Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Διευκρινίσεις από Στουρνάρα για το αφορολόγητο των βουλευτών



Στην ανάγκη κάλυψης των εξόδων λειτουργίας των πολιτικών γραφείων των βουλευτών αποδίδει το αφορολόγητο σε ποσοστό 25% της βουλευτικής αποζημίωσης ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και τονίζει ότι αυτό μπορεί να αλλάξει με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.
Προς απάντηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, που καταγγέλλει ότι είναι προκλητικά χαμηλή η φορολόγηση των βουλευτών, ο Γ. Στουρνάρας σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρει ότι “κατά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος από την αρμόδια ΔΟΥ, αφαιρείται από το καθαρό ποσό από μισθωτές υπηρεσίες το 25% του ακαθάριστου ποσού της βουλευτικής αποζημίωσης ως τεκμαρτό ποσό για την κάλυψη των δαπανών μίσθωσης των πολιτικών γραφείων και λοιπών δαπανών άσκησης του λειτουργήματός τους”. Σημειώνει  ακόμα ότι “το ποσοστό αυτό μπορεί να αναπροσαρμόζεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών”.
Επίσης διευκρινίζει ότι το ποσό που απομένει μετά από την αφαίρεση από τη βουλευτική αποζημίωση στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το οικογενειακό επίδομα οικογενειακών βαρών, των ποσών των κρατήσεων, που βαρύνουν αυτό το εισόδημα όπως και της κράτησης για ασφαλιστικές εισφορές για τον κλάδο σύνταξης, φορολογείται ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.
Όσο για τις αιτιάσεις του Η. Κασιδιάρη ότι πρέπει να μειωθεί δραστικά η βουλευτική αποζημίωση και η χρηματοδότηση των κομμάτων, ο υπουργός υπενθυμίζει ότι την αρμοδιότητα για τον καθορισμό των αποδοχών των βουλευτών την έχει η Βουλή ενώ αρμόδιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων είναι το υπουργείο Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: