Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Αντρέας Παπανδρέου VS Πάνος Καμμένος



Στην αίθουσα του Μονομελούς Πρωτοδικείου βρέθηκαν χθες ο Αντρίκος Παπανδρέου και ο Πάνος Καμμένος, καθώς συζητήθηκε η αγωγή που έχει καταθέσει ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού σε βάρος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για δηλώσεις του σχετικά με την υπόθεση των ασφαλίστρων κινδύνου (cds).
Η αγωγή, με την οποία ζητείται αποζημίωση 1,3 εκατ. ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση, αφορά δηλώσεις του Π. Καμμένου για τις οποίες χθες είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη. Είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το Δεκέμβριο 2009, πούλησε cds (ασφάλιστρα κινδύνου) και κέρδισε 40 εκατ. ευρώ, ενώ θα μπορούσε να είχε κερδίσει περισσότερα. Μέρος των cds, υποστήριζε, αγοράστηκε από την εταιρεία Informed Judgement Partners. Μέλος του Δ.Σ. ήταν ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, που ήταν και μέλος του Δ.Σ. της ΜΚΟ που ανήκει στον αδελφό του πρωθυπουργού, Αντρίκο Παπανδρέου.
Κατά τη συζήτηση, ο Π. Καμμένος κατέθεσε ότι «δεν μπορεί να απειλείται ο βουλευτής, όπως απειλούνται και οι δικαστές, όπως έκανε χθες ο αδελφός του Αντρίκου Παπανδρέου, Γιώργος, που απείλησε τους οικονομικούς εισαγγελείς. Εκανα το καθήκον μου ως βουλευτής και ως πολίτης. Διατάχθηκε έρευνα για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Αντρίκου Παπανδρέου».
Ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας, είπε ενώπιον των δικαστών ότι η πώληση cds του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ήταν πράξη εγκληματική, καθώς ήταν «ασπίδα προστασίας κατά της κερδοσκοπίας. Αν τα πουλούσαμε ένα χρόνο μετά, το κέρδος θα ήταν δεκαπλάσιο και δεν θα υπήρχε ανακεφαλαιοποίηση, ούτε θα έχαναν τη δουλειά τους εργαζόμενοι».
Από την πλευρά του, ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού στράφηκε κατά του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ, λέγοντας ότι «με έχει ονοματίσει οικονομικό εγκληματία. Η ΜΚΟ είναι υπαρκτή και όντως υπήρξα σύμβουλος στις επενδυτικές εταιρείες που έχουν αναφερθεί. Όμως δεν έχω δώσει ποτέ εσωτερική πληροφόρηση με σκοπό να βλάψω τη χώρα μου. Πιστεύω ότι ο Π. Καμμένος, δείχνοντας ότι μάχεται με την οικογένεια Παπανδρέου, θέλησε να ωφεληθεί με ψήφους». Η απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ποινική διερεύνηση για τη διαδρομή των ασφαλίστρων κινδύνου επί του ελληνικού χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: