Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Συνδικαλιστές, ΜΕΤΡΟ VS Παιδιά που πεινάνε



«Αντισυνταγματική και πραξικοπηματική» χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος την επιστράτευση των εργαζομένων στο μετρό της Αθήνας και ζητούν την άμεση ανάκλησή της, με ερώτηση την οποία κατέθεσαν στη Βουλή και απευθύνουν στους υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας και Δικαιοσύνης.


Σε ολόκληρη τη χώρα, το φαινόμενο υποσιτισμού παιδιών, έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Και, σε αυτές, το υπουργείο Παιδείας, αλλά και ιδιώτες, «απαντούν» με συσσίτια. Δεκάδες καταγγελίες δασκάλων και καθηγητών κάνουν λόγο για λιποθυμίες παιδιών εξαιτίας της ασιτίας, ακόμη και περιστατικά όπου μαθητές κλέβουν από τους συμμαθητές τους το κολατσιό! Το υπουργείο Παιδείας, παραδέχεται πως 25.000 παιδιά υποσιτίζονται σε όλη την Ελλάδα και ότι κρούσματα υποσιτισμού έχουν παρουσιαστεί σε 100 σχολεία πανελλαδικά.

 

 

Οι μηνιαίες μικτές αποδοχές υπαλλήλων του ΜΕΤΡΟ ανά ειδικότητα για το 2009: 1.825,71€, ο υπάλληλος προμηθειών που λαμβάνει και τον χαμηλότερο μισθό, με τους πωλητές εισιτηρίων να λαμβάνουν 1.915,57€, τους οδηγούς συρμών 2.443,67€, τους υπεύθυνους σταθμών 2.545,89€, τους Επόπτες 3.268,86€, τους Μηχανικούς Τεχνικής Υποστήριξης 4.038,05€, με ανώτατο μισθό αυτόν του Γενικού Διευθυντή με 7.942,87€ (έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή ΔημόσιαςΔιοίκησης).

 

 

Για υποσιτιζόμενα παιδιά, ακόμη και για λιποθυμίες που έχουν σημειωθεί, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας, Βαγγέλης Σιδερέας, αναφερόμενος σε στοιχεία που συγκέντρωσε μετά από... προσωπική επαφή την οποία είχε με τους διευθυντές όλων των σχολείων του διευρυμένου Δήμου.
Σύμφωνα με τα πρώτα αυτά στοιχεία, περισσότεροι από 100 μαθητές Δημοτικών υποσιτίζονται, ενώ ο αριθμός αυξάνεται, καθώς χθες ο πρόεδρος δέχθηκε ένα ακόμη τηλεφώνημα από διευθυντή Γυμνασίου, ο οποίος του ανέφερε ότι 6 παιδιά στο σχολείο του αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα. 
«Ο συγκεκριμένος διευθυντής μου είχε πει ότι θα κοιτάξει το θέμα και θα με ενημερώσει. Τα στοιχεία που έχω είναι επίσημα από τους διευθυντές, έχω μιλήσει με όλους στα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Φοβάμαι όμως ότι το πρόβλημα θα αποδειχθεί μεγαλύτερο, γιατί ίσως κάποιοι που δεν το είχαν δει τόσο σοβαρά το ξαναβλέπουν, ενώ δεν έχω επικοινωνήσει μέχρι τώρα με τα νηπιαγωγεία, όπου επίσης ακούω ότι υπάρχουν τέτοια θέματα, αν και γι’ αυτά δεν έχω επίσημα στοιχεία. Γενικά, από τη στιγμή που το δημοσιοποιήσαμε, έχει αρχίσει να με παίρνει κόσμος τηλέφωνο. Το θέμα είναι ότι τα μεγαλύτερα παιδιά, ακόμη και αν αντιμετωπίζουν τέτοιο θέμα, ντρέπονται να το πουν. Το μικρό το καταλαβαίνεις, φαίνεται. Στο Γυμνάσιο και το Λύκειο είναι πιο δύσκολα τα πράγματα».

Όσο για το τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε «υποσιτισμό»: «Τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς να παίρνουν φαγητό μαζί τους, αλλά ούτε και έχουν χρήματα για να αγοράσουν κάτι να φάνε, ενώ έχουν υπάρξει μέχρι και λιποθυμίες. Ή πηγαίνουν παιδάκια στους διευθυντές και τους λένε ότι πεινάνε. Κάποιοι διευθυντές το έχουν καταλάβει, και από μόνοι τους ή με τη βοήθεια άλλων συναδέλφων, τους αγοράζουν από ένα σάντουιτς ή ένα κουλούρι. Υπάρχουν διευθυντές και δάσκαλοι που βάζουν ρεφενέ, για να πάρουν φαγητό στα παιδιά. Υπάρχουν επίσης μεμονωμένοι άνθρωποι της Καλαμάτας που έχουν αναλάβει ένα, δυο παιδιά στα σχολεία, ή ακόμη και φούρνοι που πηγαίνουν κουλούρια για να φάνε τα παιδιά. Έχει αρχίσει μια κινητοποίηση. Όχι σε πολλά σχολεία, αλλά γίνεται».

 

 

Μέτρο ακραίο και αντιδημοκρατικό χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, την επίταξη των εργαζομένων στο μετρό.
Ο κ. Παναγόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ είπε ότι «η εργασία δεν πρέπει να μπαίνει σε διαφήμιση. Όταν μια επιχείρηση που μπαίνει στο δημόσιο δεν είναι ελλειμματική γιατί πρέπει να μπαίνει μαχαίρι στο μισθό τους;» και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική αυτή πολιτική».


Η αποκάλυψη ότι δεκάδες παιδιά τα οποία φοιτούν σε σχολεία της Πρέβεζας αδυνατούν να προμηθευτούν το κολατσιό τους έρχεται να αποτυπώσει το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερες οικογένειες. Στον Δήμο της Πρέβεζας έχει φτάσει ήδη έγγραφο από σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο οποίο επισημαίνεται ότι τουλάχιστον 50 μαθητές που φοιτούν σε αυτό αδυνατούν να αγοράσουν ακόμη κι ένα σάντουιτς ή ένα μπουκάλι νερού και προτείνεται να βρεθεί ένας τρόπος να καλυφθεί η συγκεκριμένη δαπάνη. Και τα προφορικά αιτήματα που φτάνουν στον Δήμο είναι πολλά περισσότερα και αφορούν δεκάδες μαθητές σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου σε θέματα παιδείας κ. Γιώργο Φραγκούλη.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: