Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Σκληρή απάντηση εισαγγελέων με αιχμές κατά Παπανδρέου



Με σαφείς πολιτικές αιχμές κατά του Γ. Παπανδρέου συνοδεύει η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη στοχευμένη επίθεση του πρώην πρωθυπουργού κατά των δύο οικονομικών εισαγγελέων που χειρίστηκαν την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.
«Οι δηλώσεις του επιβεβαιώνουν την εντύπωση ότι τινές, όταν αισθάνονται απειλούμενοι από το σύστημα το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν, αναζητούν ευθύνες από τρίτους ή τη Δικαιοσύνη», ήταν η σκληρή απάντηση της ΕΕΕ στον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος δύο 24ωρα πριν είχε αποδώσει κομματική μεροληψία στους Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη για την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με το διογκωμένο έλλειμμα του 2009.
Οι εισαγγελείς κάνουν λόγο για απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία της δικαιοσύνης και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους διότι, παρά την αποδοκιμασία πρόσφατων δηλώσεων εκπροσώπων της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας (Ν. Δένδιας, Σ. Κεδίκογλου, Κ. Μητσοτάκης) με αφορμή υποθέσεις τρομοκρατίας, ο πρώην πρωθυπουργός συνεχίζει στον ίδιο τόνο.
«Με αφορμή παραγγελία άσκησης ποινικής δίωξης που έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας σε εκκρεμή ποινική έρευνα, ο πρώην πρωθυπουργός, σε ανακοίνωσή του, εκφράζεται απαξιωτικά για τον Οικονομικό Εισαγγελέα (η θέση αυτού συστήθηκε, σημειωτέον, επί των ημερών της κυβέρνησής του, με το Ν. 3943/2011), προσδίδοντας πολιτικές σκοπιμότητες στις ενέργειές του.
Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται να αγνοεί ότι η εισαγγελική Αρχή, εκ του Συντάγματος και του νόμου, ενεργεί σε κάθε περίπτωση με γνώμονα την αρχή της νομιμότητας, τούτο έχει δε πράξει διαχρονικά, χωρίς επηρεασμούς ή σκοπιμότητες, πολιτικές ή άλλες», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΕΕ, που υπογράφεται από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ρούσσο-Εμμανουήλ Παπαδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: