Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΤ = ΥΕΝΕΔ – Τι εμείς λογοκρίναμε …...;


Λογοκρισία ονομάζουμε τον έλεγχο του λόγου και άλλων μορφών ανθρώπινης έκφρασης. Σε πολλές περιπτώσεις (όχι πάντα) η λογοκρισία ασκείται από κυβερνητικά όργανα (κρατική λογοκρισία). Η λογοκρισία πηγάζει συνήθως από τη θέληση των κυβερνώντων (και όχι μόνο) να ασκούν έλεγχο στην κοινωνία.

ΤΑΡΑΤΑΤΖΟΥΜ …............ΤΑΡΑΤΑΤΖΟΥΜ …............. !!!!!!!!!!!!

Η ανακοίνωση: «Η ΕΡΤ δεν λογοκρίνει, δεν σχολιάζει και δεν αξιολογεί την καλλιτεχνική δημιουργία. Έχει όμως την υποχρέωση να λειτουργεί υπό συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο και φέρει την ευθύνη εφαρμογής του. Το νομοθετικό αυτό πλαίσιο δεν επιτρέπει μεταξύ άλλων τη μετάδοση μηνυμάτων που περιέχουν στοιχεία βίας ή ενθαρρύνουν συμπεριφορές επιζήμιες για την υγεία και την ασφάλεια ή θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Το ως άνω νομοθετικό πλαίσιο είναι γνωστό και θα έπρεπε να το γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με την παραγωγική διαφημιστικών μηνυμάτων».

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Και η απάντηση: « Δυστυχώς, η ΕΡΤ ακολούθησε την ίδια τακτική που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια όλοι οι φορείς και τα πρόσωπα που εμπλέκονται στη λογοκρισία έργων τέχνης στην Ελλάδα. Από την «αποκαθήλωση» του έργου του Τιερί ντε Κορντιέ (έκθεση Outlook) μέχρι το «ψαλίδισμα» της ταινίας του Κώστα Γαβρά (νέο Μουσείο της Ακρόπολης) και την εξαφάνιση του βίντεο της Εύας Στεφανή (Art Athina), η λογοκρισία βασίστηκε σε στρεβλές, μονοσήμαντες ερμηνείες και αξιολογήσεις των έργων τέχνης που έγιναν από μεμονωμένα άτομα που υιοθέτησαν, αυθαιρέτως, ρόλο τεχνοκριτικού. Πολύ φοβόμαστε ότι όσα διαβάζουμε στην ανακοίνωση της ΕΡΤ για «συμπεριφορές επιζήμιες για την υγεία και την ασφάλεια» που «θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» χαρακτηρίζουν την απόφασή της και μόνο να μην προβάλει το σποτάκι και όχι το περιεχόμενό του. ».
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας By: GoGo

Δεν υπάρχουν σχόλια: