Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Φεστιβάλ Επιδαύρου 2012


Επτά αντί οκτώ παραγωγών, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, αλλά χωρίς να αποκλείεται και κάποια έκτακτη προσθήκη, θα συμπεριλάβει το Φεστιβάλ Επιδαύρου που θα διεξαχθεί από τις 6 Ιουλίου ως τις 18 Αυγούστου.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα, η αυλαία θ΄ανοίξει με τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή, μια συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και του Φεστιβάλ Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις (6,7 Ιουλίου) και μετάφραση Μίνου Βολανάκη. Το δίδυμο Αιμίλιος Χειλάκης- Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης πρωταγωνιστεί σε μια παράσταση η οποία αποτελείται αποκλειστικά από άνδρες.

Ο Νίκος Μαστοράκης υπογράφει την διασκευή, την σκηνοθεσία καθώς επίσης και τα σκηνικά και τα κοστούμια στις αριστοφανικές «Νεφέλες» που παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο στις 13 και 14 Ιουλίου. Στον ρόλο του Στρεψιάδη εμφανίζεται ο Γιάννης Μπέζος και πρωταγωνιστούν επίσης ο Αλέξανδρος Μυλωνάς, ο Μάκης Παπαδημητρίου, ο Γιάννης Νταλιάνης, και ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος.

Με μια ακόμη κωμωδία του Αριστοφάνη, τους «Ιππής» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή συνεχίζεται το πρόγραμμα στις 20 και 21 Ιουλίου. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε συμπαραγωγή με το θέατρο Ακροπόλ, με πρωταγωνιστές τον Πέτρο Φιλιππίδη (Αλλαντοπώλης) και τον Γιάννη Ζουγανέλη (Παφλαγόνα).

Σε διασκευή και σκηνοθεσία του ισραηλινού Χανάν Σιρ, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει τις «Ηλέκτρες», μια παράσταση βασισμένη στην μορφή της Ηλέκτρας μέσα από το έργο των τριών τραγικών (27,28 Ιουλίου).

Ο «Αμφιτρύωνας» του Μολιέρου, έργο εμπνευσμένο από την ελληνική αρχαιότητα, αποτελεί την δεύτερη φετινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου στην Επίδαυρο (3,4 Αυγούστου). Η σκηνοθεσία είναι του Λευτέρη Βογιατζ ή και πρωταγωνιστούν οι Αμαλία Μουτούση, Γιώργος Γάλλος, Νίκος Κουρής, Δημήτρης Ημελλος, Χρήστος Λούλης, Εύη Σαουλίδου, Στεφανία Γουλιώτη.

Δύο ακόμη αριστοφανικές κωμωδίες συμπληρώνουν το «παζλ» του προγράμματος.

Ο λόγος, αρχικά, για τους «Όρνιθες» από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης (10,11 Αυγούστου) σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και μουσική Μάνου Χατζιδάκι με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, τον Κώστα Μπερικόπουλο, τον Γιώργο Χρυσοστόμου κ.α.

Στις 17,18 Αυγούστου, τέλος, θα παιχθούν οι «Εκκλησιάζουσες» από το θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, απόδοση κειμένου Βασίλη Μαυρογεωργίου και μουσική Θάνου Μικρούτσικου. Στον ρόλο της Πραξαγόρας εμφανίζεται η Δάφνη Λαμπρόγιαννη και του Βλέπυρου ο Κώστας Κόκλας.

* Στο πρόγραμμα των Επιδαυρίων δεν θα ενταχτεί τελικά η σαιξπηρική τραγωδία «Ερρίκος Ε'» σε σκηνοθεσία Εντουαρντ Χολ η οποία, πιθανώς, θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο όπου αναζητούνται οι σχετικές ημερομηνίες.

By: John

Δεν υπάρχουν σχόλια: