Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Άνοιξε στον Βόλο η πρώτη ανταλλακτική αγοράΜία εναλλακτική κοινωνική οικονομία εφαρμόζεται στη Μαγνησία. Το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας δημιουργήθηκε για ανθρώπους που δυσκολεύονται ή αδυνατούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους με τα εισοδήματα σε ευρώ, μπορούν όμως να «πληρώνουν», προσφέροντας κάποια εργασία ή κάποια δικά τους καινούργια ή μεταχειρισμένα αγαθά. Είναι μια πρωτοβουλία ανεξάρτητων πολιτών, με στόχο να αναπτύξουν ένα σύστημα για ανταλλαγές υπηρεσιών και προϊόντων μεταξύ των μελών του, χρησιμοποιώντας ως μέσον την Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ).
Μάλιστα, το Σάββατο, η πρώτη μόνιμη ανταλλακτική αγορά στον Βόλο άνοιξε τις πύλες της, με τα εγκαίνια της νέας αγοράς (στον χώρο της πρώην Μηχανικής Καλλιέργειας, στη συνοικία των Παλαιών) με χρήση Τοπικών Εναλλακτικών Μονάδων. Από τις 10.00 το πρωί και μετά, οι Βολιώτες που έλαβαν μέρος μπορούσαν να συμμετέχουν σε αγοραπωλησίες προϊόντων αποκλειστικά με μονάδες ΤΕΜ.
Το Δίκτυο αριθμεί μέχρι στιγμής γύρω στα 700 μέλη, τα οποία μπορούν να ψωνίζουν χωρίς χρήματα, ανταλλάσσοντας απλώς προϊόντα και υπηρεσίες, που θα έχουν προηγουμένως κοστολογηθεί με πόντους.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.tem-magnisia.gr ή να τηλεφωνούν καθημερινά, εκτός Κυριακής, στο τηλέφωνο 24210 38317 στα γραφεία του δικτύου, Κοραή 90, μεταξύ 12.00 και 14.00.

By: John

Δεν υπάρχουν σχόλια: