Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Πανό αλληλεγγύης μπροστά στα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο"Can't pay, won't pay. Solidarity with Greece" ("Δεν μπορούν να πληρώσουν, δεν θα πληρώσουν. Αλληλεγγύη με την Ελλάδα") έγραφε το πανό που αναρτήθηκε την Τρίτη το απόγευμα μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο. Έκπληκτοι οι επισκέπτες του Mουσείου ξέσπασαν σε χειροκροτήματα παρακολουθώντας τη συμβολική διαμαρτυρία κατά των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα και υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, την οποία πραγματοποίησαν τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τη διεθνή κοινότητα για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα και ο πολιτισμός της υπό τη σκιά του Mνημονίου και την καταστροφική λαίλαπα της πολιτικής περικοπών που επιβάλlει.
"Οι επισκέπτες του Mουσείου μαζεύτηκαν γύρω μας και χειροκρότησαν στο τέλος της δράσης, με αποτέλεσμα οι φύλακες να αιφνιδιαστούν και να μην μπορέσουν να πλησιάσουν για να μας σταματήσουν", δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα περιγράφοντας τις αντιδράσεις εντός Μουσείου για τη συμβολική κίνηση του ΣΕΑ, στην οποία επίσης συμμετείχαν Έλληνες φοιτητές, μέλη της κίνησης "Coalition of Resistance" και της καμπάνιας "Greece Solidarity Campaign".
Λίγο μετά τη διαμαρτυρία στο Βρετανικό Μουσείο, στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων "Τα μνημεία δεν έχουν φωνή. Εσύ έχεις", η Δέσποινα Κουτσούμπα και ο Φώτης Γεωργιάδης μίλησαν στο Ινστιτούτο Αρχαιολογίας του University College London (UCL) για την κρίση στην ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, Γιάννης Χαμηλάκης, και η Τάνσι Χόσκινς από την καμπάνια «Greece Solidarity Campaign». Αντίστοιχη διάλεξη πραγματοποιήθηκε χθες στο Μπρίστολ και θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Νιουκάστλ.

By: John


Δεν υπάρχουν σχόλια: