Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Η ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτη στην EXPOSEC


Ο κ. Π. Μπεγλίτη στην διάρκεια της ομιλίας του στην EXPOSEC 2010 που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο και τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και του ΚΕΠΕΑ είπε ότι στόχος του υπουργείου είναι η υπεράσπιση των θεμελιωδών αρχών της εθνικής ανεξαρτησίας και εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας φροντίζοντας έτσι ώστε να εκσυγχρονίσουμε την άμυνα της χώρας και να προβούμε σε επαναξιολόγηση των επιχειρησιακών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων
Ο κ. Μπεγλίτης ανάφερε μεταξύ των άλλων τους στόχους του υπουργείο λέγοντας ότι σκοπός τους είναι να καταργήσουν τις πελατειακές σχέσεις καθώς και την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας αφήνοντας υπονοούμενο την αποκρατικοποίηση της.
Τελειώνοντας ο κ. Μπεγλίτης είπε η εθνική άμυνα της χώρας μπορεί να παράγει εθνικό πλούτο μέσα σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο νέο δομικό πλαίσιο.
ΑΠΟΨΗ: ΕΝΝΕΑ ΛΥΚΟΙ ΚΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΦΑΝΕ.
1.
Το να καταργήσετε της πελατειακές σχέσεις (η ίδια τσίχλα από όλους σας) ρωτήσατε την Αμερική, την Γαλλία ή την Γερμανία η και τον ίδιο σας τον πρόεδρο γιατί εάν όχι τότε την αγορά 1.000.000.000 (δις) € ή ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ την παραλαβή του υποβρυχίου S120 «Παπανικολής» από την Γερμανία ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΛΟΟ και ότι έχουμε δώσει είδη σαν προκαταβολή 1.700.000.000 (δις) € σαν προκαταβολή.

ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΓΩ

- Πρόβλημα ευστάθειας στην επιφάνεια υπό ορισμένες συνθήκες και συγκεκριμένα με ύψος κύματος 3 μέτρα και μήκος 56 μέτρα, κυματισμός που συνήθως συναντάται στον Ατλαντικό, το υποβρύχιο λαμβάνει κλίση 45-60% ως προς το κάθετο επίπεδο. Γενικά πάντως το υποβρύχιο παρουσιάζει αυξημένη διατοίχιση.
- Προβλήματα στη λειτουργία του εξελιγμένου συστήματος μάχης ISUS, που οφείλονται στην ολοκλήρωση των υποσυστημάτων.
- Υποδεέστερες των αναμενόμενων επιδόσεων του σόναρ πλευρικής διάταξης (FAS: Flank Array Sonar).
- Θόρυβο στις χαμηλές συχνότητες που πιθανά να οφείλεται στον άξονα ή την προπέλα του υποβρυχίου. Το πρόβλημα σύμφωνα με πηγές του Πολεμικού Ναυτικού απαιτεί άμεση και ριζική αντιμετώπιση καθώς άπτεται της επιχειρησιακής λειτουργίας του υποβρυχίου.
- Προβληματική λειτουργία ορισμένων ειδικών φίλτρων του αναερόβιου συστήματος πρόωσης (AIP: Air Independent Propulsion) που διασφαλίζουν την καθαρότητα του υδρογόνου σε ποσοστό 99,999%. Αν αυτή δεν επιτευχθεί έστω και αν η απόκλιση είναι πολύ μικρή, αυξάνει η θερμοκρασία του νερού που αποβάλλεται από τις κυψέλες καυσίμου (PEM-FC), με ότι αυτό συνεπάγεται για την παρατηρησιμότητα και κατ’ επέκταση την επιβιωσιμότητα του υποβρυχίου. Επιπρόσθετα αυξάνεται η φθορά και απομειούται η διάρκεια ζωής των κυλίνδρων μεταλλικού υδριδίου.





2. Η Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΒΟ), τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (Ε.Α.Σ.), η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛ.Β.Ο.), η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (Ε.Α.Β.) ποιος τα κατάντησε έτσι, ΕΓΩ ?
3. Να δω τους στρατιωτικούς με γκασμάδες, με φτυάρια και με ακσίνες (όχι που δεν το έχουν κάνει ΔΕΣ Φωτιές – Πλημμύρες – σεισμοί) να σκάβουν για να φτιάξουν κανένα δρόμο και τι στο κόσμο.
ΕΥΧΗ: Γιατί μόνο ευχές μπορώ να δώσω επειδή ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΜΑΓΟΣ. Σας εύχομαι μην ΞΑΝΑ πείτε ευχαριστώ στους Αμερικάνους (ξέρεται εσείς και αν όχι ρωτήστε τους βουλευτές που χειροκροτούσανε τον κ. Σημίτη όταν το έλεγε)



Δεν υπάρχουν σχόλια: