Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Το κατηγορώ του Θανάση Λυρτσογιάννη



Αν και το άρθρο έχει τίτλο “Οστραβισμός της τρόικας και η ανικανότητα των κομμάτων” προτίμησα αυτό το τίτλο γιατί πιστεύω ότι είναι και το δικό μας ΚΑΤΗΓΟΡΩ !!

Απειλές ευθείες και συγκαλυμμένες. Εκβιασμοί έμμεσοι και άμεσοι. Προειδοποιήσεις για χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. Ολο το πακέτο θα το δούμε να ξεδιπλώνεται από την τρόικα, Ευρωπαίους πολιτικούς, οίκους και διάφορους άλλους ειδικούς.

Το δίλημμα που έχουν ήδη αρχίσει να θέτουν είναι αν μπορεί ή όχι η Ελλάδα να υλοποιήσει το Μνημόνιο, με ποιες πολιτικές δυνάμεις και ποια σύνθεση.
Πόση μυωπία! Λες και το ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό και όχι κοινωνικό και οικονομικό. Ολόκληρη η κοινωνία, ο λαός, βρίσκονται σε κατάσταση παροξυσμού, το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα, ο χρόνος φέρνει πιο κοντά την εξέγερση, και αυτοί εκεί, το μυαλό τους στο Μνημόνιο και στα χρονοδιαγράμματα. Εχασαν το μέτρο και την ικανότητα να διακρίνουν το πρωτεύον από το δευτερεύον (εκτός κι αν κάτι άλλο εξυφαίνουν).
Αντί να κοιτάξουν πώς θα αντιμετωπιστεί το μέγιστο, το επικίνδυνο πρόβλημα, η ύφεση, (στην Πορτογαλία ο νέος υπεύθυνος του ΔΝΤ, ο Αμπέμπε Σελασιέ, ήδη το έθεσε) αυτοί προτάσσουν τους ονομαστικούς στόχους, λες και αυτό είναι το μείζον και όχι η λειτουργία της οικονομίας και οι ριζικές μεταρρυθμίσεις του Δημοσίου.
Αλήθεια τι στο καλό θα γινόταν αν ο στόχος για έλλειμμα μικρότερο του 3% επιτυγχανόταν ένα χρόνο αργότερα;
Επιτέλους οι γραφειοκράτες της τρόικας (Τόμσεν, Μορς και Σία) και οι προϊστάμενοί τους οφείλουν να καταλάβουν πώς λειτουργεί η ελληνική οικονομία και να πάψουν να εφαρμόζουν συνταγές που ταιριάζουν σε άλλους ασθενείς.
Και τα κόμματα ας φτιάξουν ένα ολοκληρωμένο και πειστικό πρόγραμμα. Τόση ανικανότητα πια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: