονται παντού, φτάνοντας στην πλατεία για να πιο το καφέ μου με τον φίλο μου μας πλησιάζει κάποιος μάλλον πρώην εργαζόμενος του δήμου και μας δίνει από ένα φυλλάδιο.
Το φυλλάδιο είναι από τους εργαζόμενους στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πειραιά όπου ούτε λίγο ούτε πολύ λένε ότι είναι απλήρωτοι για 8 μήνες ενώ το ότι ο Δήμαρχος παρά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. δεν εφαρμόζει τη μεταφορά 35 εργαζομένων στο Δήμο κάτι που θα διευκόλυνε όπως λένε την ομαλοποίηση της λειτουργίας της (ΚΟ.Δ.Ε.Π.Α.Π.).
Αφού μετά περίπου από 1,30 ώρα ήπιαμε τον καφέ μας έπρεπε να πάω στο σταθμό του τρένου για να πάω στον προορισμό μου.
Αποφασίζω να πάω από την άλλη μεριά του δρόμου έτσι όπως κατεβαίνουν τα αυτοκίνητα το θέαμα στον δρόμο παραμένει ίδιο βρώμα βρώμα μα παντού και φυσικά περνάω δίπλα από ένα ξέφραγο αμπέλι έτσι μπορώ να το πω που πουλάγανε μάλλον ψάρια λες και είμαστε στην Ουγκάντα.
Στην γωνία Αντ. Π. Βλαχάκου και Ακτή Κονδύλη μάλλον πρέπει να υπάρχει αρχαιολογικός χώρος λέω μάλλον γιατί περισσότερο έμοιαζε με σκουπιδότοπο παρά για κάτι άλλο.
Και φτάνω εξωτερικά του σταθμού εκεί κάνω χρήση της θρησκείας μου βρώμα στα πεζοδρόμια αλλά πολύ οι κάδοι των σκουπιδιών ΔΕΝ πιστεύω ποτέ να τους καθαρίζουν γιατί το μόνο που κάνουν είναι αν αλλάζουν μόνο την σακούλα το ότι βρίσκεται από κάτω άστο να υπάρχει και άλλα πολλά που με έκανε να αισθανθώ πάρα πολύ άσχημα.
Κύριε Φασούλα σαν παίχτης της Εθνικής Ελλάδας σας θαύμαζα, αλλά σαν Δήμαρχος ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ.
Καλά να τα παίρνετε μέσω τον Δημοτικών Τελών από τους δημότες σας από το Λιμάνι αλλά ΔΕΝ βλέπω να κάνετε κάτι.
Το ότι πλησιάζει το καλοκαίρι και από εκεί θα φεύγουν χιλιάδες άνθρωποι Έλληνες και Ξένοι δεν σας λέει τίποτα?

Δεν υπάρχουν σχόλια: