Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ανοίγει της πύλες το Νέο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη


Το Σάββατο 3 Ιουλίου εγκαινιάζεται στη Μυρτιά Ηρακλείου Κρήτης το νέο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη.
Η ανάγκη για την δημιουργία του νέου Μουσείου προήλθε από την πληθώρα των εκθεμάτων και των αρχείων που είχαν συσσωρευτεί στο παλιό μουσείο που είχε εγκαινιαστεί από την τότε Υπουργό Πολιτισμού κα. Μελίνα Μερκούρη
πριν από 27 χρόνια παρουσία των Οδυσσέα Ελύτη και Αντώνη Σαμαράκη.
Στόχος του Μουσείου είναι να συμβάλει περισσότερο στη διατήρηση, προβολή και διάδοση του έργου του Νίκου Καζαντζάκη μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, ηλεκτρονικές παραγωγές και τα ψηφιοποιημένα αρχεία που είναι στη διάθεση των μελετητών.
Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη που θα είναι ανοιχτή στο κοινό. Η μεγάλη τραγουδίστρια θα ερμηνεύσει γνωστά τραγούδια εμπνευσμένα από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη (από τον κύκλο του «Καπετάν Μιχάλη» σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και από τον «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη) και άλλα τραγούδια από το πλούσιο ποιοτικό της ρεπερτόριο.
Περισσότερες πληροφορίες στο 2810 741689
Επίσημος δικτυακός τόπος: http://www.kazantzakis-museum.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: