Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Και αυτοί το χαβά τους με την νέα γρίπη


Προτού σας πω, ποιοι, πάλι ΞΑΝΑΦΕΡΝΟΥΝ στο προσκήνιο την επικινδυνότητα ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ θα ξαναβρεθούμε για μια άλλη φόρα με την λεγόμενη «πανδημία» της νέας γρίπης θα σας αναφέρω τι ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών (European Centre for Disease Prevention & Control) στις 12 Φεβρουαρίου 2010.

Η αιχμή της πανδημίας, που αφορούσε τον ιό Η1Ν1, στις Ευρωπαϊκές χώρες, έχει περάσει. Σε οκτώ χώρες (η πλειοψηφία των οποίων ανήκει στην Ανατολική Ευρώπη) η μετάδοση του ιού συνεχίζεται σε τοπικό η περιφερικό επίπεδο με χαμηλούς ή μέτριους ρυθμούς.
Οπουδήποτε άλλου ή ένταση είναι χαμηλή και σποραδικές μεταδόσεις του ιού έχουν αναφερθεί από την πλειοψηφία των χωρών.
Από τα 910 δείγματα που συλλέχτηκαν από τους επιφορτισμένους με την προστασία της υγείας υγειονομικούς, τα 76 (8,4%) ήταν θετικά για τον ιό της γρίπης, κύρια αυτόν της πανδημίας. Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν την τάση για εξασθένιση ή αποκλιμάκωση της πανδημίας.
Σε αντίθεση με τον ιό της πανδημίας δεν υπάρχουν, στην τρέχουσα περίοδο, ενδείξεις για άλλους τύπους ιών της κατηγορίας Α, αλλά υπάρχουν σε «κυκλοφορία» ορισμένοι ιοί που ανήκουν στην κατηγορία Β.
Ο αριθμός των περιστατικών που αφορά σοβαρές οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις (SARI) συνεχίζει να μειώνεται. Από τις 39 περιπτώσεις με οξεία σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη, οι 9 (23%) δεν παρουσίαζαν γνωστή υποκείμενη νόσο.

Λοιπών έχουμε και λέμε,

στη Θεσσαλονίκη διεξάγεται το 25ο Βορειοελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο (για να γνωρίζεται τα συνέδρια που κάνουν οι γιατροί τα πληρώνουν η φαρμακευτικές εταιρίες ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΦΟΡ) ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και διευθυντής της Α' Παθολογικής Κλινικής του ΑΠΘ στο ΑΧΕΠΑ, Παύλος Νικολαΐδης καθώς και διάφοροι επιστήμονες που συμμετέχουν στο εν λόγο συνέδριο επισήμαναν στους σύνεδρους και φυσικά στα ΜΜΕ που συμμετείχαν ότι τα ασχιμα για την χώρα μας δεν έχουν έρθει ακόμη ενώ αναμένουμε το σοβαρότερο κύμα νέας γρίπης το φθινόπωρο.
Για αυτόν το λόγο προτείνουνε να συνεχιστεί ό εμβολισμός των ομάδων υψηλού κινδύνου αφού το 90% δεν έχει εμβολιαστεί.
Κρατάμε κάτι μεταξύ των άλλων που είπε ο κ. Π. Νικολαΐδης
1. «Ωστόσο, δεν έχουμε πλέον ούτε ένα περιστατικό την εβδομάδα»
2. «Διανύουμε περίοδο ύφεσης»
3. «στις αποθήκες των νοσοκομείων εξακολουθούν να φυλάσσονται πολλά εμβόλια»
ΑΠΟΨΗ: ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: