Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Δίκτυο ΜΚΟ για τα Δικαιώματα του Παιδιού


Δίκτυο ΜΚΟ για την Παρακολούθηση της Εφαρμογής της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού συγκροτήθηκε χθες στα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη.


Στην πρώτη ιδρυτική του συνέλευση συμμετείχαν 47 σχετικές οργανώσεις. Η δημιουργία του ήταν το ζητούμενο, εδώ και πολλά χρόνια, για την Ελλάδα, δεδομένου ότι στον συγκεκριμένο τομέα ήταν εγκαλούμενη από διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Στις προτεραιότητές του εντάσσεται η εναλλακτική έκθεση για την εφαρμογή της σύμβασης στη χώρα μας, η οποία θα αποσταλεί στην Επιτροπή Δικαιωμάτων του Παιδιού του ΟΗΕ. (Θυμίζετε ότι η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε -με πολύχρονη καθυστέρηση- τον Ιούλιο του 2009 τη 2η και την 3η περιοδική εθνική έκθεση για την εφαρμογή της σύμβασης.) Ακόμα θα παρακολουθεί την υπάρχουσα εθνική νομοθεσία για τα παιδιά και θα παρεμβαίνει στην πολιτεία για την πληρέστερη εφαρμογή της σύμβασης και τη λήψη των αναγκαίων νομοθετικών και θεσμικών μέτρων. Στόχος του είναι η ισχυροποίηση της θέσης των παιδιών και η αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ της Κοινωνίας των Πολιτών και των δημόσιων οργάνων και λειτουργών προς την κατεύθυνση αυτή. Στη 9μελή συντονιστική επιτροπή του δικτύου που εκλέχθηκε στη συνέλευση, συμμετέχουν εκπρόσωποι των ΜΚΟ: «Γιατροί του Κόσμου», «Δίκτυο Δικαιωμάτων του Παιδιού», «Διεθνής Αμνηστία», «Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF», «Παιδικά Χωριά-SOS», «ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων», «Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες», «Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού», «ΣΧΕΔΙΑ-Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης». Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Νοεμβρίου 2009 συμπληρώνονται 20 χρόνια από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ, που είναι η πλέον διαδεδομένη διεθνής σύμβαση στον κόσμο, αλλά και η σύμβαση με τις περισσότερες παραβιάσεις.

Πληροφορίες: «συνήγορος του Παιδιού, τηλ. 210-7289703 και crcngonet@gmail.com.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: