Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Στον «αέρα» 57 μαθητές με Ειδικές Ανάγκες


Δέσμευση για ενοικίαση κτιρίου απέσπασαν από το νομάρχη οι γονείς, που παραμένουν πάντως σε επιφυλακή μέχρι τη λύση του προβλήματος
Παρά τις συνεχείς κινητοποιήσεις των γονιών, τα 57 παιδιά που τελειώνουν σήμερα το Δημοτικό Ειδικό σχολείο Πειραιά παραμένουν, με ευθύνη της πολιτείας, χωρίς καμία προοπτική για συνέχιση της φοίτησής τους σε σχολείο. Και αυτό γιατί ενώ ομόφωνα έχει αποφασιστεί εδώ και 3 χρόνια η ίδρυση του 2ου ΕΕΕΕΚ Πειραιά, αυτό ακόμα δεν έχει προχωρήσει.
Την περασμένη Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, από αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά, Διοικητικά Συμβούλια Ενώσεων Γονέων, από γονείς παιδιών ΑμΕΑ και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, για το συνεχιζόμενο εδώ και 3 χρόνια πρόβλημα της μη λειτουργίας του 2ου ΕΕΕΕΚ στον Πειραιά.
Στο πλευρό τους ήταν ο Κώστας Τζατζάνης, νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, ο οποίος και κατέθεσε μια σειρά από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει το Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Ο νομάρχης Πειραιά παραδέχτηκε την ολιγωρία της πολιτείας, παρουσίασε την απάντηση της υπουργού Παιδείας η οποία δεν αναλαμβάνει καμιά ευθύνη και δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει στο νοίκιασμα κατάλληλου κτιρίου, όσον το δυνατόν πιο άμεσα, ώστε το Σεπτέμβρη να λειτουργήσει το 2ο ΕΕΕΕΚ.
Οι γονείς όμως παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα καθώς θέλουν λύσεις και όχι υποσχέσεις.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: