Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009

Αλληλεγγύη προς τον Παλαιστινιακό Λαό


Η Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Νοεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που ελήφθη το 1977, με σκοπό να κάνει γνωστό στο διεθνές κοινό το παλαιστινιακό πρόβλημα.

Η 29η Νοεμβρίου επιλέχθηκε ως ημερομηνία του εορτασμού, επειδή έχει σπουδαία σημασία για τον παλαιστινιακό λαό. Στις 29 Νοεμβρίου του 1947 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε την απόφαση 181, η οποία προέβλεπε την δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών στην περιοχή της Παλαιστίνης, ενός «Ιουδαϊκού» και ενός «Αραβικού», με κοινή πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, που θα υπόκειτο σε ειδικό καθεστώς. Από τα δυο κράτη που προέβλεπε, μόνο το Ισραήλ υφίσταται.

Οι παλαιστίνιοι, που αριθμούν γύρω στα 8 εκατομμύρια ψυχές, μόλις τώρα κάνουν τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία του δικού τους κράτους. Πολλοί, όμως, Παλαιστίνιοι ζουν ακόμη σε εδάφη που κατέχουν οι Ισραηλινοί, συμπεριλαμβανομένης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: http://i-diadromi.blogspot.com/

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009

Τα είπανε στην Αθήνα Σαμαράς – Μπακογιάννη
Ο κος Αντώνης Σαμαράς από το Ζάππειο και η κα Ντόρα Μπακογιάννη από την πλατεία Κοτζιά εξαπέλυσαν πυρά ο ένας στον άλλο κερδίζοντας έστω και την τελευταία στιγμή τους τελευταίου αναποφάσιστους.
Και οι δύο συνυποψήφιοι επιχείρησαν να κερδίσουν το παιχνίδι των εντυπώσεων και τον αέρα του νικητή μέσα από Νέο Δημοκράτες μου συγκεντρώθηκαν για να ους ακούσουνε.
Ο κος Παναγιώτης Ψωμιάδης την ίδια στιγμή έδινε συνέντευξη τύπου σε ένα τηλεοπτικό σταθμό.
Και δύο ανεβάσανε στο τέλος της ομιλίας τους διάφορους βουλευτές έτσι ώστε να κερδίσουν της εντυπώσεις.
Στον κο Αντώνη Σαμαρά ανέβηκαν ο κος Δ. Αβραμόπουλος, η κα. Φ. Πιπιλή, ο κος Κ. Γκιουλέκας και άλλα στελέχη.
Στην κα Ντόρα Μπακογιάννη ανέβηκαν ο κος Β. Πολύδωρας (Στρατηγός Άνεμος), ο κος Α. Σπηλιωτόπουλος, ο κος Ν. Κακλαμάνης και άλλα στελέχη
Στην ομιλία του ο κος Α. Σαμαράς είπε ότι «ένα λαϊκό κόμμα που δεν θα είναι ομοσπονδία τζακιών. Μπορεί να ήμασταν από ιστορικές οικογένειες, αλλά δε γεννηθήκαμε ηγετικά στελέχη. Γίναμε»
Στην ομιλία της η κα Ν. Μπακογιάννη είπε «Αγωνίστηκα όπως κι εσείς για τις ιδέες και τις αξίες αυτής της μεγάλης παράταξης στα εύκολα και στα δύσκολα, στις χαρές και στις λύπες. Κι αν σε κάποιες στιγμές αυτής της διαδρομής είχαμε διαφορετικές απόψεις, ποτέ δεν υποστείλαμε τη γαλάζια σημαία».
ΑΠΟΨΗ: Γιατί θα σκάσω αν δεν τα πω
1)
Το η κα. Ν. Μπακογιάννη έχει μερίδιο της ήττας λόγω ότι εισηγήθηκε για πρόωρες εκλογές στον κο Καραμανλή ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
2) Γιατί έφυγε ο κος Α. Σαμαράς τότε από την Ν.Δ. (δες το σχετικό video)

Η γελοιογραφία μας

Διαφορές μεταξύ του «κοινού κρυολογήματος» και της «Νέας γρίπης» H1N1

Διαφορές μεταξύ του «κοινού κρυολογήματος» και της «Νέας γρίπης» H1N1για να γνωρίζεται.

Σύμπτωμα

Κοινό κρυολόγημα

Νέα γρίπη (Η1Ν1)

Πυρετός

Φυσιολογική θερμοκρασία

Ή χαμηλή πυρετική κίνηση

Στο 80% των περιστατικών

υφίσταται πυρετική κίνηση.

Θερμοκρασία άνω των 37,8oC για χρονικό διάστημα 34 ημερών συσχετίζεται με τη γρίπη

Βήχας

Παροξυσμικός παραγωγικός

(βλεννώδης σύσταση πτυέλων) βήχας είναι συχνός

Συνηθέστερα συνοδεύεται από μη

παραγωγικό βήχα (ξηρός βήχας)

Άλγη μυών και

αρθρώσεων

Μέτριας βαρύτητας

Μεγάλης έντασης άλγη είναι συχνά

Καταρροή – Μπούκωμα

Εμφανίζεται συχνά και

υποχωρεί σε μια εβδομάδα

Σπάνια

Ρίγη

Σπάνια

Στο 60% των ασθενών

Κόπωση

Ήπια

Μέτρια έως έντονη

Φτάρνισμα

Συχνά

Σπάνια

Χρόνος εμφάνισης

συμπτωματολογίας

Συνήθως σταδιακή εντός ολίγων ημερών

Αιφνίδια έναρξη συμπτωμάτων, εντός 36 ωρών

Πονοκέφαλος

Σπάνια

Πολύ συχνό σύμπτωμα,

παρατηρείται στο 80% των ασθενών

Πονόλαιμος

Συχνά

Ενδέχεται να παρατηρηθεί

Δυσφορία στο στήθος

Ήπια έως μέτρια

Συχνά έντονη

Διαμαρτυρίες από μαθητές του Δήμου Χορτιάτη για την κατασκευή καινούργιων σχολείωνΣτην Βασιλίσσης Όλγας της Θεσσαλονίκης πάνω από 400 μαθητές μαζί με γονείς από 19 σχολεία του Δήμου Χορτιάτη έστησαν σκηνές, διαμαρτυρόμενοι την άρνηση της πολιτείας, για την δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων.
Οι μαθητές του δήμου Χορτιάτη αναγκάζονται να κάνουν μάθημα είτε στα ισόγεια πολυκατοικιών, σε μαγαζιά, σε υπόγεια, σε πρώην καφενεία, σε κοντέινερ, σε προκατασκευασμένους χώρους, σε αίθουσες χωρισμένες με γυψοσανίδες.
Μαζί τους ήταν και ο δήμαρχος Χορτιάτη κ. Μ. Γεράνης ο οποίος σε δήλωσης του ανάφερε ότι πρέπει η πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στην δημιουργία τουλάχιστον οκτώ νέων σχολικών κτιρίων.
ΑΠΟΨΗ: 1) Φωνάξτε τους εισαγγελείς να τους κλειδαμπαρώσουν στην στενή, που σκέφτηκαν και πράξανε να διαμαρτυρηθούν για τα αυτονόητα.
2) κάντε υπομονή μαθητές ή μέσω ΑΣΕΠ θα σας χτίσουν τα σχολεία ή όταν θα ξαναγίνουν εκλογές θα σας τάξουν ξανά μανά καινούργια σχολεία.
3) Και που να πάτε στο πανεπιστήμιο εκεί απορώ πως αυτοί οι καημένοι φοιτητές δεν βγαίνουν στους δρόμους σε τόσο άθλιους χώρους που κάνουν μάθημα άσε που αν είσαι και καθηγητής κινδυνεύει να φας και ξύλο.

Συνελήφθη για παιδική πορνογραφία διευθυντής Δημοτικού στην Καβάλα


Ύστερα από ενημέρωση της Ιντερπόλ προς την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη στο Δήμο Χρυσούπολης Καβάλας
44χρονος διευθυντής Δημοτικού για τα ψηφιακά ίχνη που βρέθηκαν σε διάφορες σελίδες παιδικής πορνογραφίας.
Στο σπίτι του μετά από έλεγχο κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι Η/Υ, ένας οπτικός δίσκος που περιείχε αποθηκευμένους υπερσυνδέσμους (URLs) προς ιστοσελίδες πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και ποσότητα κάνναβης.
ΑΠΟΨΗ: 1) Άντε να στέλνει τα παιδιάς σου να μάθουν γράμματα και αυτός να τα τραβάει video ή ακόμα και χειρότερα να τα ασελγεί πάνω τους.
2) Έτσι είναι κύριε Υπουργέ Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αλλάζοντας το όνομα του υπουργείο δεν νομίζω ότι αλλάξατε και τίποτε σημαντικό.
3) Το ότι πολλοί γονείς και ιδιαίτερα οι σύλλογοι τους φωνάζουν να μπει αξιολόγηση των καθηγητών – δασκάλων κάθε χρόνο ΔΕΝ το φωνάζουν για την πλάκα τους και το λέω αυτό γιατί υπάρχουν μερικοί δάσκαλοι που λέγονται διδάσκαλοι αλλά υπάρχουν και μερικοί άλλοι που ούτε για φτύσιμο δεν είναι.

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

Εφτά μαχαιριές σε οδηγό ταξί στην Θεσσαλονίκη


Μεσάνυχτα Τρίτης επί των οδών Μεγακλέους και Ισιδώρου άγνωστος άντρας προφασιζόμενος τον πελάτη και αφού είχε επιβιβαστεί από το κέντρο της Θεσσαλονίκης επί της οδού Κολόμβου μαχαίρωσε πισώπλατα εφτά φορές των 52 χρονών οδηγό ταξί με κίνητρο την ληστεία όπου τελικά δεν την πραγματοποίησε.

Ο άτυχος ταξιτζής βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ δίνοντας μεγάλη μάχη για την ζωή του.

Κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν τόσο να πιάσουν τον ληστή αλλά και το ποιο σημαντικό να βοηθήσουν των άτυχο ταξιτζή προσφέροντας της πρώτες βοήθειες.

Άνδρες της Σήμανσης έψαξαν για δακτυλικά αποτυπώματα στο ταξί του 52χρονου, αφού ο δράστης φέρεται ότι δεν φορούσε γάντια ενώ έχουν και την περιγραφή του ληστή από τους κάτοικους της περιοχής.

ΑΠΟΨΗ: 1) Καταρχάς περαστικά στον άνθρωπο.

2) Όταν φωνάζει αυτό το κράτος να βάλετε το διαχωριστικό εσείς κάθεστε και σκέπτεστε μην χάσω τον τρίτο πελάτη ή πόσο κοστίζει?

3) Και κάθομαι και σκέφτομαι, από πότε ή ζωή ενός ανθρώπου υπολογίζεται σε λεφτά ή πιστεύεται ότι η ληστείες αν θα γίνονται θα είναι αναίμακτες?

Σε έξαρση η παιδική πορνογραφία στην Ελλάδα


Σε μια κίνηση η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προέβει σε σύλληψη 17 ατόμων για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 55 ατόμων.

Το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπίστωσε την εμπλοκή 158 ηλεκτρονικών ιχνών Ελλήνων χρηστών στο ίντερνετ στα οποίο έδειχναν μικρά παιδιά σε σεξουαλική δραστηριότητα με ενηλίκους.

Τα ίχνη καθώς και η διακίνηση των υλικών παιδικής πορνογραφίας εντοπίστηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, το Ηράκλειο, την Καβάλα, τα Φάρσαλα, την Αλεξανδρούπολη, την Κατερίνη, τη Νέα Καλλικράτεια, τη Χαλκιδική-Ν.Μαρμαράς, το Κιλκίς, την Ηγουμενίτσα, τα Ιωάννινα, το Αργος, τη Ρόδο και τα Χανιά.

ΑΠΟΨΗ: 1) Να γιατί μερικές εμείς οι Έλληνες επικαλούμαστε των Παπαδόπουλο.

2) Βρε Αλήτες, Γουρούνια, Ανίκανοι τι βρίσκεται με αυτές τις ΜΑΛ#$# ?

3) Α ρε κρέμασμα από τα ΑΡΧ#@# σας θέλετε.

4) Καλό να είμαστε ενεργοί πολίτες, ας βοηθήσουμε έστω και ανώνυμα αυτήν την υπηρεσία της αστυνομίας. Πρέπει αυτή η μάστιγα να καταπολεμηθεί.

Για Αθήνα:

Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Λ. Αλεξάνδρας 173 – Τ.Κ. 115 22 Αθήνα
Fax: 210 6476462
Τηλ. : 210-6476464, 210-6476000
e-mail:
ccu@ath.forthnet.gr

Για Θεσσαλονίκη:

Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Μοναστηρίου 326 – Τ.Κ. 541 21 Θεσσαλονίκη
Fax: 2310 – 559929
Τηλ.: 2310 388370-5, 2310-388000

e-mail: info@cybercrime.gr

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009

Η σύγχρονη εικονομαχία από τρείς δικηγόρους για τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης


Ο Χρήστος Ζουμπουλίδης, η Ελεάννα Ιωαννίδου και ο Παναγιώτης Λογγινίδης, μέλη των Οικολόγων Πράσινων με αίτησή τους προς την Επιτροπή Διοίκησης Δικαστικού Μεγάρου ζητούν την αφαίρεση των θρησκευτικών εικόνων και συμβόλων από τους τοίχους των δικαστικών αιθουσών της Θεσσαλονίκης.

Αναφέρουν μεταξύ άλλων στην αίτησή τους :
«…Οι αίθουσες των Δικαστηρίων, που αποτελούν τους χώρους εξατομίκευσης της δικαστικής λειτουργίας της κρατικής εξουσίας, τους χώρους εκδήλωσης της αμεροληψίας που οφείλει να διέπει την κρατική εξουσία σε ένα κράτος δικαίου, τους χώρους προστασίας των συνταγματικών δικαιωμάτων των υποκειμένων του δικαίου, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι συνδέονται με την «επικρατούσα θρησκεία», εισάγοντας, εμμέσως πλην σαφώς, με την διακόσμηση τους αποκλειστικά με θρησκευτικά σύμβολα, μια «μεταφυσική διάσταση» στην απονομή της Δικαιοσύνης που παραπέμπει σε θεοκρατικά και –συνεπακόλουθα- ολοκληρωτικά καθεστώτα, διότι κανείς θνητός δεν δύναται να αμφισβητήσει μια εξουσία που έχει θεϊκή και όχι ανθρώπινη προέλευση.
Η ύπαρξη θρησκευτικών συμβόλων στις δικαστικές αίθουσες, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί αποδεκτή ούτε ως στοιχείο που συνδέεται άρρηκτα με την ελληνική παράδοση και πολιτισμό, καθόσον ο βυζαντινός πολιτισμός, στον οποίο παραπέμπουν, αποτελεί ένα μικρό μόνο κομμάτι της Ελληνικής Ιστορίας, το οποίο, μάλιστα, μοιραζόμαστε και με άλλες βαλκανικές χώρες, ενώ ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι ανεξίτηλα συνδεδεμένος στην συνείδηση των πολιτών, όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και των υπόλοιπων χωρών του κόσμου, με την ιστορική οντότητα του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους αλλά και η πηγή του κράτους δικαίου και της έννοιας της δικαιοσύνης, όπως την αντιλαμβανόμαστε από την εποχή του Διαφωτισμού και εντεύθεν.
Οι θρησκευτικές εικόνες είναι πρωτίστως θρησκευτικά και όχι πολιτιστικά σύμβολα, η δε ύπαρξή τους σε δεσπόζουσα θέση στις δικαστικές αίθουσες απευθύνεται, όπως όλα τα σύμβολα, στο θυμικό όσων τις αντιλαμβάνονται, προκαλώντας συναισθήματα που, εφόσον είναι θρησκευτικά, είναι ξένα προς την διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης, η οποία διέπεται από τον ορθό λόγο, αφού μόνον αυτός οδηγεί στην αμεροληψία. Εκτός αυτού, οι θρησκευτικές εικόνες δεν δύνανται να θεωρηθούν ούτε εθνικά σύμβολα, γιατί δεν αποτελούν Ελληνική αποκλειστικότητα, καθόσον η Ορθοδοξία έχει εκατομμύρια πιστούς και σε άλλα έθνη.
Επί του θέματος ήδη απεφάνθη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που έκρινε, στην πρόσφατη απόφαση Lautsi κατά Ιταλίας, ότι η παρουσία του σταυρού στις σχολικές αίθουσες εύκολα εκλαμβάνεται από τους μαθητές όλων των ηλικιών ως ένα θρησκευτικό σύμβολο, το οποίο επιβάλλεται μέσα από την επίσημη εκπαίδευση. Όπως έκρινε το ευρωπαϊκό δικαστήριο, η ύπαρξη του σταυρού θα μπορούσε να ενισχύει τους θρησκευόμενους μαθητές, αλλά και να προκαλεί απέχθεια στους μαθητές που ακολουθούν άλλες θρησκείες ή είναι άθεοι, ιδιαίτερα εκείνους που ανήκουν σε θρησκευτικές μειονότητες. Η ελευθερία του να μην ακολουθείς κάποια θρησκεία (περιλαμβανόμενη στην θρησκευτική ελευθερία που κατοχυρώνεται από το άρθρο 9, σε συνδυασμό προς το άρθρο 14 της ΕΣΔΑ) δεν αφορά μόνο την θρησκευτική εκπαίδευση, αλλά περιλαμβάνει όλες τις πρακτικές και τα σύμβολα που εκφράζουν μία πίστη, μια θρησκεία ή την αθεΐα. Αυτή η ελευθερία αξίζει ιδιαίτερης προστασίας, όταν το ίδιο το Κράτος προωθεί μια συγκεκριμένη θρησκεία σε μέρη και με διαδικασίες που οι πολίτες δεν μπορούν να αποφύγουν ή δεν θα μπορούσαν να το κάνουν χωρίς υπέρμετρο κόπο και θυσία. Σε αυτές τις τελευταίες γραμμές βρίσκεται το πνεύμα αλλαγής που φέρνει αυτή η απόφαση: έξω τα θρησκευτικά σύμβολα που χρησιμοποιεί το κράτος από όλες τις διαδικασίες που οι πολίτες δεν μπορούν να αποφύγουν.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ουσιαστικά καλεί τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης να αφαιρέσουν τα θρησκευτικά σύμβολα όχι μόνο από τα σχολεία, αλλά και από τα δικαστήρια και όλες τις περιστάσεις της δημόσιας ζωής, στις οποίες οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν.

Και καταλήγει το αίτημα των τριών δικηγόρων:

Με δεδομένο ότι οι αιτούντες παρευρισκόμαστε στις αίθουσες των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, όχι τυχαία, αλλά ως συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης (άρθρο 38 του Κώδικα Περί Δικηγόρων) και στα πλαίσια της υποχρεωτικότητας της παρουσίας μας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας,
Με δεδομένο ότι οι αίθουσες των δικαστηρίων είναι χώροι όχι απλώς δημόσιοι, αλλά επιπλέον χώροι, όπου, όχι μόνον οι υπόλοιποι πολίτες, αλλά και εμείς οι αιτούντες, δεν επιλέγουμε, αλλά υποχρεωνόμαστε να παριστάμεθα, γεγονός που θεμελιώνει το ειδικό, άμεσο και ενεστώς έννομο συμφέρον μας για την υποβολή της παρούσας αίτησης,
Με δεδομένο ότι έχουμε στις δικαστικές αίθουσες της Θεσσαλονίκης το κέντρο των βιοτικών κι επαγγελματικών μας δραστηριοτήτων, στις οποίες περιλαμβάνεται συχνά η υπεράσπιση προσώπων που συμμετέχουν σε θρησκευτικές ή ιδεολογικές μειονότητες (των οποίων τα δικαιώματα ενίοτε θίγονται εξαιτίας της συμμετοχής τους αυτής), και είμαστε μέλη κοινοβουλευτικού κόμματος, στις καταστατικές αρχές του οποίου περιλαμβάνεται η διαφύλαξη και η προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Με δεδομένο ότι η κατάργηση των θρησκευτικών συμβόλων από τις αίθουσες των δικαστηρίων είναι επιβεβλημένη, κατά τα ανωτέρω, από το Σύνταγμα, την εφαρμογή του οποίου αιτούμεθα,
Με δεδομένο ότι η ύπαρξη των θρησκευτικών συμβόλων δεν προβλέπεται από καμία –νομίμως δημοσιευμένη- κανονιστική διάταξη,
Με δεδομένο ότι το αίτημά μας δεν επιδιώκει να αλλάξει κάτι, για το οποίο χρειάζεται η οποιαδήποτε νομοθετική ή κανονιστική παρέμβαση, αλλά να εφαρμοστεί το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου,
Για τους λόγους αυτούς

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ
Να διατάξετε την αφαίρεση όλων των θρησκευτικών εικόνων και συμβόλων από τους τοίχους των δικαστικών αιθουσών της αρμοδιότητάς Σας.
Να μας καλέσετε να εκθέσουμε και προφορικά τις απόψεις μας ενώπιων σας.

ΑΠΟΨΗ: 1) Οικολόγοι Πράσινοι του Κερ@#@# είστε, αντί να ασχοληθείτε με τα λουλούδια, το δάσος, τα πουλάκια και τα ζωάκια εσείς μας κάνετε πολιτική.

2) Φοβάμαι ότι ξεχνάτε ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ γιατί ΔΕΝ ΣΑΣ ΨΗΦΗΣΑΜΕ.

3) Αν δεν σας αρέσουν τα σύμβολα των 95% των Ελλήνων να πάτε στα Σκόπια.

4) Τα ονόματα τους τα έβαλε με bolt για να τους ξέρεται ποιοι είναι

5) Μην αντιληφθούμε ότι η πολιτική ηγεσία θα τα σκοτώσει γιατί τότε θα πέσει μπουρλότο.


Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2009

Ας αποφασίσουμε εμείς, για να τα πληρώσετε εσείς


Τελικά «κόρακος κοράκου μάτι δεν βγάζει»

Ο νυν πρωθυπουργός αυτής εδώ της χώρας κ. Γ. Παπανδρέου σε δηλώσεις που έκανε (με σημάδια εξαγγελίας) ζήτησε από όλους τους μη έχοντες Έλληνες να σφίξουν και άλλο το ζωνάρι τους γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στην εντατική.

Ζητώντας την βοήθεια όλων παραγωγικών τάξεων καθώς και το κομμάτων (δηλαδή αυτή που παίρνουν τους πιο παχυλούς μισθούς) να βρούνε μια λύση έτσι ώστε όλοι εμείς των 700€ – 1500€ να πληρώσουμε τα σπασμένα τους.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου προτίθεται μετά την εκλογή του προέδρου την αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκαλέσει διακομματική σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση θα τιμήσει την εντολή που έλαβε για να δώσει λύσεις στα προβλήματα και θα προχωρήσει άμεσα σε τομές και ρήξεις, ακόμη και αν αυτές θίγουν μικροσυμφέροντα και βολεμένες καταστάσεις. Πρόκειται για ανατροπές, που ζητά εδώ και χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία του λαού», και πρόσθεσε ας «Αναλάβαμε την ευθύνη να προστατεύσουμε ότι πολυτιμότερο έχει η Ελλάδα. Τον άνθρωπο».

Ο κ. Γ. Παπανδρέου είπε ακόμη ότι δεν τον ενδιαφέρει τι έγιναν στις προηγούμενες κυβερνήσεις (δηλαδή με λίγα λόγια τους δίνει αμνηστία) σημειώνοντας ότι η «Ευθύνη μας είναι να αλλάξουμε ριζικά πορεία, ξεκινάμε το νοικοκύρεμα στα δημοσιονομικά. Να ξέρει ο πολίτης ότι φορολογείται δίκαια, για το πού πάνε τα λεφτά του, ότι όλοι θα έχουν πρόσβαση σε ποιοτική παιδεία, πρόνοια».

ΑΠΟΨΗ: 1) Αν κ. Παπανδρέου θέλεις αλλαγές κατά πρώτον στείλε στα δικαστήρια με συνοπτικές διαδικασίες όλους αυτούς που τρώγανε με χρυσά πιρούνια και τότε όλοι εμείς κάτι θα αρχίσουμε να πιστεύουμε για τα όνειρα σου να σώσεις την Ελλάδα μας.

2) Μάλλον κ. Παπανδρέου έχεις πολύ καιρό (ή δεν έχεις πάει ποτέ σου) σε μια λαϊκή και όχι φυσικά στην αρχή αλλά στο τέλος. Εκεί να δεις πως μπορεί να ξεφτιλίζεται ο Άνθρωπος όταν αρχίζει και μαζεύει μέσα από τα σκουπίδια για να φάει και εσύ μου λες να τους κόψουμε και άλλα μέσο φορολογίας για να συνεχίζουν μερικοί να συνεισφέρουν ΜΟΝΟ με λόγια και πολύ παχιά λόγια.

3) ΟΛΟ ΕΜΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ………ΕΣΕΙΣ ….ΤΙ?

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009

Στη Νάουσα και την Ξάνθη τα μοναδικά πάρκα προσβάσιμα για ΑμεΑ στην Ελλάδα.


Αποκλεισμένοι και από τους χώρους πρασίνου των πόλεων είναι οι ανάπηροι και οι άνθρωποι με σοβαρά κινητικά προβλήματα.
Η νομοθεσία δεν επιβάλλει τη δημιουργία προσβάσιμων διαδρόμων και υποδομών, με αποτέλεσμα στις περισσότερες περιπτώσεις οι άνθρωποι με αναπηρίες...απλά να βλέπουν το πράσινο από μακριά.
Το πρόβλημα προσπαθεί να θέσει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) με την αφορμή της κατάθεσης του σχεδίου νόμου για τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής.
Οι άνθρωποι με αναπηρία δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους υπόλοιπους πολίτες σε σχέση με την πρόσβαση στους αστικούς χώρους πρασίνου.
" Η ελληνική νομοθεσία δεν έχει καμία αναφορά στην υποχρέωση διασφάλισης της προσβασιμότητας από ανθρώπους με αναπηρίες" αναφέρει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης.
"Το αποτέλεσμα είναι ελάχιστα πάρκα, άλση και δάση να διαθέτουν έστω και μερική προσβασιμότητα στα άτομα με αναπηρία, όπως το Δημοτικό Πάρκο Νάουσας, το Πάρκο στο Λήμνιο Ξάνθης".
Ούτε καν ο Εθνικός Κήπος δεν διαθέτει προσβάσιμες υποδομές ... !
Την ίδια στιγμή, στην Ε.Ε. θέτουν προδιαγραφές, συχνά ακόμα και οδηγούς, για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας των περιοχών πρασίνου σε όλους, όπως λ.χ. το Εθνικό Πάρκο Πυρηναίων στη Γαλλία, που πρόσφατα βραβεύτηκε για τις παρεμβάσεις του.
Η ΕΣΑμεΑ θεωρεί την κατάθεση σχεδίου νόμου για τα πυρόπληκτα της Αττικής ευκαιρία για την τροποποίηση της ελληνικής νομοθεσίας.
" Ζητάμε το αυτονόητο, όσες δραστηριότητες έχει ο κάθε πολίτης, να μπορεί να τις έχει και ο ανάπηρος"λέει ο κ. Βαρδακαστάνης.
" Οι επιλογές σήμερα στις πόλεις είναι ασήμαντες. Οι ανάπηροι βλέπουν τα πάρκα από μακριά"

ΑΠΟΨΗ: Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι πολυθρονάτοι που το μέσον μεταφοράς τους είναι τα ακριβά – πολυτελή αυτοκίνητα (που τους τα πληρώνουμε εμείς οι ίδιοι

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: I DADROMH

Έντυπο δήλωσης για τον ΜΗ εμβολιασμό των παιδιών μας


Σας παρέχουμε την υπεύθυνη δήλωση που μπορείτε να προσκομίσετε στα σχολεία για να αρνηθείτε τον τυχόν εμβολιασμό των παιδιών σας.


Την υπεύθυνη δήλωση μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.

Η δήλωση λέει «ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΚΑΜΙΑ εμβολιαστική ή άλλη ανάλογη επέμβαση στο παιδί μου <ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ> του οποίου έχω τη γονική μέριμνα / επιμέλεια, χωρίς να ληφθεί η γνώμη και η συναίνεσή μου, και ότι ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΙ απέναντι σε όσους κακοποιήσουν το παιδί μου, όλων των δικαιωμάτων που μου δίνει ο αστικός και ποινικός κώδικας και οι διεθνείς συμβάσεις.»

ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ Η1Ν1 Εμβόλια Επικίνδυνα H1N1 vaccine hazards

Σχετικό Video

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2009

Ο Αγιορείτης προστάτης της πολεμικής μας αεροπορίας!

Ο μοναχός Ιωσήφ (κατά κόσμον Χρήστος Μπαίρακτάρης) είναι μόλις 48 ετών. Κατάγεται από το χωριό Άγιος Βασίλειος της Κορινθίας και θεωρείται από την οικογένεια της Πολεμικής μας Αεροπορίας ο δικός της άνθρωπος. Τον γνωρίζουν όλοι οι πιλότοι των αεροπλάνων Phantom, Corsair και F-16, οι χειριστές δηλαδή που κάθε μέρα δίνουν τον δικό τους επικίνδυνο αγώνα για την αξιοπρέπεια της Ελλάδας και την ελληνικότητα του Αιγαίου.

Ο πατέρας Ιωσήφ μονάζει από την αρχή της δεκαετίας 1980 στο Άγιον Όρος. Από το 1989 έχει αποσυρθεί στο ησυχαστήριό του, στην άκρη... του πουθενά πάνω στα βράχια του Ακρωτηρίου Άκραθως, πάνω από ένα γκρεμό βάθους 300 μέτρων . Μόνος με το Θεό... Διαβάζει, κάνει χειρωνακτικές εργασίες και σώζει την ψυχή του.

"Είναι ένας Άγιος άνθρωπος, μια βιβλική μορφή, που όποιος τον γνωρίσει έχει ανοίξει ένα παράθυρο στον κόσμο της καλοσύνης και της αγάπης" είπε στον "Ρress Τime" ο πιλότος Γιώργος Βαζούρας που τον επισκέπτεται συχνά.
Ο πατέρας Ιωσήφ, ερημίτης του Αγίου Όρους, παρακολουθεί τις αερομαχίες στο Αιγαίο και ευλογεί τους πιλότους των μαχητικών μας.
Από το 1990 περίπου όλοι οι Έλληνες πιλότοι ύστερα από κάθε εμπλοκή με τους Τούρκους πετάνε πάνω από το Άγιο Όρος για να πάρουν την ευχή του σεβάσμιου γέροντα.

"Κάθε μέρα, όταν ακούω τον θόρυβο των αεροπλάνων, πετιέμαι από το κελί μου. Βγαίνω έξω και κυματίζω την Ελληνική σημαία. Δακρύζω από συγκίνηση, καθώς αυτά τα νέα παιδιά έρχονται πάντα ύστερα από οποιαδήποτε αποστολή στο Αιγαίο να με χαιρετίσουν και να τους δώσω την ευχή μου".

Τα τέσσερα τουρκικά F-16 τρύπησαν σαν βέλη τα πυκνά σύννεφα και ξεχύθηκαν στον ουρανό του Αιγαίου. Μόλις πέρασαν στον Ελληνικό εναέριο χώρο, χωρίστηκαν σε ζευγάρια. Το πρώτο έστριψε δεξιά και κατευθύνθηκε προς τη Θάσο και τη Σαμοθράκη. Το δεύτερο συνέχισε σε ευθεία οριζόντια για τις Βόρειες Κυκλάδες (Άνδρο-Τήνο-Μύκονος). Στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα είχε σημάνει ήδη συναγερμός. Από την Αγχίαλο σηκώθηκαν τέσσερα Ελληνικά μαχητικά με κυβερνήτες έμπειρους σμηναγούς και υποσμηναγούς. Το καθημερινό... πανηγύρι μόλις άρχιζε.

Οι Τούρκοι αεροπόροι όταν αντιλήφθηκαν ότι οι διώκτες τους πλησίαζαν, ενώθηκαν στο βόρειο Αιγαίο μεταξύ της Λήμνου, του Αγίου Όρους και της Μυτιλήνης. Δεν ήθελαν απλώς να «παίξουν» αλλά να προκαλέσουν, αφού τα μαχητικά με την ημισέληνο στον ουρά ήταν οπλισμένα. Λίγα λεπτά αργότερα, στο θαλάσσιο χώρο νότια του Αγίου Όρους άρχιζε μια εικονική αερομαχία. Οι Έλληνες χειριστές, με αριστοτεχνικό τρόπο, «πήρε» ο καθένας από έναν Τούρκο και πολύ σύντομα απέκτησαν επιχειρησιακό πλεονέκτημα. Δηλαδή, κατάφεραν να βρίσκονται πίσω τους σπρώχνοντάς τους ταυτόχρονα προς τα παράλια της Τουρκίας. Σε χαμηλό ύψος πάνω από τη θάλασσα, με επικίνδυνους ελιγμούς και με τις μηχανές σε μέγιστη ισχύ, εξελίχθηκαν εντυπωσιακές «αερομαχίες», κλειστές στροφές και σφιξίματα που έμοιαζαν με τανάλιες.


Τα VHF με τη Λάρισα είχαν ανάψει. Εντολές και οδηγίες έδιναν κι έπαιρναν, και από το ραντάρ του Χορτιάτη και της Λήμνου οι επιτελικοί αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας χαμογελούσαν με ικανοποίηση, καθώς έβλεπαν τους Τούρκους να χάνουν σιγά-σιγα τη μάχη και να παίρνουν το δρόμο προς τις ακτές της Τουρκίας.
Τα τέσσερα Ελληνικά F-16, πριν επιστρέψουν στη βάση τους, έκαναν ότι κάνουν τα τελευταία 13 χρόνια όλοι οι Έλληνες αεροπόροι... Πήγαν να πάρουν την ευχή από τον προστάτη τους! Τον γέροντα Ιωσήφ, που από το ησυχαστήριό του, στους γκρεμούς του Αγίου Όρους, παρακολουθούσε την αερομαχία με δάκρυα στα μάτια. Επικεφαλής του σχηματισμού ο αρχαιότερος σμηναγός και από πίσω του τα υπόλοιπα 3 μαχητικά.
Ο μοναχός Ιωσήφ, σκαρφαλωμένος στα βράχια του ακρωτηρίου Άκραθος, με τον επικίνδυνο

γκρεμό να χάσκει κάτω από τα πόδια του, τους περίμενε. Στα χέρια του κρατούσε δύο τεράστιες σημαίες, τη γαλανόλευκη κι εκείνη του Βυζαντίου. Σε πολύ χαμηλό ύψος, τα Ελληνικά αεροπλάνα πέρασαν πάνω από τον γκρεμό κουνώντας τα φτερά τους. Η φωνή του μοναχού χάθηκε από το μουγκρητό των κινητήρων:
"Να έχετε την ευχή μου! Γυρίστε πίσω υγιείς και πάντα νικητές...". Οι σημαίες ανέμιζαν στον παγωμένο αέρα του Αιγαίου κι ο ερημίτης μοναχός έμεινε πάνω στα βράχια μέχρις ότου τα αεροπλάνα έγιναν κουκίδες και χάθηκαν στον ορίζοντα.
"Τους αγαπώ όλους σαν παιδιά μου. Κάποιους τους έχω γνωρίσει κι από κοντά", μας είπε ο ερημίτης Ιωσήφ σε συνομιλία που είχαμε μαζί του. «Κάθε μέρα, όταν ακούσω το θόρυβο των αεροπλάνων πετιέμαι από το κελί μου. Εδώ, στην ερημιά και την ησυχία του Άθω, οι θόρυβοι έρχονται από πολύ μακριά. Βγαίνω έξω και κυματίζω την ελληνική σημαία. Δακρύζω από συγκίνηση, καθώς αυτά τα νέα παιδιά έρχονται πάντα ύστερα από οποιαδήποτε αποστολή στο Αιγαίο να με χαιρετίσουν και να τους δώσω την ευχή μου. Έχω παρακολουθήσει πάρα πολλές αερομαχίες. Έχω νιώσει φόβο και υπερηφάνεια. Αλλά το συναίσθημα, έπειτα από κάθε εμπλοκή να περνάνε πάνω από το ησυχαστήριο μου για να με χαιρετίσουν, δεν περιγράφεται... Κάποιοι από τους πιλότους ήρθαν ως εδώ και με βρήκαν. Αγκαλιαστήκαμε, μιλήσαμε, μου άνοιξαν την καρδιά τους. Μου αποκάλυψαν τα προβλήματα τους. Νιώθω ότι με τα λόγια μου, που είναι λόγια του Θεού, θα γίνουν ακόμα πιο γενναίοι για να υπερασπίζονται πάντα την Ελλάδα μας».

Ο αρχηγός της Αεροπορίας, πτέραρχος Γιώργος Αυλωνίτης, είναι ένας από τους αξιωματικούς που έχει συναντήσει τον μοναχό Ιωσήφ. Και όπως και οι υπόλοιποι, έχει εντυπωσιαστεί από τον γαλήνιο χαρακτήρα του και τη σοφία των λόγων του. Οι πιλότοι από όλες τις πολεμικές μοίρες έχουν στείλει στο ησυχαστήριο του ερημίτη ευχές, αναμνηστικά δώρα, αλλά πάνω από όλα την αγάπη τους, γιατί ξέρουν ότι έπειτα από μια δύσκολη πτήση με οποιονδήποτε καιρό πάνω από το Αρχιπέλαγος, Ο σύγχρονος «προστάτης» τους θα βρίσκεται εκεί, πάνω στα βράχια, για να τους ευλογήσει και να τους εμψυχώσει...

Ο χαμένος θησαυρός του Χίτλερ

Το χάος που επικράτησε από την κατάρρευση της αυτοκρατορίας του Χίτλερ τον Απρίλιο του 1945, ήταν η αιτία της μεγαλύτερης ληστείας στην ιστορία. Ράβδοι χρυσού, κοσμήματα και κλεμμένα ξένα τεράστια χρηματικά ποσά, με εκτιμώμενη αξία γύρω στα 3,34 δισεκατομμύρια δολάρια(!) εξαφανίστηκαν από τα θησαυροφυλάκια Reichsbank της Γερμανίας.Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, μικρές ποσότητες αυτού θησαυρού έχουν βρεθεί σε Πορτογαλία, Ελβετία, Τουρκία, Ισπανία και Σουηδία, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του εξακολουθεί να αγνοείται. Σε ολόκληρο τον κόσμο, ομάδες αναζητούν τον θησαυρό, αλλά ακόμα και μετά από 60 χρόνια το ερώτημα παραμένει. Που βρίσκεται ο χρυσός του Χίτλερ;

1. Θαμμένος στο Deutschneudorf της Γερμανίας


Μια από τις πιο δημοφιλείς πεποιθήσεις για το που βρίσκεται ο χρυσός του Χίτλερ είναι αυτή που τον θέλει θαμμένο στο Deutschneudorf της Γερμανίας. Πιστεύεται ότι το 'δωμάτιο' που είναι κρυμμένος ο θησαυρός, βρίσκεται κάπου μέσα στα ερειπωμένα ορυχεία χαλκού της περιοχής. Δεδομένου ότι οι σύμμαχοι πλησίαζαν στο Βερολίνο και κατέστη σαφές ότι η Γερμανία δεν επρόκειτο να κερδίσει τον πόλεμο, ο μύθος λέει ότι ο Χίτλερ διέταξε μια ομάδα από αξιόπιστους Ναζί, να κρύψουν τεράστιες ποσότητες χρυσού, αλλά και αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας στα σπήλαια γύρω από την περιοχή Deutchschneudorf.
2. Στον πάτο της λίμνης Toplitz στην Αυστρία

Η γαλήνια και όμορφη λίμνη Toplitz στις Αυστριακές Άλπεις θεωρείται ότι είναι μια άλλη πιθανή θέση για τον θησαυρό του Χίτλερ και από το 1947 μέχρι και σήμερα, εξερευνητές έχουν έψαξε στον βυθό της για να τον εντοπίσουν. Η Λίμνη Topiltz, έχει μπει στην λίστα γιατί η ανώτεροι Γερμανοί αξιωματικοί υποχώρησαν σε αυτό το σημείο, όταν οι σύμμαχοι κινήθηκε γρήγορα στην ενδοχώρα. Όταν οι αμερικανικές δυνάμεις πλησίαζαν, πιστεύεται ότι οι Γερμανοί αξιωματικοί, οι οποίοι μετέφεραν κιβώτια με τον θησαυρό με φορτηγά και ζώα, τα βύθισαν στην λίμνη σε βάθος 107 μέτρων .

Ωστόσο, παρά την αναζήτηση ετών, το μόνο πράγμα που ανακαλύφθηκε στην λίμνη, ήταν μέσω έρευνας από το γερμανικό περιοδικό Stern, στην οποία έρευνα, βρέθηκαν 72 εκατομμύρια στερλίνες, όλες πλαστές, μέρος του ρυθμιστικού σχεδίου του Χίτλερ για να αποδυναμώσει τη βρετανική οικονομία.
3. Τον έκρυψε ο στρατηγός Φράνκο στην Ισπανία.


Το 1993, ο Trenton Parker, ένας βετεράνος της CIA, υποστήριξε στο Radio Free America, ότι ήξερε τι συνέβη στον χαμένο θησαυρό του Χίτλερ. Ο Parker υποστήριζε ότι ο θησαυρός εστάλη στον αρχιστράτηγος Φράνκο, διότι η Ισπανία ήταν ένα σημαντικό σημείο πρόσβασης και εξόδου για τη Γερμανία. Σύμφωνα με τον Parker, ο χρυσός είχε σταλεί στην Ισπανία χρόνια νωρίτερα και κρατήθηκε υπό το άγρυπνο βλέμμα του Φράνκο μέχρι τον θάνατό του. Με το κλείσιμο της διώρυγας του Σουέζ και άλλων παραγόντων, ο χρυσός χρησιμοποιήθηκε ως διαπραγματευτικό ατού.
4. Μεταφέρθηκε στα νησιά Ώκλαντ.

Η πεποίθηση ότι ο χρυσός θα μπορούσε να είναι στα νησιά Ώκλαντ βασίζεται πιο πολύ σε φήμες και μύθους, παρά σε γεγονότα. Σύμφωνα με τις φήμες, μια ομάδα από U-Boat, που περιείχαν μεγάλα κιβώτια από χρυσό, ασήμι και κοσμήματα, έφτασαν στα νησιά Ώκλαντ το 1945. Θεωρείται ότι ο χρυσός θάφτηκε στα νησιά, αλλά δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δηλώνει ότι αυτή η θεωρία έχει βάση. Η μόνη λογική θεωρία πίσω από την πεποίθηση αυτή, είναι οι διάσπαρτοι πύργοι επιφυλακής μεταξύ των νησιών Ώκλαντ, που χρησιμοποιήθηκαν από τους Ναζί στρατιώτες και σύμφωνα με τους υποστηρικτές της θεωρίας, ήταν για να φρουρούν την περιοχή.
5. Είναι Κρυμμένος σε Τράπεζες σε όλο τον κόσμο.

Είναι κοινό μυστικό, ότι τεράστια ποσά, ιδιαίτερα σε χρυσό, πέρασε από τράπεζες της Ελβετίας, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Σύμφωνα με θεωρίες, το ποσό ανέρχεται σε 409 εκατομμύρια δολάρια, όλα σε χρυσό. Ωστόσο, οι Ελβετία δεν είναι η μόνη χώρα που κατηγορείται για την παραλαβή χρυσού από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του πολέμου. Μεταξύ των χωρών που φέρεται ότι έχουν ανάμιξη είναι η Σουηδία, η Πορτογαλία, ακόμη και το Βατικανό.
6. Τον μοιράστηκαν τα στρατεύματα του Χίτλερ


Παρόλο που τα στρατεύματα του Χίτλερ μπορεί να είχαν λάβει εντολές για να θάψουν τον θησαυρό είτε στα ορυχεία είτε να τον πετάξουν σε λίμνες, μπορεί απλά οι Ναζί αξιωματικοί, να τον μοίρασαν στα στρατεύματά τους και στους εαυτούς τους. Ή μπορεί μια ομάδα των συμμαχικών δυνάμεων να τον βρήκαν και να σκέφτηκαν ότι ήταν η τυχερή τους μέρα.


Το μόνο σίγουρο είναι ότι 3,34 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν κάνει φτερά.

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009

Βόμβα στο σπίτι του βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη


Η «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς-Φράξια Μηδενιστών» πιστεύουν οι αστυνομικές αρχές ότι είναι υπεύθυνη για την τοποθέτηση – έκρηξη στο σπίτι του βουλευτή κ. Μ. Ανδρουλάκη.

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα λόγο ότι κατά πρώτον την βόμβα την βρήκε η οικιακή βοηθός του κ. Ανδρουλάκη μέσα σε μία τσάντα έξω από την είσοδο του διαμερίσματος του 2ου ορόφου και την κατέβασε χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο στην πιλοτή της πολυκατοικίας και κατά δεύτερον λίγο πριν την έκρηξη η κα. Ε. Νότα βρισκόταν μαζί με το μόλις 2 ετών εγγονάκι της λίγα δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη.

ΑΠΟΨΗ: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ – ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ – ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Υπουργείο παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων


Αγαπητοί φίλοι/ες


καθίστε, πάρτε προληπτικά ό,τι φαρμακευτικό βοήθημα βρείτε για την καρδιά και τον εγκέφαλο και απολαύστε...


ΛΕΕΙ H ΝΕΑ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ !!!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ. ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΕ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ


Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009


Δραγώνα Θάλεια Γ.Γ. του υπουργείου παιδείας.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ. Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Δραγώνα Θάλεια, Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. ΒΗΜΑ

Η γυναίκα του εκδότη και χωρίς τίτλο σπουδών έγινε γ.γ του υπουργείου Παιδείας

Η Θάλεια Δραγώνα έγινε γ.γ του υπουργείου παιδείας. Μας ταλαιπώρησαν τόσες μέρες για να επιλέξουν την τ. σύζυγο του εκδότη Δραγώνα και την μοναδική γυναίκα που δεν έχει πτυχίο και είναι καθηγήτρια!
Πρέπει να είναι από τις ελάχιστες που έγιναν καθηγήτριες και κατάφερε να της αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ το διδακτορικό δίπλωμα στην Ψυχολογία που πήρε από Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ (Αγγλία) χωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών!

Άντε και εις ανώτερα.
Τα βιογραφικά τι τα θέλατε; Ας παίρνατε όποιους θέλατε...
2810.GR

Κλάσεις προοδευτικότερη της Μαρίας Ρεπούση η νέα βουλευτίνα Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ αντιρατσίστρια καθηγήτρια Θάλεια Δραγώνα

Αν στις Εκλογές η Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ κατέβαλαν σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την διάσημη πλέον Ελληνίδα ιστορικό Μαρία Ρεπούση, είναι βέβαιο ότι θα ξεσπούσε σάλος και χιλιάδες ψηφοφόροι θα απέφευγαν να ψηφίσουν την Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ γι΄ αυτή και μόνο την επιλογή τους...
Στην πραγματικότητα συμβαίνει κάτι πολύ χειρότερο, αλλά ελάχιστοι το έχουν πάρει χαμπάρι: Στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει υποψήφια μία κυρία που μπροστά της η Μαρία Ρεπούση φαντάζει σαν σκληρή εθνικίστρια. Μιλάμε ασφαλώς για την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών (στο Τμήμα Αγωγής της Προσχολικής Ηλικίας) κ. Θάλεια Δραγώνα, που κατά σύμπτωση είναι η σύζυγος του παιδικού φίλου του κ. Κώστα Σημίτη, συνταξιούχου καθηγητή στο London School of Economics Νίκου Μουζέλη...

Τι είναι άραγε η πατρίδα μας;
Όπως λένε όλοι οι δημοσιογράφοι που κάνουν ρεπορτάζ ΠΑΣΟΚ, την κ. Δραγώνα επέβαλε στον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης, σαν ρουσφέτι στον καλό του φίλο από τα ανέμελα παιδικά χρόνια στο Κολωνάκι Νίκο Μουζέλη. Ο Γιώργος Παπανδρέου δέχτηκε με μεγάλη προθυμία να χρίσει σίγουρη βουλευτίνα Επικρατείας την Θάλεια, όταν έμαθε ότι διαπρέπει στους Αντιρατσιστικούς Αγώνες. Όπως μας πληροφορεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, η κ. Δραγώνα «ειδικεύεται σε θέματα Εθνοκεντρισμού, Ρατσισμού και ένταξης των Μειονοτήτων. Κατά σύμπτωση, αυτά ακριβώς τα θέματα είναι οι μεγάλες αγάπες του Γιώργου Παπανδρέου, συνεπώς εύκολα μπορούμε να φαντασθούμε με πόση προθυμία δέχτηκε να συμπεριλάβει σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την Θάλεια, πετώντας έξω την Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου, που είναι πασίγνωστη Πόντια εθνικίστρια...
Και τώρα ας δούμε τα αντιρατσιστικά κατορθώματα της κ. Δραγώνα που την κατατάσσουν τουλάχιστον δέκα χρόνια μπροστά από την Ρεπούση σε προοδευτικότητα... Τον Φεβρουάριο του 1997 κυκλοφόρησε από τις προοδευτικές εκδόσεις «Αλεξάνδρεια» το βιβλίο της Θάλειας Δραγώνα (σε συνεργασία με άλλους γνωστούς αριστερούς) που έχει τίτλο «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» και υπότιτλο «Ο Εθνοκεντρισμός στην Εκπαίδευση».
Πρόκειται για ένα κακογραμμένο σύγγραμμα 540 σελίδων, το οποίο αμέσως προδίδει τον σκοπό για τον οποίο γράφτηκε: Θέλει να πείσει τους Έλληνες εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην στοιχειώδη και στην μέση εκπαίδευση ότι ο Εθνοκεντρισμός (το να επιμένουμε δηλαδή πως είμαστε Έλληνες και να υπερηφανευόμαστε γι΄ αυτό) ισοδυναμεί με Ρατσισμό!
Πριν δούμε μερικά απ΄ όσα γράφει σ΄ αυτό το αντιρατσιστικό βιβλίο η κ. Δραγώνα και οι σύντροφοί της, πρέπει να πούμε ότι το «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» έγινε γρήγορα το ευαγγέλιο των αποδομητών της Εθνικής μας Συνείδησης, από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και τον Συνασπισμό μέχρι το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και τους νεοφιλελεύθερους της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, η κυβέρνηση Σημίτη μετά την νίκη της στις Εκλογές του 2000 παρήγγειλε στην ΕΡΤ σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» που είχαν έναν και μοναδικό στόχο: Να πάψουν οι Έλληνες να αισθάνονται Έλληνες!
Η σειρά αυτών των αποδομητικών της Εθνικής μας Συνείδησης ντοκιμαντέρ άρχισε να προβάλλεται από την ΕΤ-1 μετά την άνοδο της κυβερνήσεως Καραμανλή τον Μάρτιο του 2004. Έγινε δηλαδή κι εδώ ό,τι ακριβώς με την Ιστορία της Ρεπούση: Παραγγέλθηκε επί ΠΑΣΟΚ και μπήκε στα σχολεία επί Νέας Δημοκρατίας. Εκτός από την ίδια την Θάλεια Δραγώνα, στα ντοκιμαντέρ «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» συμμετείχαν ή έκαναν το ντεμπούτο τους όλοι οι αστέρες της Ομάδος Λιάκου - Γιαννοπούλου - Ρεπούση - Κουλούρη και δεν συμμαζεύεται.
Μας έκαναν Έλληνες ενώ δεν ήμασταν!
Ας δούμε τώρα μερικά απ΄ όσα γράφει στο κακογραμμένο βιβλίο της «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» η νέα βουλευτίνα Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάλεια Δραγώνα:
1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16). Κοντολογίς, κάποιοι από το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες κι εμείς το δεχτήκαμε για να τα κονομήσουμε, πουλώντας το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων.
2) Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με ό ποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).
3) Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!... (σελ. 82).
4) Ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της Ιστορίας (σελ. 84) κι ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υποστήκαμε, φταίνε πάντα οι Μεγάλες Δυνάμεις.
5) Κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και η γνωστή ρήση «Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια!» (σελ. 85). Ψιλορατσιμός είναι επίσης το να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.
6) Κατά την κ. Θάλεια Δραγώνα, εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα (σελ. 86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδος και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός! (σελ. 95).
7) Ρατσιστικό είναι και το να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στην χώρα μας, ή το να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα», ή ότι «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μην διαβρωθούμε εθνολογικά»! (σελ. 96).
Εξίσου ρατσιστικό είναι το να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές»! (σελ. 9. Το ίδιο συμβαίνει κατά την κ. Δραγώνα, αν τολμήσουμε να πούμε πως με την είσοδο των Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα αυξάνεται η εγκληματικότητα και η ανεργία των Ελλήνων! (σελ. 100). Στην σελίδα 105, η αυριανή βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ μας προειδοποιεί ότι ο εθνικι σμός εύκολα μπορεί να γλιστρήσει στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό και στην μισαλλοδοξία.

Το ελληνικό αίμα γίνεται και νερό

Περιττεύει να συνεχίσουμε να καταγράφουμε τα αντιρατσιστικά «πιστεύω» της κ. Θάλειας Δραγώνα, όπως τα έχει εκφράσει πριν 10 χρόνια στο βιβλίο της «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;». Η γυναίκα αυτή θέλει να μας πείσει ότι είναι ρατσιστικό και μόνο το να δηλώνουμε Έλληνες. Κι όμως: Σε λίγες ημέρες θα είναι βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ και ασφαλώς θα διαπρέψει στους αντιρατσιστικούς αγώνες εντός και εκτός Βουλής.
Η ουσία είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία: Οι απόψεις αυτές της κ. Δραγώνα που πριν 10 χρόνια μας φαινόντουσαν γραφικές και αστείες, έχουν σήμερα κυριαρχήσει και υποστηρίζονται από τους βουλευτές όλων των κομμάτων πλην. Και μόνο να θέσεις θέμα Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα, αυτομάτως θεωρείται ρατσιστής. Δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., του ΚΚΕ και του ΣΥΝ που να μην τάσσεται υπέρ της συνεχούς νομιμοποιήσεως των λαθρομεταναστών ακόμη κι αν οι Έλληνες γίνουν μειονότητα μέσα στην ίδια τους την Πατρίδα.
konstandaras.gr


Θάλεια Δραγώνα
Γεννήθηκε το 1955, είναι Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει έντονη συμμετοχή στη διοίκηση του πανεπιστημίου και εξελέγη πολλές φορές Πρόεδρος στο Τμήμα της.
Τα ερευνητικά της αντικείμενα αφορούν την εκπαίδευση παιδιών με διαφορετικές εθνοπολιτισμικές ταυτότητες, την ψυχοκοινωνική πρόληψη, τη λειτουργία της οικογένειας. Έχει δημοσιεύσει εκτενώς στην Ελλάδα και το εξωτερικό επιστημονικά άρθρα και βιβλία. Συνδιηύθυνε πρόγραμμα του ΥΠΕΠΘ για την ένταξη στην εκπαίδευση της μειονότητας στη Θράκη. Είναι ανάμεσα στους σχεδιαστές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και μετείχε στη Διοικούσα Επιτροπή του (1997-2004). Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας και εμπειρογνώμων στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Υπήρξε βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ (2007-09), μέλος των Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κοινοβουλίου και ασχολήθηκε κυρίως με θέματα εκπαίδευσης, δικαιωμάτων και μετανάστευσης.

ΠΗΓΗ: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/11/blog-post_4253.html