Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Λάθη του ΔΝΤ ομολογεί τώρα και η Λαγκάρντ


Τις αστοχίες του προγράμματος για την Ελλάδα και τις έντονες διαφωνίες που προέκυψαν μεταξύ των μελών του Ταμείου για την πολιτική έναντι της χώρας ομολόγησε δημοσίως για πρώτη φορά η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Η Γαλλίδα αξιωματούχος στη συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ» αποκάλυψε ότι «οι πιο δύσκολες και ευαίσθητες απόφασεις» που έλαβε μέχρι τώρα αφορούσαν την Ελλάδα. Η γενική διευθύντρια του Ταμείου παραδέχθηκε ότι υπήρξαν έντονες διαφωνίες εντός του Ταμείου αλλά και αστοχίες στο πρόγραμμα, γι' αυτό και κρίθηκε επιβεβλημένη η αλλαγή πλεύσης τον περασμένο Αύγουστο.
«Χρειάσθηκε να αναθεωρήσουμε μέρος των αναλύσεών μας και το πλαίσιο βάσει του οποίου εγκρίθηκαν οι διάφορες δόσεις του προγράμματος. Επρόκειτο για δύσκολες αποφάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά την ώρα που η ευρωζώνη εισερχόταν σε μια μεγάλη δημοσιονομική κρίση.
«Τα κείμενα π.χ. που δόθηκαν στους Ευρωπαίους ηγέτες κατά τη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου άφηναν δύο επιλογές, είτε την παροχή νέων χρημάτων των Ευρωπαίων φορολογουμένων προς την Ελλάδα είτε την επιβολή μεγαλύτερων απωλειών προς τις τράπεζες και τους κατόχους ελληνικών ομολόγων», δήλωσε η Λαγκάρντ συμπληρώνοντας ότι μεταξύ των στελεχών του Ταμείου υπήρχαν διαφορετικές απόψεις -που οδήγησαν κατόπιν στην παραίτηση του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα Αντόνιο Μπόργκες- αλλά «όταν μπήκαμε στην αίθουσα της συνόδου κορυφής της Ε.Ε., γνωρίζαμε ότι θα έπρεπε να βγούμε με μια άποψη, την άποψη του Ταμείου».
Με την ανάληψη των καθηκόντων της το ΔΝΤ διαφοροποίησε τη στάση του έναντι της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, γεγονός που οδήγησε την επικεφαλής του ΔΝΤ σε σύγκρουση με πρώην Ευρωπαίους εταίρους της σε κρίσιμα θέματα.
Η νέα οπτική του ΔΝΤ για την Ευρώπη είναι πιο κοντά στην προσέγγιση των ΗΠΑ και η Λαγκάρντ αναζητά τρόπους ενίσχυσης του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης, μολονότι οι Αμερικανοί Ρεπουμπλικανοί, αλλά και αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα θεωρούν ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη τα προβλήματά της. Η γενική διευθύντρια του Ταμείου κάλεσε εκ νέου τις χώρες, εκτός της Ευρώπης, να συμβάλουν για την ανάσχεση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους καθώς υπάρχει ο κίνδυνος ανάκυψης μιας διεθνούς χρηματιστηριακής και τραπεζικής κρίσης.

By: John_Spider

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: