Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

In the kingdom of Alexander the Great – Ancient Macedonia


Υπάρχουν κάποιοι λαοί που κατασκευάζουν την Ιστορία τους. Ο δικός μας λαός απλά την προβάλει έτσι ώστε όλοι τους να γνωρίσουν το μεγαλείο της Ελλάδος.

Σχεδόν πεντακόσια κομμάτια τα περισσότερα από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Γαλλία και ειδικά στο μεγαλύτερο τους Μουσείο τον Λούβρο που έχει σαν σκοπό την ανάδειξη της Ελληνικής Ιστορίας μέσο την άνοδο του βασιλείου της Μακεδονίας, κατά τις ελληνικές πόλεις-κράτη, χάρη στην πολιτική οξυδέρκεια των αρχόντων της το πιο διάσημο από τους οποίους είναι ο Μέγας Αλέξανδρος.

Θεαματικά τα έργα-γλυπτά, αγγεία, κεραμικά, κοσμήματα, και δύο στεφάνια πολεμιστής χρυσό ιδίως-αποκαλύπτουν τον πλούτο και την εξαιρετική δεξιοτεχνία της αρχαίας Μακεδονικής τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: