Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Don’t worry! Ο Βενιζέλος δεν έχει απόρρητα έγγραφα λέει το Υπουργείο ΆμυναςΠερίπου 10 ημέρες χρειάστηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να δώσει μια απάντηση στην φράση Βενιζέλου περί απόρρητων εγγράφων με τα αμυντικά σχέδια της χώρας που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων κατά τη συζήτηση σύστασης Προκαταρκτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.
Πιο συγκεκριμένα, ο  υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε ως υπερβολική έκφραση που "δεν αφορούσε σε καμία περίπτωση απόρρητα διαβαθμισμένα έγγραφα για την άμυνα της χώρας".
«Φρόντισα να επικοινωνήσω με τον κ. Βενιζέλο. Από τα όσα μου είπε, αλλά και από αυτά που αντελήφθην από τα πρακτικά της συζήτησης και από την οφειλόμενη έρευνα, έχω οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος, προσπαθώντας να καθησυχάσει τα πνεύματα.
«Όλος αυτός ο θόρυβος πρέπει να σταματήσει και να μην μεταφέρουμε στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων κομματικές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις» συμπλήρωσε ο υπουργός, απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα, ο οποίος τον είχε καλέσει παλιότερα να εξηγήσει "γιατί η κυβέρνηση σιωπά" και να απαντήσει αν δέχεται ότι υπουργοί, τέως και νυν, έχουν το δικαίωμα να διατηρούν, στο προσωπικό τους αρχείο, άκρως απόρρητα έγγραφα που σχετίζονται με την εθνική άμυνα.
«Κύριε υπουργέ, προσπαθήσατε να μας καθησυχάσετε. Εγώ όμως δεν ανησυχώ για τα απόρρητα έγγραφα αλλά θίγω την ιδιοκτησιακή αντίληψη που διαιωνίζεται σε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τη σχέση τους με το κράτος και τη θητεία τους» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας που ζήτησε σαφείς απαντήσεις.
«Δεν υπάρχει θέμα. Δεν έχει άλλο βάθος αυτή η υπόθεση. Είναι η ώρα λοιπόν να ασχοληθούμε με τα πραγματικά ζητήματα των Ενόπλων Δυνάμεων» επανέλαβε από πλευράς του ο κος Παναγιωτόπουλος.
Π. Παναγιωτόπουλος: Οι αποφάσεις για την ΑΟΖ θα υλοποιηθούν από τον πρωθυπουργό όταν πρέπει
Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο 1ο διεθνές συνέδριο με θέμα «Ενεργειακή Ασφάλεια και Άμυνα, Μελλοντικές Στρατηγικές, το οποίο διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, ο κος Παναγιωτόπουλος διεμήνυσε πως «ο Πρωθυπουργός θα υλοποιήσει τις αποφάσεις για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη όταν πρέπει και τη στιγμή που επιβάλλει το εθνικό συμφέρον της χώρας»
Απευθυνόμενος στην Τουρκία, την κάλεσε να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στην περιοχή και να σταματήσει τις παραβάσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο του Αιγαίου αλλά και στα θαλάσσια σύνορα.
Τέλος ο κος Παναγιωτόπουλος  αναφέρθηκε στις «στενές πλέον σχέσεις συνεργασίας» της Ελλάδας με το Κατάρ, σημειώνοντας πως θα ακολουθήσει τον Πρωθυπουργό στο ταξίδι που θα κάνει τη Τρίτη και τη Τετάρτη στο Κατάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: