Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ο μύθος του barcode 520 ή 521




Άλλη μία ανακρίβεια κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά σε κάποιες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ εταιρείες!
Είναι γεγονός ότι καταβάλλονται προσπάθειες να αλλάξουμε συνήθειες & συμπεριφορές και να στραφούμε στα ελληνικά προϊόντα, για να στηρίξουμε την οικονομία της χώρας μας. Σωστή σκέψη. Δυστυχώς όμως, κινδυνεύουμε να προκαλέσουμε σημαντική ζημιά σε κάποιες ελληνικές επιχειρήσεις, λόγω της προχειρότητας και του ερασιτεχνισμού που μας διακρίνει, με τη διάδοση λανθασμένων πληροφοριών!!!
Πράγματι, ακόμα και σε "έγκυρους" ιστότοπους δημοσιεύεται η πληροφορία ότι τα barcode των ελληνικών προϊόντων ξεκινούν (υποχρεωτικά) με τον αριθμό 520 ή 521. Η δήλωση αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, γιατί απλούστατα το barcode δε δηλώνει τη χώρα κατασκευής του προϊόντος, αλλά τη χώρα στην οποία εδρεύει ο οργανισμός που χορήγησε το συγκεκριμένο κωδικό (barcode), στην επιχείρηση που παράγει ή εμπορεύεται το αντίστοιχο προϊόν. Δηλαδή, το προϊόν μπορεί να παράγεται στην Α χώρα, αλλά ο κωδικός του να αρχίζει με το πρόθεμα άλλης χώρας, εκείνης στην οποία καταχωρήθηκε η επιχείρηση που το παράγει.
Έτσι λοιπόν, δεν είναι ακριβές ότι όλα τα ελληνικά προϊόντα έχουν barcode, που ξεκινά με τον αριθμό: 520 ή 521. Υπάρχουν ελληνικά προϊόντα που το barcode τους ξεκινά με άλλον αριθμό. Όπως επίσης δεν σημαίνει, πως παράγεται στην Ελλάδα, κάθε προϊόν που φέρει barcode με πρόθεμα 520 ή 521.
Τρανό παράδειγμα τα προϊόντα πολύ γνωστής ελληνικότατης σοκολατοποιΐας, της οποίας τα προϊόντα έχουν barcode που ΔΕΝ ξεκινά με 520 ή 521.
Είναι απαράδεκτο να κυκλοφορούν πληροφορίες χωρίς έλεγχο, που μπορούν ακόμα και να πληγώσουν σοβαρά μία εταιρεία, ίσως ανεπανόρθωτα, ειδικά αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
(Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να αντλήσει κάθε ενδιαφερόμενος από τον επίσημο ιστότοπο του φορέα που αποδίδει τα barcode στην Ελλάδα: www.gs1greece.org)

Δεν υπάρχουν σχόλια: