Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Η ανάγνωση του "πόθεν έσχες" έβγαλε "λαβράκια"


Καταθέσεις, ακίνητα, σκάφη, με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο οι Έλληνες πολιτικοί έχουν τον… τρόπο τους, όπως προκύπτει από τη δημοσίευση των πόθεν έσχες στο διαδίκτυο.

«Αδυναμία» στις καταθέσεις:

Η ανάγνωση του πόθεν έσχες έβγαλε «λαβράκια», αφού μάθαμε ότι στα έδρανα του κοινοβουλίου κάθονται ουκ ολίγοι βουλευτές που είναι εκατομμυριούχοι! Τα πρωτεία κατέχει ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς που είναι γιατρός στο επάγγελμα, με 2,1 εκατ. δολάρια και 1,5 εκατομμύριο σε ευρώ.

Είναι κι άλλοι όμως που έχουν κάνει γερό κομπόδεμα: Ο Ευτύχιος Δαμιανάκης του ΠΑΣΟΚ, δικηγόρος στο επάγγελμα, με 1,7 εκατ. ευρώ, ο κορυφαίος πρώην προπονητής Γιάννης Ιωαννίδης της ΝΔ με 1.014.285 σε δολάρια και 624.000 σε ευρώ, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος της ΝΔ με 1,6 εκατ. ευρώ και ο Δημήτρης Κρεμαστινός του ΠΑΣΟΚ με 1.149.659 ευρώ.

Έχουμε όμως και έναν εκατομμυριούχο που την «έκανε λαχείο» στην κυριολεξία. Πρόκειται για τον Βαϊτση Αποστολάτο του ΛΑΟΣ που δηλώνει 1,2 εκατ. ευρώ, αλλά διευκρινίζει ότι το 1 εκατομμύριο προέρχεται από τα κέρδη λαχείου!

Αν και λίγο κάτω από το εκατομμύριο, καλό κουμπαρά έχουν κάνει και άλλοι βουλευτές. Η γνωστή από τις εκπομπές με ταξιδιωτικό περιεχόμενο, Μάγια Τσόκλη, βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ δηλώνει 976.097 ευρώ. Μια χαρά τα βγάζει πέρα με τη βουλευτική αποζημίωση και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος από τη ΝΔ που δηλώνει καταθέσεις ύψους 820.000 ευρώ. Τα ίδια 820.000 ευρώ δηλαδή, δηλώνει και ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αθανασιάδης από το ΠΑΣΟΚ.

Το ένα εκατομμύριο σε ευρώ αγγίζουν οι καταθέσεις της Άννας Νταλάρα (ΠΑΣΟΚ) από κοινού με τον σύζυγό της τραγουδιστή Γ. Νταλάρα. Εξ αυτών, ποσό 34.498 ευρώ είναι κατατεθειμένο στην ελβετική τράπεζα Julius Baer, στην οποία έχει επενδύσει ποσά συνολικού ύψους 697.716 ευρώ για την αγορά μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων.

Όσο για την Ελίζα Βόζεμπεργκ της ΝΔ, δηλώνει καταθέσεις ύψους 500.000 ευρώ.

Δύσκολα τα φέρνει βόλτα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που αν και διατέλεσε «τσάρος» της οικονομίας δήλωσε 90.693 ευρώ, τα μισά από τα οποία προέρχονται από τη βουλευτική αποζημίωση. Να σημειωθεί ότι το 2008 είχε δηλώσει μεγαλύτερα εισοδήματα, ύψους 104.000 ευρώ, ενώ και οι καταθέσεις του είναι μόλις 4.000 ευρώ. Όσο για τη συγγραφέα σύζυγό του δηλώνει 7.244 ευρώ.

«Μαύρη τρύπα» για τον Πάγκαλο:

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος δεν εμφανίζει στους λογαριασμούς καταθέσεών του τα εισοδήματα, περίπου 435.000 ευρώ, από την εκποίηση τεσσάρων ακινήτων σε Σαρωνίδα και Εύβοια.

Τα λεφτά «κάτω απ’ το στώμα»:

Έχουμε όμως και την περίπτωση του Κυριάκου Βελόπουλου, του ΛΑΟΣ. Είναι ο μοναδικός βουλευτής που δηλώνει ότι έχει χρήματα σε μετρητά, τα οποία δεν είναι κατατεθειμένα σε τραπεζικό λογαριασμό. Πρόκειται για ποσό 145.000 ευρώ, τα οποία δεν διευκρινίζει, αν τα έχει στο σπίτι ή τα κουβαλάει πάνω του. Άντε μετά να του ζητήσει κάποιος δανεικά και εκείνος να πει: «Δεν έχω πάνω μου»…

Οι σκαφάτοι της Βουλής:

Πάνω από 20 βουλευτές δηλώνουν πως έχουν σκάφος, φουσκωτό ή βάρκα. Μεταξύ των "σκαφάτων" είναι: Δ. Αβραμόπουλος, Μ. Βαρβιτσιώτης, Ν. Δένδιας, Κ. Κουκοδήμος , Γ. Ανατολάκης. Υπάρχουν όμως και οι «βαρκάτοι»: Σ. Βαλυράκης, Β. Αργύρης, Λ. Κανέλλη, Σπ. Κουβέλης.

Κατάσταση… Real estate:

Όχι ένα και δυο αλλά 53 ακίνητα - μία ολόκληρη πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας δηλαδή- απέκτησε ο Μ. Βαρβιτσιώτης με γονική παροχή το 2009 με δικαίωμα 11% σε αυτά. Πρόκειται για 42 γραφεία, 10 καταστήματα και μία αποθήκη. Ο ίδιος δηλώνει συνολικά 66 ακίνητα.

Μεγάλο αριθμό ακινήτων, 53 τον αριθμό, δηλώνει ο Θ. Πάγκαλος.

Εδώ ξανασυναντάμε τον κ. Ευτύχιο Δαμιανάκη (ΠΑΣΟΚ) που εκτός από μεγάλες καταθέσεις, δηλώνει και σημαντικό αριθμό ακινήτων που ανέρχονται συνολικά σε 38, είτε πλήρους κυριότητας είτε εξ αδιαιρέτου.

Τον αριθμό των ακινήτων της αύξησε η Ελενα Ράπτη (ΝΔ), καθώς το 2009 απέκτησε από γονική παροχή 19 ακίνητα στη Θεσσαλονίκη με δικαίωμα 14% σε αποθήκες, γραφεία, διαμερίσματα και ένα κατάστημα. Συνολικά δηλώνει 35 ακίνητα.

To επίδομα τρίτεκνου του Γ. Ραγκούση

Επίδομα τριτέκνου εμφανίζεται να εισπράττει από το 2007 ο Γιάννης Ραγκούσης. Ωστόσο, με χθεσινή ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι με απόφασή του έχει σταματήσει να παίρνει το επίδομα από τον Σεπτέμβριο του 2011, την ίδια εποχή δηλαδή που είχε ξεσπάσει ο σάλος για το επίδομα τριτέκνου που εισέπραττε και η Ελένη Μενεγάκη. Ο κ Ραγκούσης πάντως ζήτησε να επιστρέψει και το ποσό που είχε εισπράξει, όσο διάστημα ήταν βουλευτής, δηλαδή από το 2007 και η διαδικασία, σύμφωνα με την ανακοίνωση έχει ξεκινήσει.

By: John_Spider

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: