Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Αυξάνεται η θητεία


Μπροστά σε δυο μεγάλες αποφάσεις θα βρεθεί με το άνοιγμα του νέου χρόνου η πολιτικοστρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Και οι δύο αφορούν αυξήσεις: η πρώτη αφορά τη στρατιωτική θητεία και η δεύτερη αφορά τον χρόνο παραμονής στις μονάδες των διοικήσεών τους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, και οι δυο αποφάσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο της μελέτης. Το υπουργείο φέρεται να συμφωνεί με τις προτάσεις των επιτελείων και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας και αναμένεται οι υπουργικές αποφάσεις που καθορίζουν και τις δύο χρονικές περιόδους να εκδοθούν μέσα στον πρώτο μήνα του νέου έτους.

Σχετικά με το χρόνο θητείας των φαντάρων, οι προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας είναι να γίνει αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες, 12 για τον Στρατό Ξηράς και 15 για Αεροπορία και Ναυτικό. Θα ισχύει για τις νέες σειρές και όχι για τους υπηρετούντες. Στην πρόταση αυτή κατέληξαν οι στρατιωτικοί, διότι έχει μειωθεί δραματικά το ανθρώπινο δυναμικό, καθώς οι μέχρι σήμερα μειώσεις της στρατιωτικής θητείας δεν ακολουθήθηκαν από τις ανάλογες προσλήψεις μονίμου προσωπικού, όπως τουλάχιστον αυτές είχαν εξαγγελθεί από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν μεγάλα κενά, τα οποία αυξήθηκαν μετά την αύξηση επί υπουργίας Σπηλιωτόπουλου των μονάδων στα βόρεια σύνορα της χώρας.
Στη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού συνέβαλε και το κύμα παραιτήσεων του περασμένου χρόνου και κυρίως των αιτήσεων για συνταξιοδότηση όσων είχαν συμπληρώσει τα προβλεπόμενα χρόνια. Τις χρονιές 2010 και 2011 οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο της τελευταίας εικοσαετίας.

By: John_Spider

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: