Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ιατρικός Σύλλογος: Άκρως επικίνδυνο για τα παιδιά το νέφος των τζακιών



Οι πιο επιβαρυμένες περιοχές είναι το Μαρούσι και το Κορωπί, όπου διαπιστώθηκε αύξηση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων 18 φορές πάνω από το ανώτατο επιτρεπτό όριο των 50 μιλιγκραμ ανά κυβικό μέτρο αέρα. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, αναφέρει ότι το φαινόμενο έχει λάβει απειλητικές διαστάσεις και θέτει σε κίνδυνο την υγεία εκατομμυρίων πολιτών που κινδυνεύουν από ασθένειες όπως άσθμα, αλλεργικές βρογχίτιδες και αποφρακτικές πνευμονοπάθειες, ενώ παράλληλα η παράνομη υλοτόμηση ακόμα και δασών προμηνύει τον αφανισμό ζωτικής πηγής οξυγόνου και οικολογικής ισορροπίας στο περιβάλλον.
Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο, τα παραδοσιακά τζάκια με καυσόξυλα και οι ξυλόσομπες εκλύουν περίπου 30 φορές περισσότερα αιωρούμενα μικροσωματίδια ανά κιλό καύσιμης ύλης από έναν σύγχρονο καυστήρα.
Όπως εξηγεί η επίδραση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην υγεία ανθρώπινου οργανισμού έχει να κάνει με τη διάμετρο τους και είναι εισπνεύσιμα επισημαίνοντας πως εκείνα με διάμετρο μικρότερη των 2,5 μm που παράγονται σε τεράστιες ποσότητες από καυσόξυλα και ξυλόσομπες μπορούν να διεισδύσουν βαθύτερα στα πνευμόνια και να προκαλέσουν σοβαρότερη βλάβη.
«Τα πολύ μικρής διαμέτρου μικροσωματίδια, λόγω της διεισδυτικότητάς τους και λόγω των σταθερών συμπλόκων που σχηματίζουν, εισχωρούν στο εσωτερικό των κτιρίων, των σπιτιών, των κλινοσκεπασμάτων και προκαλούν πληθώρα αναπευστικών προβλημάτων από άσθμα, αλλεργικές βρογχίτιδες, αποφρακτικές πνευμονοπάθειες (...) δημιουργούν μικροθρομβώσεις και συχνά πυροδοτούν στεφανιαία νόσο και ΑΕΕ, ή σε οξείες καταστάσεις έως και πνευμονικό οίδημα» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.
Καταλήγοντας ο ΙΣΑ ζητά «να επιταθεί κάθε προσπάθεια από την Πολιτεία που θα μπορέσει να διαφυλάξει την υγεία όλων των πολιτών και να προλάβει τα σοβαρά νοσήματα, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά και τους χρονίως πάσχοντες.»
Το ζήτημα προκαλεί ήδη αντιδράσεις και στην αντιπολίτευση.
«Αντί η κυβέρνηση να καλεί το χειμαζόμενο Έλληνα οικογενειάρχη να περιορίσει τη χρήση καυσόξυλων, θα πρέπει άμεσα να μειώσει το φόρο του πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα του 2010», τονίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
«Αφού απαγόρευσαν στην πράξη την αγορά πετρελαίου, τώρα καταδικάζουν την καύση ξύλου για θέρμανση. Η επικίνδυνη και αποτυχημένη συγκυβέρνηση κατάφερε τρία σε ένα: δεν εισέπραξε χρήμα από φόρους, μόλυνε την ατμόσφαιρα και ανάγκασε μία ολόκληρη χώρα να παγώσει', σχολιάζει η Χρυσή Αυγή.
«Οι ευθύνες δεν βαρύνουν τα λαϊκά νοικοκυριά που προσπαθούν να ζεσταθούν με όποιο τρόπο μπορούν, αλλά τα κόμματα της συγκυβέρνησης και την Ε.Ε. που με τα συνεχή εξοντωτικά μέτρα σε βάρος του λαού τον αναγκάζουν να καταφεύγει στις ξυλόσομπες», σημειώνει το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: