Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Waiting for death

Από ένα φίλο, ένα καταπληκτικό Video που με έκανε να σκεφτώ και πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε κάτι έστω και λίγο να προσφέρουμε ή απλά να γίνουμε λίγο καλύτεροι άνθρωποι γιατί η ΓΗ ανήκει στα παιδιά.

Some place in the word, when the sun goes down
Children goes to sleep hungry
They can’t do anything about it
The only thing they can do, is to be strong
But a life with no future?
Starving
Slowly making their way to heaven
Crying their brave tears
But YOU can help
To give them food
A smile
A life
Would you help?
Αναδημοσίευση:
guilessnessofchildhood

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Κύπρος


Ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφιας σε ομιλία που πραγματοποίησε στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) τόνισε μεταξύ άλλων: «Παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλος είναι ισχυρός, έχουμε τη θέληση, την αποφασιστικότητα και την ευελιξία για να φθάσουμε στο τέρμα, στην Ιθάκη, στην επανένωση αυτού του δύσμοιρου τόπου. Και αυτό θα επιτευχθεί, μέσα από μια λειτουργική και βιώσιμη ομοσπονδία, η οποία να δίνει τη δυνατότητα ειρηνικής συμβίωσης με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας. Δυστυχώς η ανισότητα και η αδικία επικρατούν ακόμη και στις διακρατικές σχέσεις, έτσι για 35 ολόκληρα χρόνια, η Κυπριακή Δημοκρατία στερείται του αγαθού της ελευθερίας και της δυνατότητας να ελέγχει όλη την επικράτεια της, γιατί παράνομα η Τουρκία κατέχει μέρος του εδάφους της» ενώ σημείωσε με έμφαση ότι η τύχη του κυπριακού λαού δεν θα πρέπει να καθορίζεται από οποιουσδήποτε εκτός Κύπρου και ότι η Κύπρος και η Ελλάδα βράζουν στο ίδιο καζάνι.
Από την μεριά της Τουρκίας μέσω της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Βατάν» απάντησε σε δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Χριστόφιας ότι «η σημαία του ψευδοκράτους στον Πενταδάκτυλο αποτελεί χαρακιά στην ψυχή του» γράφοντας προκλητικά «αν έχεις δύναμη έλα να τη μετακινήσεις»
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιο θέμα είχε θίξει και ο κος Κληρίδης στον κ. Ντεκτάς για την αφαίρεση της επίμαχης σημαίας.
ΑΠΟΨΗ: ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ

Συλλήψεις για κατασκοπεία στην Τουρκία


Μετά από παρακολούθηση ενός χρόνου από την αστυνομία και τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών (MIT) οι τουρκικές αρχές προέβησαν σε σύλληψη τριών Τούρκων στη Σμύρνη και την Αλικαρνασσό με την κατηγορία της κατασκοπείας.
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων οι τρείς Τούρκοι έναντι από 500€ έως 1000€ έδιναν πληροφορίες για στρατιωτικές βάσεις σε Έλληνες πράκτορες.
ΑΠΟΨΗ: ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ
1) Σιγά μην είχαμε άλλη όρεξη (μέσω οικονομική κρίσης) να δίναμε 1000€,
2) Σιγά μην περιμέναμε από Τούρκους πολίτες να βγάλουν καμιά εξωτερική φωτογραφία για να την πάρουμε εμείς,
3) Σιγά μην περιμένατε ένα χρόνο για να τους συλλάβετε,
4) Σιγά μην μάθουμε (λόγω της δικαιοσύνη σας) τι θα απογίνουν,
5) Σιγά μην σας πιστέψαμε,
Βρε ουστ από εδώ λαμόγια

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Συμφώνησαν να μην μειωθεί η βουλευτικής αποζημίωσης


Ο Πρόεδρος της Βουλής αυτής εδώ της χώρας συμφώνησε με όλους τους βουλευτές να μην υπάρξει άλλη μείωση των αποδοχών τους μετά τα παράπονα που δέχτηκε από βουλευτές κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων ότι δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους σε περίπτωση που μειωθεί κι άλλο και ότι θα κλείσουν τα γραφεία τους στην επαρχία, ότι δεν τα βγάζουν πέρα, ότι δεν αποδέχονται τους λαϊκισμούς κτλ.,.
Ο κ. Φ. Πετσάλνικος δήλωσε ότι «Η βουλευτική αποζημίωση έχει ήδη μειωθεί από πέρυσι κατά 5%, αυτή τη μείωση θα τη συνεχίσουμε και εφέτος, και δεν πρόκειται να μειωθεί άλλο» ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν ότι σε επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, στον οποίο φέρεται να είπε πως «η βουλευτική αποζημίωση δεν αποτελεί για κανέναν βουλευτή χαρτζιλίκι».
ΑΠΟΨΗ: ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ
1)
Το ότι δεν φτάνουν 7.000 € περίπου το μήνα για κάθε βουλευτή, την αποζημίωση που δικαιούται για τη συμμετοχή του σε άλλες επιτροπές, τα έξοδα μετακίνησης του Βουλευτή, τα έξοδα μίσθωσης κατοικιών και ξενοδοχείων, την χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων, το ότι δικαιούται στο γραφείο του τέσσερις (4) συνεργάτες, έναν ειδικό σύμβουλο και έναν συνοδό, αστυνομικό, το ότι δικαιούται δωρεάν τηλεφωνικές συνδέσεις, το ότι δικαιούται δωρεάν συσκευές κινητής τηλεφωνίας, το ότι δικαιούται να ταξιδεύει με Διπλωματικό διαβατήριο, το ότι εφοδιάζεται δωρεάν με φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, το ότι απαλλάσσεται των φόρων εκτός από μια επιβάρυνση της τάξεως των 5.000 ευρώ ετησίως και το πιο σημαντικό ότι θεμελιώνει δικαίωμα συνταξιοδότησης αφού συμπληρώσει τέσσερα χρόνια Βουλευτική θητεία.
ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ
2) Απλά έτσι τα ανάφερα μήπως δεν τα ξέρατε ή πιστεύεται ότι δεν τα γνωρίζουμε.

Ο τουρκικός τύπος υπέρ των δηλώσεων του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου


Το σύνολο των τουρκικών εφημερίδων έτυχε ο κ.κ. Βαρθολομαίος μετά της δηλώσεις που έκανε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνισμός στην Κωνσταντινούπολη και ο ίδιος στο CBS.
Η Hurriyet γράφει ότι «η πιο βαριά κουβέντα του Βαρθολομαίου ήταν ότι ορισμένες φορές αισθάνεται σαν να σταυρώνεται» και αναρωτιέται «Έχει μήπως άδικο; Να το ξεκαθαρίσουμε, ακόμη και αν έχει υπερβάλει. Όχι, δεν έχει καθόλου άδικο». Ενώ σε άλλο δυμοσίευμα της ίδιας εφημερίδας αναφέρει: «Ναι είναι σωστό, δεν υπάρχει σταύρωση των μειονοτήτων στον πολιτισμό μας, αλλά ο ελληνικός πληθυσμός στην Πόλη που στα τέλη της δεκαετίας του ‘20 και μετά την ανταλλαγή πληθυσμών ήταν περίπου 120.000, σήμερα είναι λιγότερος και από 2.500. Μπορεί να μην έχουν σταυρωθεί, αλλά με το νόμο περί φόρου περιουσίας που εγκρίθηκε το 1942, αντιμετώπισαν βαριές διακρίσεις και τους αφαιρέθηκε σημαντικό μέρος της περιουσίας τους. Και όσοι δεν πλήρωσαν το φόρο αυτό, ο οποίος εφαρμόστηκε με διαφορετικά κριτήρια στους μουσουλμάνους και στους μη μουσουλμάνους (η αναλογία ήταν 1 προς 10) οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα εργασίας στο Άσκαλε της Ερζουρούμης.»
Η Posta Μεχμέτ αναφέρει «Όσο κι αν θυμώνει ο Νταβούτογλου (υπουργός Εξωτερικών), ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Βαρθολομαίος φαίνεται ότι εξερράγη, επειδή έχει φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Είπε πως αισθάνεται σαν να σταυρώνεται και ότι μπορεί να αναγκαστούν να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Επαναστάτησε μπροστά στην αναποφασιστικότητα της Αγκυρας και στο γεγονός ότι η τελευταία κωλυσιεργεί στο θέμα της Θεολογικής Σχολής. Ο Πατριάρχης συνήθως είναι πολύ προσεκτικός. Φροντίζει να μην έρχεται αντιμέτωπος με τις τουρκικές κυβερνήσεις και πάντα υπερασπίζεται την Τουρκία. Εάν τούτη τη φορά προβαίνει σε αυτό τη σκληρή δήλωση, θα πρέπει να τον ακούσουμε», και συνεχίζει «Δεν συμμερίζομαι την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νταβούτογλου, ο Πατριάρχης έχει δίκιο. Το κράτος, μην τηρώντας τους λόγους του και εμπαίζοντας εδώ και 38 χρόνια ένα τουρκικό ίδρυμα, έχει σταυρώσει τον Πατριάρχη».
ΑΠΟΨΗ: ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΣ ΧΤΥΠΑ
1) Εμείς τα λέμε, εσείς τα λέτε και αυτοί αδιαφορούνε, εκτός εάν ζητάτε εσείς κάτι και εμείς σας το κάνουμε γιατί αν δεν το κάνουμε δεν είμαστε πολιτισμένη όπως λέτε.
2) Μια ζωή με σκυμμένο το κεφάλι, μια ζωή.

Η Εισαγγελία Πειραιά διέταξε τη σύλληψη του Γ. Αγούδημου


Μετά την υποβολή μηνύσεων από 11 υπαλλήλους της εταιρείας G.A.Ferris για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και δώρου Χριστουγέννων η Εισαγγελία Πειραιά διέταξε τη σύλληψη του κ. Γ. Αγούδημου αλλά και του υπεύθυνου της εταιρίας κ. Κ. Λαμπρινού.
ΑΠΟΨΗ: ΨΑΞΕ ΨΑΞΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΒΡΕΙΣ
1)
Εγώ αν ήμουν στην θέση του θα κατάληγα στην Γερμανία όπως κάποιος κύριος
2) Είδατε κ. Παπανδρέου μέχρι και οι εφοπλιστές έχουν οικονομική κρίση ούτε τα δεδουλευμένα δεν έχουν να πληρώσουν.
3) Προτείνω στο τσιφλίκι του ΟΛΠ μήπως μπορεί να βοηθήσει λιγάκι αυτούς τους ανθρώπους.

Κρούσματα εκμετάλλευσης στο όνομα του "Το Χαμόγελο του Παιδιού


Σε ανακοίνωση του Οργανισμού, τις τελευταίες ημέρες αναφέρθηκε η περίπτωση δύο ανδρών, ηλικίας περίπου 30-35 ετών, οι οποίοι μπαίνουν σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης, παριστάνοντας εκπροσώπους του Χαμόγελου του Παιδιού και κρατώντας ένα κουτί, υποστηρίζουν πως κάνουν έρανο υπέρ του.
Επίσης, πολίτες έχουν αναφέρει ότι δύο άνδρες φέρουν αφίσα του Οργανισμού και μοιράζουν κουπόνια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για την υπόθεση αυτή είναι ενήμερη τόσο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όσο και η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και διεξάγονται έρευνες.
Με αφορμή αυτά τα περιστατικά, "Το Χαμόγελο του Παιδιού" διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξή του σε κάθε ανάλογη ενέργεια, καθώς οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό, στα γραφεία ή στους χώρους του κι όχι με έρανο. Ο Οργανισμός καλεί τους πολίτες να αναφέρουν τυχόν παρόμοια περιστατικά είτε στα τηλέφωνά του (Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, Αθήνα 2103306140, Θεσσαλονίκη 2310 250160) είτε στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.
ΑΠΟΨΗ: ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ
1)
Απλά όποιος αντιληφθεί τέτοιο περιστατικό να το αναφέρει αμέσως.
2) Διαδώστε το.

Αποκομμένο και το πρώτο "πόδι" της Χαλκιδικής λόγω κατολισθήσεων


Δεν μας έφταναν τα Τέμπη ήρθε και η Χαλκιδική να συμπεριληφθεί στις κατολισθήσεις.
Για μεν τα Τέμπη οι επιστήμονες είπανε ότι ο χρόνος για να ξανά δοθούν στην κυκλοφορία θα διαρκέσει τρεις μήνες καλός έχουν των πραγμάτων.
Στην Χαλκιδική εξαιτίας κατολίσθησης που σημειώθηκε στο δρόμο μεταξύ των χωριών Νέας Φωκαίας και Αφύτου η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων από Ν. Μουδανιά προς Αφύτο - Κασσάνδρεια θα εισέρχονται στον παρακαμπτήριο μονοδρομημένο Ν. Φώκαιας – Αφύτου, και από Κασσάνδρεια προς Ν. Μουδανιά θα εισέρχονται στον παρακαμπτήριο δρόμο από το Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας προς το Ξενοδοχειακό συγκρότημα Σάνη και προς Ν. Μουδανιά.
ΑΠΟΨΗ: 1) Καταρχάς συλλυπητήρια στον άτυχο Ιταλό μηχανικό που έχασε την ζωή του στα Τέμπη.
2) Για την ενημέρωση σας

IKEA - Ανακαλούνται παιδικά καρεκλάκια λόγω προβλημάτων ασφάλειας


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η IKEA ανακαλεί για λόγους προβλημάτων ασφάλειας τα παιδικά καρεκλάκια «Leopard».
Η ανάκληση ξεκίνησε μετά την καταγγελία καταναλωτών για ατυχήματα
Στα καρεκλάκια «Leopard» υποχώρησαν οι σύνδεσμοι που συνδέουν το κάθισμα με το σκελετό της καρέκλας και σαν αποτέλεσμα είχε το παιδί να πέσει στο πάτωμα.
ΑΠΟΨΗ: ΤΟ ΦΤΗΝΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ
1) Απλά λίγο προσοχή όταν αγοράζεται παιδικά έπιπλα και γενικά έπιπλα.
2) Δεν είδα το ΙΚΕΑ Ελλάδος να βγάλει και καμιά ανακοίνωση, θα μου πεις και αν δεν βγάλει θα του κάνει κανείς τίποτα. Αλουνού πάπα ευαγγέλιο αυτό.

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Μετά την Κοπεγχάγη: Η πικρία είναι διάχυτη αλλά η ελπίδα παραμένει


Φίλες και φίλοι,

Πηγαίνοντας στην Κοπεγχάγη, γνωρίζαμε τις δυσκολίες που μας περίμεναν. Ελπίζαμε όμως και παλεύαμε με όλες μας τις δυνάμεις έως την τελευταία στιγμή για τη δημιουργία μιας όσο το δυνατόν καλύτερης συμφωνίας μεταξύ των 193 κρατών του ΟΗΕ, μιας συμφωνίας που θα συγκρατούσε την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τους 2ο C, μιας συμφωνίας που θα έδινε δικαίωμα στην ελπίδα για τις μελλοντικές γενιές και τον πλανήτη.
Αυτή η συμφωνία δεν ήρθε ποτέ. Αντιθέτως, καταλήξαμε σε ένα άνευρο κείμενο μη-συμφωνίας, το οποίο αναφέρεται γενικόλογα και αόριστα στην ανάγκη μείωσης των εκπομπών, ώστε η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας να μην υπερβεί τους 2οC, σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα. Τι ειρωνεία! Την ίδια στιγμή που «έκλεινε» το κείμενο, το οποίο για τυπικούς και μόνο λόγους ονομάστηκε «συμφωνία της Κοπεγχάγης», ένα άλλο κείμενο είχε προλάβει να κάνει τον γύρο του κόσμου. Προερχόταν από τον ΟΗΕ και έδειχνε ότι, βάσει των δεσμεύσεων που έχουν σήμερα αναλάβει οι χώρες, οδηγούμαστε σε αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά τουλάχιστον 3οC.
Υπήρξαν πολλοί παράγοντες που συνετέλεσαν στην αποτυχία της Κοπεγχάγης. Θα πρέπει να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας, να αφήσουμε λίγο χρόνο πριν αποκρυσταλλώσουμε την άποψή μας για τα ακριβή αίτια της αρνητικής κατάληξης στην Κοπεγχάγη. Παρόλα αυτά, μπορούμε σήμερα να κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση για τους αρνητικούς πρωταγωνιστές της συνδιάσκεψης:
1. ΗΠΑ – Κίνα. Οι δυο μεγάλοι ρυπαντές του πλανήτη, που μαζί ευθύνονται για το 42% των παγκόσμιων εκπομπών, έκαναν ό, τι περνούσε από το χέρι τους για να παγώσουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, αναλισκόμενοι σε ζητήματα τυπικών διαδικασιών παρά ουσίας. Είναι οι δυο χώρες που πρωτοστάτησαν, μαζί με την Βραζιλία, τη Ν. Αφρική και την Ινδία, στη συγγραφή του κειμένου που αναφέρθηκε προηγουμένως.
2. Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι διχογνωμίες στους κόλπους της ήταν γνωστές εδώ και καιρό. Αυτό που δεν περιμέναμε όμως, ήταν η ολική κατάρρευση της δυναμικής της και η απίστευτη δυστοκία που επέδειξαν χώρες-κλειδιά στους κόλπους της. Για παράδειγμα, η Δανία ήταν η αρνητική έκπληξη. Όχι μόνο γιατί απέτυχε στη διοργάνωση της συνδιάσκεψης, αλλά και γιατί φρόντισε μέσω των παρεμβάσεων του Πρωθυπουργού της, κ. Ράσμουσεν, να χαμηλώσει από την πρώτη στιγμή τον πήχη των προσδοκιών. Στη μάχη της κλιματικής διπλωματίας, η ΕΕ έχασε με εκκωφαντικό τρόπο.
3. Ηνωμένα Έθνη. Η συνδιάσκεψη έπρεπε να καταλήξει σε ένα κοινό ανακοινωθέν-συμφωνίας, υπό την σκέπη του ΟΗΕ, που θα υπέγραφαν οι 193 χώρες που μετείχαν. Ο ΟΗΕ όμως επέδειξε τρομακτικές αδυναμίες στη διαχείριση του ζητήματος και αφέθηκε να παρασυρθεί σε έναν καταιγισμό παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ των πιο ρυπογόνων χωρών του κόσμου. Η αποτελεσματική παγκόσμια διακυβέρνηση για ένα τόσο κρίσιμο θέμα, όπως η κλιματική αλλαγή, παραμένει κυρίαρχο ζητούμενο μετά την αποτυχία της Κοπεγχάγης.

Σε αυτά ας προσθέσουμε και το ανεπίτρεπτο -όσο ανεξήγητο- γεγονός του αποκλεισμού των μελών μη κυβερνητικών οργανώσεων από τους χώρους της συνδιάσκεψης. Συνολικά, από τα τουλάχιστον 15.000 μέλη ΜΚΟ που βρίσκονταν μέσα στο Bella Center - ενημερώνοντας, πιέζοντας και δουλεύοντας εξουθενωτικά για μια καλή συμφωνία - μόλις 70 έως 90 έμειναν εντός του χώρου, τις δυο τελευταίες και κρίσιμες ημέρες των συζητήσεων. Οι επίσημοι λόγοι ήταν η ασφάλεια των ηγετών και η έλλειψη χώρου. Οι πραγματικοί λόγοι, όμως, θα πρέπει να αναζητηθούν περισσότερο στην ανάγκη εκμηδένισης της δυναμικής που είχαν επιδείξει όλες αυτές τις μέρες τα μέλη των ΜΚΟ. Μια κακή συμφωνία θα μπορούσε πιο εύκολα να επιτευχθεί (όπως και έγινε) αν απουσίαζαν από τις αίθουσες οι φωνές της κοινωνίας των πολιτών.
Αναφορικά με την Ελλάδα και τον ρόλο που διαδραμάτισε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, μένουμε με μια γλυκόπικρη γεύση. Η στάση της Ελλάδας, που για πρώτη φορά μετείχε με τόσο πολυπληθή και καταρτισμένη αντιπροσωπεία, ήταν εποικοδομητική, με σημαντικές προτάσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως π.χ. η αύξηση του στόχου μείωσης των εκπομπών της ΕΕ σε 30% έως το 2020 ή η κατάληξη σε μια νομικά δεσμευτική συμφωνία. Δυστυχώς, αυτή η ευχάριστη έκπληξη δεν συνδυάστηκε με ένα θετικό αποτέλεσμα. Ευτυχώς, η Ελλάδα φαίνεται να βγαίνει από τη λογική και νοοτροπία του «μαύρου περιβαλλοντικά προβάτου». Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά, στην εθνική αντιπροσωπεία προσκλήθηκαν να συμμετέχουν και εκπρόσωποι ΜΚΟ Έτσι, και το WWF Ελλάς συμμετείχε στην εθνική αντιπροσωπεία, καλύπτοντας όμως τα δικά του έξοδα.
Εν κατακλείδι, στην Κοπεγχάγη όλοι οι πολίτες του κόσμου χάσαμε μια μεγάλη μάχη, όχι τον πόλεμο. Οφείλουμε να παραμείνουμε στις επάλξεις, υπερασπιζόμενοι τις επόμενες γενιές, το περιβάλλον και την ευημερία του συνόλου των ειδών του πλανήτη. Εξάλλου, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και του χρόνου, μιας και έχουν μείνει ανοιχτές όλες οι διαδικασίες για τη διάδοχο κατάσταση του Πρωτοκόλλου του Κιότο. Αυτό σημαίνει ότι οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για μια φιλόδοξη και ουσιαστική νέα παγκόσμια συνθήκη μείωσης των εκπομπών. Αυτό σημαίνει ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η κινητοποίηση των περιβαλλοντικών οργανώσεων και πολύ περισσότερο των πολιτών ανά τον κόσμο.
Το 2010 μπορεί να γίνει ένα νέο ορόσημο για τα περιβαλλοντικά κινήματα, αν ξεπεράσουμε γρήγορα την πικρία που μας άφησε η Κοπεγχάγη και δουλέψουμε με αφοσίωση για την εγκαθίδρυση μιας νέας ελπιδοφόρας συμφωνίας για το κλίμα. Σε αυτόν τον αγώνα σας χρειαζόμαστε δίπλα μας. Η φωνή και δύναμη του WWF Ελλάς είστε εσείς, οι καθημερινοί πολίτες που στηρίζετε ηθικά και οικονομικά την οργάνωση.

Μείνετε μαζί μας, γιατί το κλίμα είναι στο χέρι όλων μας,
Δημήτρης Καραβέλλας γενικός διευθυντής του WWF Ελλάς

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Κανόνες οδήγησης Ελλήνων οδηγών


1. Τα φλας προδίδουν την επόμενη κίνηση σου. Ο γνήσιος Έλληνας οδηγός δεν τα χρησιμοποιεί ποτέ.
2. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κρατάτε απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, διότι στο κενό που αφήσατε μπορεί να «χωθεί» κάποιο άλλο όχημα φέρνοντας σας σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.
3. Όσο πιο γρήγορα διασχίσετε ένα κόκκινο φανάρι, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να συγκρουσθείτε με άλλο όχημα.
4. Ποτέ μα ποτέ μην ακινητοποιήσετε το όχημα σας σε πινακίδα “STOP”. Τα οχήματα που σας ακολουθούν δεν θα περιμένουν αυτή την αντίδρασή σας, με αποτέλεσμα να «καρφωθούν» πάνω σας.
5. Ποτέ μην κλείσετε το δρόμο σε ένα σαραβαλάκι. Ο οδηγός του δεν έχει τίποτα να χάσει.
6. Το φρενάρισμα πρέπει να γίνεται όσο πιο αργά μπορείτε για να σιγουρέψετε την καλή λειτουργία του ABS, το οποίο με τη σειρά του θα σας ανταμείψει με ένα χαλαρωτικό μασάζ του ποδιού σας. Για τους μη κάτοχους ABS είναι μια ευκαιρία να τεντώσουν τα πόδια τους.
7. Ποτέ μην προσπερνάτε από αριστερά όταν μπορείτε να το κάνετε από δεξιά. Είναι μια ευκαιρία να γελάσετε καθώς ο οδηγός του οχήματος που μόλις προσπεράσατε τρομάζει.
8. Τα όρια ταχύτητας είναι αυθαίρετοι αριθμοί που δίνονται μόνο ως πρόταση και δεν είναι προφανώς εκτελέσιμα στην Ελλάδα.
9. Βρίσκεστε στην αριστερή λωρίδα με τρελό μποτιλιάρισμα και δεν υπάρχει χώρος να κινηθείτε ούτε εκατοστό. Ο οδηγός του οχήματος που βρίσκεται ακριβώς από πίσω σας, ο οποίος κορνάρει και αναβοσβήνει τα φώτα, είναι πεπεισμένος πως μπορεί να τα πάει καλύτερα από εσάς, αν ήταν στην θέση σας…
10. Ο γνήσιος Έλληνας οδηγός, ελαττώνει πάντα ταχύτητα για να περιεργαστεί οτιδήποτε του κινήσει το ενδιαφέρον. Αυτό μπορεί να είναι από βιτρίνα μέχρι και γκόμενα (εντός πόλεως) και από ατύχημα μέχρι και αλλαγή λάστιχου (εκτός πόλεως).
11. Μάθετε να αλλάζετε λωρίδες με γρήγορους χειρισμούς. Χάρις στον υπουργό συγκοινωνιών, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη πίστα με τρύπες-κλειδιά οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία για να ελέγξουν τα αντανακλαστικά σας.
12. Είναι παράδοση στην Ελλάδα να κορνάρεις μόλις ανάψει το πράσινο φανάρι ακόμα και αν είστε πρώτος σ΄ αυτό.
13. Ποτέ μην κάνεις χώρο σε αντίθετα διερχόμενο όχημα όταν κινείσαι αντίθετα σε μονόδρομο. Ο οδηγός του θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον παράλληλο μονόδρομο, άρα για να κινείται στον ίδιο δρόμο με εσάς μάλλον το κάνει επίτηδες.
14. Θυμηθείτε ότι ο σκοπός κάθε Έλληνα οδηγού είναι να φτάσει πρώτος και θα κάνει ότι χρειαστεί γι΄ αυτό. Πάντα θα υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για τον οποίο εσείς θα βιάζεστε. Αντιθέτως όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί των οχημάτων που θα συναντήσετε στον δρόμο σας δεν έχουν ιδέα γιατί πήραν τους δρόμους σήμερα.
15. Το προστατευτικό κράνος φοριέται στον αγκώνα για ανεξακρίβωτους ακόμα λόγους. Σας συμβουλεύουμε να ακολουθήσετε κι εσείς τη μόδα.
16. Οι προστατευτικές ζώνες είναι επικίνδυνες. Έρευνες στην Ελλάδα έδειξαν ότι χιλιάδες crash test κάνουν λάθος. Άμα είναι γραπτό σου, θα πας κι ας φοράς ζώνη…
17. Ανεξαρτήτως άσματος, το στερεοφωνικό του οχήματος σας πρέπει να παίζει στο φουλ. Με αυτό τον τρόπο διασκεδάζετε τους πεζούς που περιμένουν υπομονετικά πότε θα τους δώσει κάποιος προτεραιότητα να διασχίσουν την διάβαση.
18. Οι πεζοί είναι οι κυριότεροι εχθροί των οδηγών, διότι καταλαμβάνουν χώρο στα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σταθμεύσουν αυτοκίνητα και διασχίζουν τους δρόμους αναγκάζοντας τα διερχόμενα οχήματα να ελαττώσουν ταχύτητα.

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Τα παπαγαλάκια


Το Σεπτεμβρίου 1999 μέσα σε μια νύχτα 100 δισεκατομμύρια ευρώ έκαναν φτερά κυρίως από μικροεπενδυτές, το λεγόμενο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου ένα σκάνδαλο που τάραξε την Ελληνική κοινωνία .
Η τότε κυβέρνηση προέτρεπε όλους τους Έλληνες πολίτες να επενδύσουν τις οικονομίες τους στο Ελληνικό χρηματιστήριο, δημιουργώντας παράλληλα ψευδή εικόνα για τις δυνατότητες της Ελληνικής οικονομίας και συγχρόνως με νόμο τοποθετούνται στο χρηματιστήριο τα αποθεματικά των ταμείων.
Το Νοέμβριο του 2009 η σημερινή κυβέρνηση πείθει όλο τον κόσμο ότι είναι ο σωτήρας του έθνους και ότι πρέπει να κάνουμε θυσίες για το καλό της χώρας μιας λόγο ότι το έλλειμμα είναι 12,5%.
Το αποτέλεσμα όλοι να μας χλευάζουν και όλοι να μας λένε ανίκανους.
Οι περισσότεροι οίκοι του εξωτερικού αφορμή βρήκανε και υποβιβάσανε τη Ελλάδα στην κατηγορία «Β» άρα τι σημαίνει, όταν θα θελήσει δάνειο.
Η Ελλάδα θα το πάρει πιο ακριβό (πιο μεγάλοι τόκοι) και το Δημόσιο είναι πρακτικά αδύνατο να οργανώσει ανοικτές δημοπρασίες για τη διάθεση ομολόγων.
Και έτσι έγινε και η Ελλάδα πήρε δάνειο και φοβόμαστε και για τα ομολογά μας.
Μερικές φορές είναι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.
Το ξέρατε, το ήξεραν, το υποψιαζόμασταν.
Το να κάνεις απλά το έργο σου χωρίς πολλές φωνές από τι φαίνεται είναι πολύ δύσκολο σε αυτή την χώρα.
Τι κερδίσαμε ΤΙΠΟΤΑ απλά μας λένε και ΜΑΛ#$#.
Και το χρηματιστήριο να βρίσκεται 2.168 μονάδες.
Εύχομαι η πολυλογία να σταματήσει και να στρωθείτε στην δουλεία.
Έτσι και αλλιώς ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΤΡΩΤΕ, ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Νέος πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών


Νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών με απόφαση της Συγκλήτου εκλέχτηκε ο Δημοσθένης Ασημακόπουλος
Η απόφαση πάρθηκε μετά την παραίτηση του πρύτανη Χρίστου Κίττα.
Ο καθηγητής Δημοσθένης Ασημακόπουλος είναι καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος και Ηλεκτρονικός-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και διευθύνει το Εργαστήριο Μετεωρολογίας.
ΑΠΟΨΗ: Σας ευχόμαστε Καλή Δύναμη στο έργο σας.

Το Δ.Σ. του ΟΛΠ το χαβά του


Βρε δε πάει να λένε «το ταμείο είναι άδειο και θα σας πιούμε το αίμα» (γιατί μόνο αυτό μας έμεινε) το Διοικιτικό Συμβούλιο του ΟΛΠ αποφάσισε να προχωρήσει σε εθελούσια έξοδο 300 περίπου εργαζομένων δηλαδή κόστος 70 έως 80 εκατομμύρια €.
Ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος δήλωσε ότι «τα ταμεία δεν αντέχουν άλλες επιβαρύνσεις. Ας πληρώσουν οι Κινέζοι ό, τι είναι να πληρώσουν»
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ με ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι τα περίπου 85 εκατομμύρια € θα βαρύνουν τον ΟΛΠ.
ΑΠΟΨΗ: 1) Το ότι εγώ δεν έχω πάρει εδώ και δύο χρόνια αύξηση και δεν θα πάρω και φέτος δεν τους λέει τίποτα φυσικά.
2) Αν κάποιος κάνει την διαίρεση περίπου βγαίνει ένα δώρο τις τάξεως των 28500€ για τις προσφορές τους.
3) ΔΕΝ κατάλαβα τον πρόεδρο λέγοντας ότι θα βαρύνουν τον ΟΛΠ. Το μαγαζάκι του είναι? Έβαλε λεφτά από την τσέπη του και την έφτιαξε?

Με κατασκόπους θα δουλεύουν τα υπουργεία


Με μια κίνηση ΜΑΤ άλλων εποχών ο Πρωθυπουργός αυτής της χώρας κατάλαβε το αυτονόητο ότι χωρίς ρουφίανους ΔΕΝ δουλεύει το σύστημα.
Και έτσι σε κάθε υπουργείο τοποθετεί έναν δικό του άνθρωπο από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με δυνατότητα να μεταφέρουν την άποψή τους στους υπουργούς και συγχρόνως να ασκούνε και κριτική αν θεωρούνε ότι κάποιοι υπουργοί παρεκκλίνουν από το πρόγραμμα ή τις προεκλογικές δεσμεύσεις.
Μερικές θέσεις που θα καταλάβουν τα μέλη για την εγρήγορση των υπουργών:
- Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Ο κ. Π. Οικονόμου και ο κ. Ν. Ανδρουλάκης,
- Στο υπουργείο Παιδείας: Ο κ. Δ. Σακελλάρης και η κα. Ε. Χαλατση,
- Στο υπουργείο Υγείας: Ο κ. Χ. Κισκηρας και η κα. Σ. Ράπτη,
- Στο υπουργείο Δικαιοσύνης: Ο κ. Π. Οικονόμου και η κα. Μ. Παυλίδου,
- Στο υπουργείο Οικονομίας: Ο κ. Δ. Κουσελάς και ο Γ. Κουτσούκος.
Και η λίστα συνεχίζεται
ΑΠΟΨΗ: Είμαστε για γέλια ή για πολλές σφαλιάρες
1) κ. Γ. Παπανδρέου ΑΝ λέω ΑΝ δεν εμπιστεύεσαι τους ίδιους τους ανθρώπους σου τότε κλείσε αυτό το ρημάδι το μαγαζάκι σου.
2) Καλά όλα αυτά σε συμβουλεύουν και τα κάνεις ή τα σκέφτεσαι από μόνος σου, γιατί αν σε συμβουλεύουν πες τους ότι βλέπουν πολλά DVD με 007.
3) Και πες ότι ο υπουργός θέλει, τους από κάτω του υπουργού τους ρώτησες?
4) Έχω μια πρόταση σε κάθε δημόσιο υπάλληλο να προσλάβουμε και έναν άλλο να κάνει τον ρουφιάνο. Ε τι λες?

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Αύξηση στις τιμές των διοδίων στην απαρχαιωμένη εθνική οδό Αθηνών-Πατρών


Μετά την Πρωτοχρονιά αυξάνονται οι τιμές των διοδίων στην απαρχαιωμένη - επικίνδυνη εθνική οδό Αθηνών - Πατρών.
Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:
- Δίκυκλα, τρίκυκλα από 1,90€ σήμερα στα 2€
- ΙΧ από 2,80€ σήμερα στα 2,90€
- Μικρά φορτηγά από 7€ σήμερα στα 7,20€
- Μεγάλα φορτηγά από 9,90€ σήμερα στα 10,10€
ΑΠΟΨΗ: 1) κ. Παπανδρέου, καλά κάνετε και ενισχύεται τις ιδιωτικές ΜΕΓΑΛΕΣ εταιρίες τώρα στην κρίση που έχουνε.
2) Θα μου πεις 0,10 λεπτά του ευρώ τι είναι βρε παιδάκι μου ΑΛΛΑ αν το πολλαπλασιάσεις με τα αμάξια που περνάνε. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ !!!!!!
3) Το είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ δεν σας έκανε να ντραπείτε λιγάκι για να κάνετε την αύξηση? Δεν ιδρώνει καθόλου το αυτί σας?
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών κος. Ντ. Ρόβλιας


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το θέμα που προέκυψε από την διαρροή εγγράφων από το γραφείο του με αιτήματα μεταθέσεων αστυνομικών και στρατιωτικών ο κ. Ρόβλιας δήλωσε:
«Υπέβαλα σήμερα στον πρωθυπουργό την παραίτησή μου μετά από δημοσιεύματα που εμφανίζουν το πολιτικό γραφείο μου να ασχολείται με αιτήματα μεταθέσεων αστυνομικών και στρατιωτικών.
Ο πρωθυπουργός την έκανε δεκτή. Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη και υπέβαλα την παραίτησή μου ανεξάρτητα από την ουσία της καταγγελίας, για να μην προξενήσω το ελάχιστο πρόβλημα στην κυβέρνηση, πόσο μάλλον σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο. Θεώρησα ότι με τον τρόπο αυτό υπηρετώ τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας.»
ΑΠΟΨΗ: ΟΧΙ πως θα άλλαζε ο Έλληνας
1) Μήπως στην ζητήσανε, λέω εγώ, μήπως?
2) κ. Παπανδρέου αυτό έγινε από διαρροή εγγράφων, τα άλλα τα κρύβουν καλά, έτσι δεν είναι?
3) Θα μου πεις τώρα και ποιους θα βάζαμε τους άλλους! Έλα ντε.!

H Ελλάδα δια μέσου των Αιώνων



Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Δημοσκόπηση για την Μακεδονία

ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
Στείλτε το παντού!!!!!! Σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον!!!!


Ψηφίστε ΟΛΟΙ!

Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι.
Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!

http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε. Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.
Έχουν μπει οι Σκοπιανοί και έχουν σαρώσει.
GO GO !!!!

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

IKEA Ελλάδας !!!

IKEA Ελλάδας !!!
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ!
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΙΚΕΑ ΣΕΛ 14 (1130?)

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΕΛ 10 (929 ?)

Σας επισυνάπτω τη σελίδα 10 του γερμανικού ηλεκτρονικού καταλόγου του ΙΚΕΑ και την αντίστοιχη σελίδα (14) του ελληνικού καταλόγου που είναι σχεδόν πανομοιότυπος με τον γερμανικό (εκτός βέβαια από τις τιμές).
Οι ίδιες και μεγαλύτερες διαφορές τιμών ισχύουν σε όλες σχεδόν τις σελίδες των δύο καταλόγων ελληνικού και γερμανικού (αλλά φαντάζομαι και των άλλων χωρών της ζώνης του ευρώ)..
Προωθήστε το σε όλους τους γνωστούς σας γιατί είναι κρίμα κάποιοι φίλοι σας να χάσουν τις καταπληκτικές ευκαιρίες που προσφέρει η ΙΚΕΑ σε όλους τους Έλληνες.
ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ.
ΥΓ> Ο βασικός μισθός στη Γερμανία είναι τριπλάσιος από ότι στην Ελλάδα.

Υποθέτω, ότι δεν μας πειράζει επίσης να αναγράφονται στα προϊόντα τους όλα τα στοιχεία σε 15 γλώσσες, ΕΚΤΟΣ από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ !!!
(σσ: εμ βέβαια, τι είμαστε εμείς μπροστά στα σκόπια; μια κούτσικη αγορά).

Επίσης πρακτική παράνομη και αντίθετη με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Συνεχίστε να ψωνίζετε κορόιδα για να κάνετε πιο πλούσιο τον πλουσιότερο του κόσμου..

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Οι πολιτικές σημαίες έχουν διεισδύσει παντού


Αφορμή για το σημερινό άρθρο μου στάθηκε η επίσκεψη μου σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο ενός Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου.
Ήτανε για μένα το πρώτο μου(μετά από πολύ καιρό), μιας και το τρίτο μου παιδί φέτος ξεκίνησε την πρώτη δημοτικού θέλοντας έτσι να εκφράσω και γιατί όχι να συνδράμω προς όφελος όπως πίστευα ενός σκοπού που έχει σαν συμφέρων το καλό των παιδιών μας.
Όντως στην αρχή όλοι με υποδεχτήκανε με χαρά και όλοι ήρθανε να με χαιρετήσουνε και να μου συστηθούνε.
Το μοναδικό μου παράπονο μου (που τελικά αποδείχτηκε λάθος) ήτανε η μη προσέλευση του κόσμου όταν από τους 250 μαθητές του σχολείου τελικά ήμασταν μόνο 33 γονείς
Σαν θέματα είχανε πολλά, άλλα όταν φτάσανε στο τελευταίο (γι αυτούς το πιο φλέγον) για το πως θα πάνε κόντρα στο Δήμο εκεί βγήκαν οι σημαίες οι μεν λέγανε για την παιδεία οι δε λέγανε για όταν ήτανε κυβέρνηση οι άλλοι να βγουν στους δρόμους και τέλος οι άλλοι ότι όλα θα τα αλλάξουνε.
Ξαφνικά έρχεται ο Δήμαρχος (μάλλον από ότι κατάλαβα για να τους λύσεις τις απορίες για το φλέγον θέμα), αλλά τι ήθελε και ήρθε, ξεκινήσανε μια διαμάχη μια φραστική αντιπαράθεση από τους μεν με τους δε και σαν αποτέλεσμα είχε την αποχώρηση του δημάρχου.
Τελικά ο Σύλλογος είχε φτιάξει από εξαρχής ένα ψήφισμα όπου κατηγορούσε τον Δήμαρχο και απλά από τους 33 γονείς είχαμε μείνει μόνο 13 και εμένα, που όλοι τους ψηφίσαν υπέρ εκτός από μένα που ψήφισα λευκό.
Φεύγοντας από τον χώρο απογοητεύτηκα που δεν ήρθε κανείς να μου πει καληνύχτα και το χειρότερο ήτανε πως με κοιτάγανε και περίεργα.
ΑΠΟΨΗ: 1) Ποτέ δεν έμαθα την ίδια μέρα τι θέμα ήτανε εκτός μετά από προσωπική μου έρευνα την επόμενη (γι αυτό ψήφισα λευκό).
2) Εντύπωση μου έκανε ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ έχουν μπει στα σχολεία οι πολιτικές σημαίες? Τελικά μετά από μερικές μέρες που ησύχασα είδα ότι είναι ένα καλό σκαλοπάτι για να ασχοληθείς με τα κοινά. (βλέπεις δημοτικές εκλογές το 2010)
3) Το ότι δεν ήρθανε οι γονείς σε μια γενική συνέλευση ΜΑΛΛΟΝ κάτι ξέρανε κάτι παραπάνω από μένα.
4) Το να μην ακούς την αντίθετη άποψη από σένα πάει να πει ότι δεν έχεις διδακτή την έννοια της δημοκρατίας.
5) Η defector καταστάσεις με φέρνουν σε άλλες εποχές.
Με ένα φύλο που το κουβέντιασα, που είπε κάτι πολύ σοφό και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας.
ΧΡΙΣΤΟ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΔΕΝ ΦΕΛΟΥΜΕ, ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ

Απογοήτευση αυτό ένιωσα και αυτό νιώθω.

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Η σκανδαλώδης απελευθέρωση αναρχικών λόγω συγγένειας ...!


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απαίτησαν και ο Υφυπουργός υπάκουσε!
Το βιντεάκι αυτό είναι μοναδικό, υπό την έννοια ότι την είδηση που έχει, την έδειξε μόνο το Δελτίο Ειδήσεων του «Στάρ», απ' όπου και το πήραμε την Δευτέρα 7-12-09: Την Κυριακή, μεταξύ των 200 συλληφθέντων αναρχικών στην Θεσσαλονίκη ήταν και τα 3 παιδιά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη.

Ο Κουράκης, μαζί με την επίσης βουλευτίνα του Σύριζα, Λίτσα Αμμανατίδου, πήραν τηλέφωνο τον εκ του Συνασπισμού προερχόμενο, υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Σπύρο Βούγια, για να αφήσει ελεύθερους τους συλληφθέντες. Πράγματι, ο υφυπουργός έδωσε εντολή στην Αστυνομία να αφήσει ελεύθερα τα παιδιά, κι ας είχαν συλληφθεί επ' αυτοφώρω με βόμβες μολότωφ! Θα ακούσετε σε αυτό το βίντεο τον κ.Βούγια να λέει στην αστυνομική συντάκτρια του «Σταρ» ότι απελευθέρωσε τους συλληφθέντες για να μην έχουμε περισσότερα επεισόδια..!

Επίσης (στο 0:59 του βίντεο) θα ακούσετε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη να δηλώνει στην κάμερα πως είναι υπερήφανος που και τα τρία του παιδιά συμμετέχουν στις διαδηλώσεις των αναρχοαυτόνομων, γιατί αγωνίζονται για Κοινωνική Δικαιοσύνη..!

Η διαφορά φυσικά... των "αγωνιζόμενων" παιδιών του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τους υπόλοιπους "επαναστάτες" είναι ότι αυτοί έχουν πατέρα βουλευτή και μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τα άλλα, οι υπόλοιποι που δεν έχετε τα...μέσα συνεχίστε και....τι να κάνουμε...κάποιοι πρέπει να συλληφθούν κιόλας. Αλλά φυσικά όχι τα παιδιά τα δικά μας...! Επαναστάτες, αλλά με μέτρο...! Και φυσικά με Επώνυμο. Συγχαρητήρια στις δημοκρατικές και οικογενειακές διακρίσεις εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στον υφυπουργό...!

Από την άλλη πλευρά...προς τιμήν του Αντιπροέδρου της βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Νιώτη δεν υπήρξε παρόμοια ενέργεια, για τα δικά του παιδιά τα οποία επίσης συνελήφθησαν.

Αναδημοσίευση: apneagr



Αλλάζει σελίδα η Νομική


Σε μια κίνηση ΜΑΤ του διοικητικού συμβούλιου της Νομικής Σχολής Αθηνών αλλάζει σελίδα θέλοντας έτσι να φτάσει σε επίπεδο Ευρώπης.
Η είσοδος για την Νομική Σχολή Αθηνών θα ελέγχεται με ένα σύστημα προστασίας που εφαρμόζει το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.
Συγκεκριμένα:
α. Οι φοιτητές, οι διδάσκοντες και το υπόλοιπο προσωπικό θα είναι εφοδιασμένοι με σχετική κάρτα έτσι ώστε να ελέγχεται η είσοδος σε ποιον μπαίνει και σε ποιον βγαίνει.
β. Την οργάνωση μη ένοπλων φυλάκων που σαν σκοπό θα έχει την άμεση ενημέρωση του πρύτανη.
γ. Την άδεια από την σχολή για κάθε λογίς εκδήλωσης.
δ. Την άρση του ασύλου για τους χώρους τόσο των γραμματειών όσο και των διοικητικών χώρων.
ε. Την απομάκρυνση του ραδιοφωνικού σταθμού «στέκι των αντιεξουσιαστών».
ΑΠΟΨΗ: 1) ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στο Δ.Σ. της Νομικής Σχολής Αθηνών και ιδιαιτέρα στον πρόεδρο της, κο. Θεόδωρο Φορτσάκη.
2) Δεν ζητάει πιστεύω κανείς να θέλει να καταργηθεί το άσυλο για τους φοιτητές ΑΛΛΑ πιστεύω ότι αυτοί που σπάνε, καίνε και καταστρέφουν την Ελληνική περιουσία όχι χρηματική ΑΛΛΑ την πνευματική ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ.
3) Η Νομική ξύπνησε καιρός και οι άλλες σχολές να βγουν από τον λήθαργο τους.

Τα Σκόπια σε αναμονή


Η σουηδικής προεδρίας ήθελε αλλά η Ελλάδα και η Κύπρος διαφώνησαν.
Η σουηδική προεδρία σε μια προσπάθεια της τελευταίας στιγμής προσπάθησε να προσθέσει μια παράγραφος που ανέφερε ότι οι διμερείς διαφορές των κρατών-μελών και των υποψήφιων για ένταξη κρατών δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο στη διεύρυνση της ΕΕ. Την παράγραφο αυτή απέρριψε η Ελλάδα, η Κύπρος αλλά και άλλες χώρες-μέλη που έχουν διαφορές με υποψήφιες για ένταξη στην ΕΕ χώρες.
Οι 27 απέφυγαν χθες να προσδιορίσουν κάποια πιθανή ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων για την προσχώρηση των Σκοπίων στην ΕΕ και αρκέστηκαν σε μια ανακοίνωση η οποία αναφέρει ότι το ζήτημα θα επανεξεταστεί εντός του προσεχούς εξαμήνου επί της Ισπανικής προεδρίας.
ΑΠΟΨΗ: 1) Και άλλο χαστούκι κ. Νίκολα Γκρούεφσκι
2) Μην φανταστώ ότι θα κάνετε έστω και ένα βήμα πίσω θα σας πάρει ο Δ…. και θα σας σηκώσει. Ο περσινός Δεκέμβρης δεν θα είναι τίποτα προς σε αυτά που θα ακολουθήσουν.
3) Βρε ΟΥΣΤ

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Οι 123 που έχουν φρουρούς! Πολιτικοί, Δημοσιογράφοι και Επιχειρηματίες


Οι παρακάτω έχουν προσωπικούς φρουρούς, δωρεάν από την αστυνομία.
Προσέξτε τους δημοσιογράφους της λίστας.
Ναι, ναι, είναι οι ίδιοι δημοσιογράφοι που κάθε βράδυ «κλαίνε» για το σπάταλο
κράτος, και τις ανίκανες κυβερνήσεις. Μήπως πρέπει να είμαστε λίγο παραπάνω υποψιασμένοι, απέναντι σε όλους αυτούς τους υποκριτές;
Μεταξύ των δημοσιογράφων είναι οι :
Αναστασιάδης, Ευαγγελάτος, Κακαουνάκης Νικόλαος (2),
Καρατζαφέρης Σπύρος, Κυριακού Μίνωας (6), Λάγκας Γεώργιος, Παναγιωταρέα (2) Παναγιωτόπουλος (4) Πρετεντέρης (2) Ρίζος (2)
Ρωμαίος Γεώργιος (2) Στάη Έλλη, Συρίγος Φίλιππος, Τράγκας (4), Κακαουνάκης, Χατζηνικολάου Νίκος κ.α
Επίσης δείτε ονόματα επιχειρηματιών, δικηγόρων, και λοιπών πλουσίων, που ενώ έχουν την οικονομική άνεση να προσλάβουν σεκιουριτάδες, προτιμούν το τζάμπα.
Μεταξύ των πλούσιων τζαμπατζήδων είναι και οι :
Θόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου, Γιώργος και Βαρδής Βαρδινογιάννης, Θ.
Αθανασούλης, Τ. Αράπογλου, Γ. Κωστόπουλος, Ν. Γκαργκάνας, Δ. Κοπελούζος, Περατικός, Μ. Σάλλας, Γ. Προβόπουλος, Πατέρας, ακόμα και ο Χριστοφοράκος, Δήμητρα Λιάνη, Αλ. Λυκουρέζος, Ντέμης Νικολαΐδη, τον Αρχιεπίσκοπο, τη χήρα του Ξεν. Ζολώτα Κολιοπάνος, Κοντομηνάς, Δημήτριος Κοπελούζος Κορκολόπουλος Βασίλειος Παπαηλιού Χαράλαμπος (2) Πάτσης Ελευθέριος (2) Περατικός Α. (2) Περατικός Μ. Περατικός Ν. Πετράκης Γεώργιος (2)
Τώρα ξέρεις.
Ολόκληρο το άρθρο από το παρόν :
"Και μετά ψάχνουν με το φανάρι αστυνομικούς την ώρα που οργιάζει η εγκληματικότητα και ο κόσμος φοβάται το βράδυ να κυκλοφορήσει "Η λίστα που παρουσιάζει σήμερα κατ' αποκλειστικότητα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» στην ουσία αντικατοπτρίζει ανάγλυφα τη λογική, τον τρόπο λειτουργίας της κάθε κυβέρνησης (αφού το ζήτημα είναι ασφαλώς διαχρονικό...), σε αντιδιαστολή μάλιστα με αυτά που δεν γίνονται για την ασφάλεια του απλού πολίτη, του πολίτη που βιώνει εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια ένα αίσθημα ανασφάλειας το οποίο καθημερινά εντείνεται και έχει πλέον προσλάβει διαστάσεις τραγικές. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που μας ώθησε να αποκαλύψουμε σήμερα αυτήν τη λίστα. Και σπεύδουμε να το διευκρινίσουμε, για να προλάβουμε υποκριτικές διαμαρτυρίες και κροκοδείλια δάκρυα από τάχα θιγόμενους. Θεωρούμε ότι αυτή η κατάσταση, αυτή η λογική, πρέπει επιτέλους να λάβει ένα τέλος. Στο κάτω-κάτω εκτός απ' τους -διάφορους- «επώνυμους» υπάρχει και ο λαός που υποφέρει και ζητάει ασφάλεια. Προς επίρρωση δε των σκέψεων αυτών προσθέτουμε και διευκρινίζουμε ότι.. Η λίστα που θα αποκαλύψουμε δεν περιέχει άλλα πρόσωπα τα οποία επίσης απολαμβάνουν τις υπηρεσίες φύλαξης απ' την ίδια υπηρεσία, όπως πολιτικούς αρχηγούς, υπουργούς, άλλους βουλευτές, ακόμα και πρέσβεις. Αν προστεθούν και όλοι αυτοί, τότε τόσο οι αστυνομικοί όσο και οι «φυλασσόμενοι» γίνονται πολύ περισσότεροι! Τα πρόσωπα αυτά, ή έστω τα περισσότερα απ' αυτά, εκτός απ' την Υπηρεσία Ασφάλειας Υψηλών Προσώπων φυλάσσονται από άλλες υπηρεσίες, όπως η Αντιτρομοκρατική, τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα κ.λπ. Αθροιστικά λοιπόν οι αστυνομικοί που απασχολούνται με τη φύλαξή τους ανέρχονται σε χιλιάδες.
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Επικίνδυνη δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Δείτε τα βίντεο και πιστέψτε με, εάν το πάθετε, πολύ δύσκολα θα βγείτε από το αμάξι σας για να τον κυνηγήσετε (γιατί θα σας το κλέψουν και αυτό).
Είναι τραγικό το σημείο (Αθηνάς – Ευριπίδους στην πλατεία θεάτρου Σοφοκλέους ) και καλό θα είναι να το αποφεύγετε.



Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Ηθικό δίδαγμα

Ένα είναι σίγουρο,
ότι ακόμα και όταν είσαι στα δύσκολα,
κάποιος θα βρει ευκαιρία να σε πηδήξει.

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Βροντές και καταιγίδες στον ΣΥΡΙΖΑ


Ο άφαντος έως τώρα ο ΠΡΩΗΝ αρχηγός του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ κος Α. Αλαβάνος ώσπου αποφάσισε να εμφανιστή στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ και σαν αποτέλεσμα είχε να αστράψει και βροντήξει δηλώνοντας έτσι και πάλι παρών φυσικά μετά της εκλογές.
Ο κος Αλαβάνος στην ομιλία του είπε ότι «γνωρίζω ότι κανείς άλλος μέσα στην αίθουσα δεν έχει τόση ευθύνη όσο εγώ. Για πρωτοβουλίες μετά τις εκλογές του 2007. Για την υποτίμηση των μηχανισμών» και επιτέθηκε στην Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ λέγοντας «Δεν είναι δυνατόν σήμερα, τις ώρες της "επιτήρησης", να μιλάμε σε εργάτες και αγρότες για ένα ΣΥΡΙΖΑ του "ευρωπαϊσμού'"» ενώ τους κατηγόρησε ότι αναμασούσανε τα λόγια στην επίθεση που δέχτηκε το κόμμα τόσο στα λεγόμενα του ΛΑΟΣ όσο και του ΚΚΕ στης εκλογές που διεξήχθησαν.
Στην ομιλία του ο κος Αλαβάνος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «κάνετε λάθος αν νομίσατε ότι ξεμπερδέψατε με τη δική μου γενιά. Την τελευταία λέξη δεν την έχετε ακούσει»
Ενώ τόνισε με έμφαση ότι «μπορεί να πουν βέβαια ότι σιγουριά σε μια εποχή κρίσης μόνο "ψυχοπαθείς" μπορεί να την έχουν αλλά ίσως έχουν δίκιο. Αν δεν είμαστε τρελοί, ίσως να μην είμαστε στην Αριστερά».
ΑΠΟΨΗ: ΝΡΙΝΝΝΝ, ΝΡΙΝΝΝΝ Έκανε το ξυπνητήρι και όλοι μας πεταχτήκαμε από το κρεβάτι μας φοβούμενοι το ¨φεριό¨
1) κε Αλαβάνο ΠΟΥ ήσασταν όταν το κόμμα σας έδινε την μάχη για της εκλογές προσπαθώντας να μπει στην Βουλή ΟΕΟ?
2) κε Αλαβάνο ΠΟΥ ήσασταν όταν ο σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεχόταν πόλεμο τόσο από το κόμμα σας αλλά και τόσο από τα άλλα κόμματα?

Δελτίο Τύπου της UNICEF για την Παγκόσμια ημέρα του AIDS


1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ AIDS

Έκθεση προόδου της UNICEF για την εκστρατεία Ενωθείτε για τα Παιδιά, Ενωθείτε κατά του AIDS
Από την έναρξη της παγκόσμιας εκστρατείας «Ενωθείτε για τα Παιδιά, Ενωθείτε κατά του AIDS» το 2005, έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών του AIDS στα παιδιά και τους νέους και έχουν ευεργετηθεί εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.
Έκθεση προόδου που δημοσιεύει η UNICEF με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας AIDS επισημαίνει πως η έγκαιρη διάγνωση στα βρέφη έχει γίνει τώρα προτεραιότητα και είναι τώρα διαθέσιμη σε περισσότερα παιδιά από ποτέ. Αντιρετροϊκές συνταγές για την πρόληψη της μετάδοσης από μητέρα σε παιδί τώρα φθάνουν στο 45% των οροθετικών εγκύων γυναικών παγκοσμίως. Η κάλυψη του τεστ για τον HIV στις εγκύους είναι 78% στην Νότιο Αφρική, 87% στη Μποτσουάνα και 90% στη Ναμίμπια, όλες χώρες με υψηλά ποσοστά εξάπλωσης του AIDS αλλά και η προτεραιότητα που δίδεται στις ανάγκες των παιδιών που πλήττονται από το AIDS είναι πλέον εμφανής στον προγραμματισμό των δράσεων. Όλα αυτά δεν συνέβαιναν μόλις πριν λίγα χρόνια.
Η κάλυψη στον τομέα της πρόληψης της μετάδοσης από τη μητέρα στο παιδί αυξάνεται σταθερά. Το 2008, 19 χώρες πέτυχαν κάλυψη 80% ενώ συνολικά την ίδια χρονιά το 21% των εγκύων που ζουν σε χαμηλού και μέσου εισοδήματος χώρες έκαναν τεστ για HIV, σε σύγκριση με 15% το 2007 και 13% το 2006. Αντιρετροϊκά φάρμακα για την πρόληψη της μετάδοσης από μητέρα σε παιδί έλαβαν το 45% των οροθετικών εγκύων γυναικών σε σύγκριση με 35% το 2007 και 24% το 2006. Επίσης το 32% των βρεφών που γεννήθηκαν από οροθετικές μητέρες έλαβαν αντιρετροϊκά φάρμακα στις χώρες αυτές κατά τη γέννησή τους, σε σύγκριση με 20% το 2007 και 18% το 2006. Όμως πάρα πολλές γυναίκες γόνιμης ηλικίας εξακολουθούν να μολύνονται και πολύ λίγες οροθετικές έγκυες γυναίκες λαμβάνουν την κατάλληλη αντιρετροϊκή αγωγή.
Ο αριθμός των παιδιών που λαμβάνουν αντιρετροϊκή αγωγή συνεχίζει να αυξάνει. Το 2005, μόνο 75.000 παιδιά φορείς (κάτω των 15 ετών) λάμβαναν θεραπεία και 198.000 το 2007 ενώ τα τέλη του 2008 έφθασαν τα 275.700 - ή το 38% - από τα 730.000 παιδιά-φορείς με ανάγκη θεραπείας. Αυτό και μόνο αντιπροσωπεύει μια αύξηση 39% μεταξύ 2007 και 2008. Όμως η έγκαιρη διεξαγωγή τεστ και έναρξη της θεραπείας δεν είναι ακόμα καθιερωμένη πρακτική στις περισσότερες χώρες.
Η πρόοδος σε πολλούς δείκτες πρόληψης που σχετίζονται με τους νέους υπήρξε αργή παρά τις σημαντικές προόδους στην ολοκληρωμένη και ορθή ενημέρωση για τον HIV και την αποφυγή της μετάδοσής του. Η γνώση μεταξύ νεαρών γυναικών 15-24 ετών αυξήθηκε 10% ή και περισσότερο σε 17 από τις 45 χώρες με διαθέσιμα στοιχεία (1999?2008), ενώ αντίστοιχα στους νεαρούς άνδρες αυξήθηκε σε 7 από τις 12 χώρες με παρόμοια στοιχεία. Σε αρκετές χώρες τα ποσοστά γνώσης επικίνδυνων συμπεριφορών μειώθηκαν κατά 5% ή και περισσότερο.
Η χρηματοδότηση για την υποστήριξη των ορφανών και άλλων ευάλωτων παιδιών αυξάνει συνεχώς, όμως το έργο εμποδίζεται συχνά από ανεπαρκή συστήματα υγείας και πρόνοιας και κακό συντονισμό και μόνο το 12% των νοικοκυριών που χρειάζονται δωρεάν εξωτερική υποστήριξη την λαμβάνουν σε σύγκριση με το 80% που είναι ο στόχος της εκστρατείας.
Υπολογίζεται ότι στα τέλη του 2008, 4.900.000 νέοι 15-24 ετών ζούσαν με AIDS. Η επέκταση των προγραμμάτων πρόληψης μπορεί να μειώσει σε περισσότερο από το μισό τον αριθμό των νέων μολύνσεων από τον HIV μέχρι το 2015 και να εξοικονομήσει 24 δισεκατομμύρια δολάρια από το κόστος θεραπείας. Η πρόληψη αποτελεί κλειδί για οποιαδήποτε μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση καθώς προβλέπεται πως έως το 2030, 55 εκατομμύρια άνθρωποι θα χρειάζονται θεραπεία.
Η UNICEF επισημαίνει ότι όπως φαίνεται οι περισσότερες χώρες δεν θα επιτύχουν τους στόχους για το 2010 που τέθηκαν στην αρχή της εκστρατείας. Οι πόροι που διατίθενται για την αντιμετώπιση της μάστιγας του AIDS έχουν αυξηθεί κατά 75% από το 2005 στα 13,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2008. Όμως απαιτείται σχεδόν διπλάσιο ποσό - περίπου 25,1 δισεκατομμύρια δολάρια - για να μπορέσουν οι χώρες να επιτύχουν το στόχο για καθολική πρόσβαση μέχρι το 2010, δηλαδή επιπλέον 11 δισεκατομμύρια δολάρια.
ΑΠΟΨΗ: Για την σημερινή μέρα ημέρα κατά του AIDS, προτίμησα να βάλω κάτι που σε θέματα παιδιών πιστεύω ότι κάνει σοβαρή δουλειά παρά να αρχίσω να λέω προσέξτε, χρησιμοποιήστε προφύλαξη και ούτε το κάθε εξής.