Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Ξαναπροσφέρουμε μασημένη τροφή


Με τιμές και δάφνες ο αναπληρωτής υπουργός κ.Π. Μπεγλίτης σκέφτεται να «βοηθήσει» τους στρατιωτικούς προσφέροντας μασημένη τροφή με πρόσχημα την οικονομική κρίση.
1. Την μείωση των μεταθέσεων τους σε επίπεδο 50% δηλαδή στους περίπου 8.000 στρατιωτικούς «μόνο» να μετατίθενται.
(ΣΧΟΛΙΟ: Απλά για να γνωρίζετε όταν ένας στρατιωτικός μετατίθεται περίπου κάθε τρία χρόνια θα πρέπει να έρθει και η οικογένεια του μαζί και σαν αποτέλεσμα αυτό η γυναίκα του αν δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα να αφήσει την δουλεία της για να βρίσκονται μαζί σαν οικογένεια. Αν λέω αν είναι τυχερός και βρεθεί σε καμιά άγονη γραμμή ο στρατός φροντίζει και του δίνει περίπου στα 60 € ως σαν βοήθημα (χαχαχα) που φυσικά δεν του φτάνουν ούτε για καφέ. Αν τώρα είναι άτυχος θα βρεθεί σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο που εκεί ο στρατός τον αφήνει στην μοίρα του (που αυτό λέγεται ενοίκιο – τρόπος διαβίωσης).
2. Καθιέρωση υποχρεωτικής υπηρέτησης για όσους έχουν παιδιά που φοιτούν σε ΤΕΙ-ΑΕΙ και στη Β’ και Γ’ Λυκείου ή στη φρουρά του τόπου που φοιτούν τα παιδιά τους ή στη φρουρά συμφερόντων τους.
(ΣΧΟΛΙΟ: Σιγά μην όλος ο στρατός μετακομίσει στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα ή σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Εγώ ξέρω ένα απόφθεγμα που το λέγανε οι στρατιωτικοί: Ανάγκες Υπηρεσίας (και όποιος το κατάλαβε το κατάλαβε άσε που ισχύει εδώ και μερικά χρόνια)
3. Η συνυπηρέτηση στελεχών των ΕΔ γίνεται υποχρεωτική χωρίς εξαιρέσεις και στις μεταθέσεις του εξωτερικού.
(ΣΧΟΛΙΟ: Σιγά μην θέλουν να πάνε στο εξωτερικό με μείωση 20% που έχει επιβληθεί σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και επιπλέων 40% στην φορολογία δηλαδή 60% μείωση ενώ για την Ελλάδα ισχύει εδώ και πολλά χρόνια)
4. Εξάντληση για την ανεύρεση πόρων, με σκοπό την κατασκευής νέων στρατιωτικών οικημάτων κυρίως σε ακριτικές περιοχές.
(ΣΧΟΛΙΟ: Δηλαδή θέλει να πει ο ποιητής να το πληρώσετε εσείς με διάφορες κρατήσεις ή από τα Ταμεία σας για να σας τα κάνουμε εμείς δώρο και φυσικά να κόψουμε και την κορδέλα δες Στρατιωτικά Νοσοκομεία ή δεν το ξέρατε)
5. Καθιέρωση του δικαιώματος κλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων από συμβεβλημένους ιατρούς και ιατρικά κέντρα και για τα στελέχη σε φρουρές που δεν υπάρχουν στρατιωτικά νοσοκομεία.
(ΣΧΟΛΙΟ: Έτσι και αλλιώς ίσχυε αυτό το πράγμα αν κατέθετε την απόδειξη στο ταμείο του και έπαιρνε τα λεφτά μειωμένα μετά από ένα με δύο μήνες)
Και το cool
6.
Καθιέρωση απαλλαγής έπειτα από 24ωρη υπηρεσία παίρνοντας άδεια την επομένη ενώ μπαίνει και πλαφόν στις υπηρεσίες ενδεικτικά:
3 υπηρεσίες για τους ανώτερους αξιωματικούς
4 υπηρεσίες ανά μήνα για τους κατώτερους αξιωματικούς
5 υπηρεσίες ανά μήνα για τους υπαξιωματικούς
7 υπηρεσίες ανά μήνα για τους ΕΠΟΠ.
(ΣΧΟΛΙΟ: Καταρχάς «κατά Ανάγκες της Υπηρεσίας) μαγική λέξη είπαμε
Τώρα φυσικά εδώ δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι γιατί αν ήταν θα πέρνα τρελή αποζημίωση….. για φαντάσου τόσα χρόνια.
ΑΛΛΑ εμείς τους θέλουμε να ανήκουν στο δημόσιο να έχουν τα «προτερήματα» των στρατιωτικών (μεταθέσεις, υπηρεσίες κτλ) χωρίς να εκφέρουν λόγο, και φυσικά υπαλλήλους για κάθε βουλευτή, δήμαρχο, πυροσβεστική, λιμενικό και άλλους πολλούς που φροντίζουν την εικόνα τους προς τα έξω χωρίς να ενοχλούν τα δικά τους παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: