Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Πέθανε η νοσοκόμα του θρυλικού φιλιού


Η Ιντιθ Σάιν που έγινε γνωστή από μια φωτογραφία στην Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης σαν την «Νοσοκόμα που φιλάει τον ναύτη» στην διάρκεια της συνθηκολόγησης της Ιαπωνίας απεβίωσε σε νοσοκομείο του Los Angeles σε ηλικία 91 ετών.
Την εν λόγο φωτογραφία την τράβηξε ο Αλφρεντ Αϊζενστάτ που την δημοσίευσε στο περιοδικό LIFE και έγινε μία από τις σημαντικότερες και πιο διαδεδομένες φωτογραφίες του 20ού αιώνα.
Η Ιντιθ Σάιν είχε πει για την εν λόγο φωτογραφία «Ειλικρινά δεν γνωρίζω ποιος ήταν ο ναύτης. Τα μάτια μου ήταν κλειστά. Αν και το φιλί κράτησε ώρα και κόντευα να σκάσω, δεν ήθελα να του πω να σταματήσει, αφού μόλις είχε γυρίσει από τον πόλεμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: