Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Σε... σκόπελο Μέρκελ έπεσε ο Γκρούεφσκι


Την επίλυση του θέματος της ονομασίας και την εκπλήρωση των κριτηρίων που θέτει η Ε.Ε. έθεσε ως προϋπόθεση για την ενσωμάτωση της πΓΔΜ στους ευρωατλαντικούς θεσμούς η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, στη συνάντηση που είχε χθες στο Βερολίνο με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Ν. Γκρούεφσκι.
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει πρόγραμμα επισκέψεων και επαφών με συμμάχους, ελπίζοντας ότι με όχημα την απόφαση της Χάγης θα μπορέσει να πείσει για την ανάγκη ανατροπής της απόφασης του Βουκουρεστίου, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο. Το κλίμα όμως, όπως επιβεβαιώθηκε και από τη συνάντηση Γκρούεφσκι-Μέρκελ, δεν είναι καθόλου ευνοϊκό για τα Σκόπια, καθώς οι σύμμαχοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να ανοίξουν και το θέμα των Σκοπίων, που θα οδηγούσε σε εμπλοκή.
Μήνυμα
«Οι κανόνες είναι ξεκάθαροι, αναμφισβήτητα το Δ.Δ. της Χάγης εξέδωσε απόφαση που δικαιώνει τη «μακεδονική» κυβέρνηση, αλλά πιστεύω ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι κρίσιμη και ότι οι συνομιλίες με την Ελλάδα για το όνομα πρέπει να συνεχισθούν με στόχο να βρεθεί λύση» είπε η κ. Μέρκελ.Η καγκελάριος όμως, εκφράζοντας και το κλίμα προβληματισμού που υπάρχει για περαιτέρω διεύρυνση της Ε.Ε. στην παρούσα φάση, αναφερόμενη και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δ. Βαλκανίων, άφησε αιχμές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα Σκόπια, λέγοντας ότι οι χώρες αυτές πρέπει να ανταποκριθούν στα «απαιτούμενα κριτήρια» πριν ενταχθούν στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.
Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ για ευνόητους λόγους βρήκε μάλιστα την ευκαιρία να εξάρει τον ηγετικό ρόλο της Γερμανίας και της κ. Μέρκελ στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, παρουσιάζοντας και τις «επιτυχίες» της σκοπιανής οικονομίας, παρά την οικονομική κρίση στη χώρα μας.
Η αναπληρώτρια βοηθός γ.γ. του ΝΑΤΟ κ. Στέφανι Μπαμπστ, που βρέθηκε στα Σκόπια, δήλωσε πάντως χθες ότι η θέση της Συμμαχίας «παραμένει αμετάβλητη και μένει στην απόφαση του Βουκουρεστίου» ενώ επεσήμανε ότι θα πρέπει να λυθεί το θέμα της ονομασίας και μετά θα εξετασθεί η δυνατότητα ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

By: John

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: