Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Άραβες κροίσοι: Φτιάξτε τζαμί στην Αθήνα και πληρώνουμε την επισκευή της Μητρόπολης



Δεκατέσσερα χρόνια «ασφυκτιά» μέσα στις σκαλωσιές ο Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών, αλλά όπως όλα δείχνουν το 2013 θα είναι η χρονιά που ο ιστορικός ναός που έζησε μεγάλες στιγμές της νεότερης εκκλησιαστικής και πολιτικής ιστορίας θα ανοίξει και πάλι για τους πιστούς.

Υπάρχει, ωστόσο έντονο παρασκήνιο γύρω από τα έργα αποκατάστασης ,με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να δέχεται ασφυκτικό πρέσινγκ από Άραβες κροίσους που ήθελαν να βοηθήσουν οικονομικά τα έργα αποκατάστασης στη Μητρόπολη Αθηνών!

Ως γνωστόν ο σεισμός του 1999 προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο ναό και από τότε (εποχής του μακαριστού Χριστοδούλου) ξεκίνησαν οι εργασίες επιδιόρθωσης. Όμως οι τεχνικές υπηρεσίες αποκάλυψαν μεγαλύτερες ζημιές (στον τρούλο και την τοιχοποιία και το 2009 ο ναός σφραγίστηκε.

Σύμφωνα με εκκλησιαστική πηγή, ο μητροπολιτικός ναός θα ήταν ήδη έτοιμος και μάλιστα με «χρυσό τρούλο», αν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών είχε «ενδώσει» στις πιέσεις Αράβων πολυεκατομμυριούχων, οι οποίοι ζητούσαν να βοηθήσουν με γενναιόδωρο ποσό στην επισκευή του με αντάλλαγμα την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.
Μάλιστα, η άρνηση του κ. Ιερώνυμου δεν ήταν αρκετή για τους Άραβες κροίσους και έτσι επανήλθαν με ακόμη πιο γενναιόδωρη πρόταση. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών απάντησε εκ νέου αρνητικά και ξεκίνησε αγώνα για να βρεθούν χρήματα για την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί ο μητροπολιτικός ναός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: