Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα να «παγώσει» η επίταξη στο Μετρό



Το αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών να εκδοθεί προσωρινή διαταγή αναστολής της επιστράτευσης του προσωπικού και της επίταξης κινητών/ακινήτων της Αττικό Μετρό ΑΕ απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο Μετρό, το μέτρο της κυβέρνησης το οποίο έδωσε τέλος στην πολυήμερη κινητοποίηση του κλάδου είναι αντιτίθεται στις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, των Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας 29, 87 και 105, του άρθρου 22 του Συντάγματος που απαγορεύει την αναγκαστική εργασία και του άρθρου 23 του Συνταγματικού χάρτη που προστατεύει το δικαίωμα της απεργίας - επιπλέον, είναι αντίθετη στο Ν. 3536/2007 που καθορίζει τους κανόνες της πολιτικής κινητοποίησης.

Την απόφαση απόρριψης του αιτήματος του ΣΕΛΜΑ εξέδωσε ο αντιπρόεδρος του Συμβούλιου της Επικρατείας Αθ.Ράντος, καθώς ο πρόεδρος Κ.Μενουδάκος απουσίαζε στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: