Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Αντιδράσεις στη Βουλή για την έκπτωση στα πρόστιμα των μουσουλμάνων της Θράκης


Σάλο προκάλεσε χθες στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής η κίνηση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Σηφουνάκη να καταθέσει τροπολογία, σύμφωνα με την οποία οι μουσουλμάνοι της Θράκης προβλεπόταν να καταβάλουν μόνο το 20% του ειδικού προστίμου για την τακτοποίηση αυθαιρέτων. «Μετά τη λέξη της Θράκης, προστίθενται οι λέξεις Ξάνθης και Ροδόπης», είπε ο κ. Σηφουνάκης συμπληρώνοντας ότι στην εν λόγω ρύθμιση συμπεριλαμβάνονται οι κάτοικοι - χριστιανοί ή μουσουλμάνοι - των συγκεκριμένων νομών.
Η δήλωση του κ. Σηφουνάκη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την πτέρυγα του ΛΑΟΣ: «Αίσχος, αυτό είναι ντροπή» και «πρόκειται για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», ήταν οι μοναδικές λέξεις που έβγαιναν από τα χείλη των βουλευτών, παρά το γεγονός ότι στην αλλαγή του ο κ. Σηφουνάκης ικανοποιούσε αίτημα του ΛΑΟΣ σχετικά με την εξίσωση των όρων αποπληρωμής προστίμων για τακτοποίηση αυθαιρέτων μεταξύ του μουσουλμανικού και του χριστιανικού πληθυσμού των νομών Ξάνθης και Ροδόπης.
Παρ' όλα αυτά οι τρεις βουλευτές αντέδρασαν εμμένοντας στο τυπικό της διαδικασίας, με το επιχείρημα ότι δεν επιτρέπεται η κατάθεση αλλαγών ουσίας σε ένα νομοσχέδιο που έχει ήδη ψηφιστεί.
Οι τόνοι ανέβηκαν σε τέτοιο βαθμό που, παρά την προσπάθεια του κ. Νιώτη να ηρεμήσει τα πνεύματα, στο τέλος αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση για περίπου 40 λεπτά.
Λίγο αργότερα η διαμάχη μεταφέρθηκε ξανά στην Ολομέλεια, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ να αποσύρει τη συγκεκριμένη ρύθμιση, λέγοντας ότι στην ψήφιση ενός νομοσχεδίου γίνονται μόνο λεκτικές και συντακτικές διορθώσεις και όχι αλλαγές επί της ουσίας των ρυθμίσεων. «Προτείνω να ψηφίσουμε στο σύνολο, χωρίς να συμπεριληφθεί στο άρθρο 47 η αλλαγή που έκανε ο υπουργός με τη λέξη "κατοίκους". Εφόσον η αλλαγή κρίνεται σημαντική, να συνεννοηθεί η κυβέρνηση με τα κόμματα», είπε ο κ. Πετσάλνικος.

ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ: ΑΠΛΑ ΑΙΣΧΟΣ !!!!!!!!!!!!

By: John


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: