Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Με 48ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ σε κυβέρνηση και Cosco


Σε συναντήσεις που είχαν τόσο οι υπουργοί Οικονομίας καθώς και Ναυτιλίας και Ανταγωνισμού με συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων του ΟΛΠ αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να βρουν λύση και έτσι οι εργαζόμενοι προχωρούν σε νέα 48ωρη απεργία από σήμερα Τρίτη τα μεσάνυχτα μέχρι την Τετάρτη.

Από μεριάς Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζητά διευκρινήσεις για την κρατική ενίσχυση που δόθηκε στον ΟΛΠ για την κατασκευή του προβλήτα 1 και την απόκτηση εξοπλισμού .

ΑΠΟΨΗ: 1) Πως μια επιχείρηση που δεν έχει χρέη και είναι κερδοφόρο π.χ. για το 2007 είχανε 35 εκατ. € και 50 εκατ. € αποθεματικό το πουλήσατε ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω!

2) Απορία έχω, τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από τους συνδικαλιστές? Τι να συμβαίνει άραγε?

Και η απορία μου λύθηκε σε μια συζήτηση που έκανα με κάποιον που δούλευε σε γερανογέφυρα. Με λίγα λόγια :

α) Ο μισθός του ανθρώπου ήταν 2.000€ το μήνα.

β) Σε μία βάρδια δούλευαν δύο άτομα δηλαδή από τέσσερεις ώρες ο καθένας.

γ) Στης υπερωρίες (Σαββάτο Κυριακή) υπήρχε μεγάλη περίπτωση να μην πήγαινε αλλά τις πληρωνόταν. Και φυσικά και άλλα πολλά όπως για μερικούς που οι μισθοί τους ήταν υπερβολικοί και φτάνανε μέχρι και τις 150.000 €.

3) Φυσικά και δεν καταλαβαίνουν οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ ότι οι κινητοποιήσεις θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην Χριστουγεννιάτικη αγορά και φυσικά και σε άλλους εργαζόμενους.

Αλλά τι μας νοιάζει εμάς, να σωθούμε εμείς (που δεν πρόκειται) και ας πορευτούνε οι άλλοι όπως μπορούνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: