Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Τι προβλέπει το νέο μνημόνιο


1. Μείωση των κατώτατων μισθών σε όλα τα επίπεδα κατά 22%
2. Των νέων κάτω των 25 ετών κατά 32%, όπως και «πάγωμα» των ωριμάνσεων, έως ότου η ανεργία μειωθεί κάτω από το 10%.
3. Μείωση κατά 15% των συντάξεων κύριας ασφάλισης ΔΕΗ, ΟΤΕ και τραπεζών και κατά 7% του ΝΑΤ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα ελλείμματα των επικουρικών συντάξεων.
4. Κατάργηση της μονιμότητας σε ΔΕΚΟ και τράπεζες και αποχώρηση 150.000 υπαλλήλων έως το 2015.
5. Η μετενέργεια των συμβάσεων λήγει στους τρεις αντί των έξι μηνών. Εάν δεν υπάρξει νέα κλαδική σύμβαση εντός τριών μηνών, θα λαμβάνεται ως βάση ο κατώτατος μισθός με διατήρηση των επιδομάτων θέσης, παιδιών, εκπαίδευσης και επικινδυνότητας.
6. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του ΙΚΑ 2% άμεσα και επιπλέον 3% το 2013 και η αναθεώρηση ως το τέλος Ιουνίου των ειδικών μισθολογίων για δικαστικούς, γιατρούς, διπλωματικούς υπαλλήλους, αστυνομικούς και στρατιωτικούς.
7. Ξεκινάει η ιδιωτικοποίηση έως το τέλος του Ιουνίου του 2012 των προγραμματισμένων πακέτων μετοχών των ΔΕΠΑ ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ , ΕΥΑΘ και του διεθνούς κέντρου Τύπου.
8. Περιορισμός των φοροαπαλλαγών, αλλαγές στο ΦΠΑ με στόχο την απλοποίηση του συστήματος επιβολής και το κλείσιμο 200 εφοριών έως το τέλος του έτους.
9. Έναρξη της ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετοχές με περιορισμένα δικαιώματα ψήφου και μετατρέψιμα ομολογιακά δάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: