Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε χρυσό στεφάνι στις ανασκαφές του ΜετρόΈνα νέο θησαυρό αποκάλυψε σήμερα η αρχαιολογική σκαπάνη. 

Καθώς οι εργασίες των αρχαιολόγων συνεχίζονται στα εργοτάξια του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, ανακαλύφθηκε ένα χρυσό στεφάνι, στο εργοτάξιο στην πλατεία Βαρδαρίου.

Το σημαντικό εύρημα εντοπίστηκε σε μεγάλο κιβωτιόσχημο τάφο, ο οποίος ανήκει στο ανατολικό νεκροταφείο της πόλης. 

Πρόκειται για το 9ο χρυσό στεφάνι που αποκαλύπτεται από την έναρξη του ανασκαφικού έργου στη Θεσσαλονίκη. Το ανατολικό νεκροταφείο ξεκινά από το Βαρδάρη, έξω από τα τείχη, που βρίσκονταν στην οδό Λαγκαδά και εκτείνεται ως το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, όπου είχε βρεθεί ένα μεγάλο μέρος του, με πολλούς τάφους, στη διάρκεια κατασκευής του σταθμού του μετρό. 

Το χρυσό στεφάνι θα μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΙΣΤ’ εφορείας προϊστορικών και κλασσικών αρχαιοτήτων για να καθαριστεί, να συντηρηθεί και να μελετηθεί.  

Παράλληλα, συνεχίζεται η αρχαιολογική ανασκαφή για τυχόν νέα ευρήματα μετά τη σημαντική αποκάλυψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: