Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων



Ψηφίστηκε με 155 ψήφους η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εκτός αλλά και εντός κυβέρνησης. Σε σύνολο 214 ψηφισάντων, 56 βουλευτές καταψήφισαν την τροπολογία, ενώ 86 απείχαν.
Η τροπολογία, εν όψει της διενέργειας εκλογών, προβλέπει την αποδέσμευση της τελευταίας δόσης του 2011 και των δύο δόσεων του 2012 της τακτικής κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων, ορίζοντας πως οι δόσεις αυτές είναι ανεκχώρητες και ακατάσχετες. Οι επόμενες δόσεις του 2012 και εφ' εξής θα διέπονται από τους περιορισμούς και τις δεσμεύσεις που έχουν συνομολογήσει τα πολιτικά κόμματα με τις τράπεζες με τις οποίες έχουν συνάψει δάνεια.
Από την ονομαστική ψηφοφορία, την οποία είχε ζητήσει ο ΛΑΟΣ, απουσίαζαν ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος είχε εκφράσει την έντονη διαφωνία του με τις ρυθμίσεις, θέτοντας μάλιστα στη διάθεση του Πρωθυπουργού την παραίτησή του. Απόντες ήταν επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτης Ξυνίδης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.
Την τροπολογία δεν ψήφισαν τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ η Αννα Νταλάρα, η Όλγα Ρενταρή Τέντε και ο Γ. Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος αιτιολογώντας τη στάση του δήλωσε: «Πώς να ψηφίσω το ακατάσχετο των επιχορηγήσεων των κομμάτων την ίδια στιγμή που χιλιάδες δανειολήπτες, μισθωτοί, άνεργοι και μικροσυνταξιούχοι έρχονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς;». Σε ανακοίνωσή της αργότερα η κ. Νταλάρα εξηγούσε τη δική της στάση: «Καταψήφισα την τροπολογία για την οικονομική ενίσχυση των κομμάτων, καθώς θεωρώ αυτονόητο πως μετά την πρωτοφανή οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα, τα ίδια τα κόμματα θα έπρεπε να ζητήσουν τη δραστική μείωση της κρατικής επιχορήγησης τους. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε. Συνεχίζουμε να προκαλούμε το κοινό αίσθημα. Βαθιά πεποίθησή μου είναι ότι τα κόμματα οφείλουν να είναι πολιτικοί θεσμοί και όχι χρηματοδοτούμενοι από το κράτος μηχανισμοί».
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν και βουλευτές της ΝΔ (Κυριάκος Μητσοτάκης, Αρης Σπηλιωτόπουλος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Φωτεινή Πιπιλή). Μέσω twitter ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωνε την αντίθεσή του: «Δεν θα ψηφίσω τη ρύθμιση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, όπως δεν ψήφισα και τη συμφωνία για τη Siemens». Στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ο κ. Μητσοτάκης έγραφε: «Δεν θα ψηφίσω την τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Οφείλω να είμαι συνεπής με τα όσα έχω πει για το πολιτικό σύστημα».
Την τροπολογία καταψήφισαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Δημοκρατικής Αριστεράς, της Κοινωνικής Συμφωνίας και της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενώ «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και Ιωάννης Ζιώγας.

By: John

Δεν υπάρχουν σχόλια: