Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Πάγκαλος: «Είμαστε καθυστερημένοι, πολιτικά, πνευματικά και πολιτιστικά»


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έθεσε θέμα «πολιτικής ευθύνης που πρέπει όλοι να αντιληφθούν», την οποία συνέδεσε μάλιστα με τη μάχη που δίνει η κυβέρνηση να βρει τα 325 εκατομμύρια ευρώ, για να κλείσει το πακέτο στήριξης, ενώ έκανε λόγο για «καθυστερημένους πολιτικά, πνευματικά και πολιτιστικά».
«Την ίδια ώρα που εμείς σκοτωνόμαστε με τους Ευρωπαίους για τα 300 εκατομμύρια που μας λείπουν, απετάσσονται από την χώρα μας τις επόμενες εβδομάδες 413 εκατομμύρια ευρώ για έργα που αφορούν την επεξεργασία Λυμάτων στην Αττική, γιατί οι δήμοι, στους οποίους εσφαλμένα έδωσε ο νομοθέτης την εξουσιοδότηση, δεν προωθούν τις σχετικές διαδικασίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος και πρόσθεσε: «Και αυτό γίνεται υπό τα χειροκροτήματα διαφόρων συναδέλφων και δικών μου βουλευτών υπό την αναζήτηση ψηφοθηρίας, αλλά και με την ανοχή και έμπνευση της ΕΥΔΑΠ, οργανισμού που το κράτος έχει την πλειοψηφία και ανήκει σε συγκεκριμένο υπουργείο. Εμείς σκοτωνόμαστε με την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι μερικοί δήμαρχοι πείσανε και τους οπαδούς τους ότι τα ΚΕΛ μυρίζουν. Δεν μυρίζουν, απλώς εμείς είμαστε καθυστερημένοι, πολιτικά, πνευματικά και πολιτιστικά».
Αφορμή για την επίθεση αυτή του Θόδωρου Πάγκαλου σε όσους αδρανούν, δόθηκε με την επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό του Γιώργου Καρατζαφέρη, τον οποίο αντικατέστησε ο βουλευτής του Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, για τη στασιμότητα των δημοσίων επενδύσεων και την αύξηση της ανεργίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσανθακόπουλος έκανε λόγο για «επενδυτική άπνοια» σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στο κόσμο σε επικινδυνότητα και αδυναμία προσέλκυσης επενδυτών, κυρίως λόγω γραφειοκρατίας, ενώ διογκώνεται τραγικά η ανεργία που έφτασε στο 20%.
Απαντώντας ο κ. Πάγκαλος επεσήμανε ότι υπάρχουν πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν στη χώρα μας καθώς, όπως είπε, οι επενδύσεις προϋποθέτουν κλίμα ασφάλειας και αυτό σημαίνει, τόνισε, ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα προστατευτικό κλίμα νομιμότητας απέναντι σε πράξεις ανεξέλεγκτες, αυθαιρεσίας, καταλήψεις, βιαιοπραγίας ανομίας, με μια δικαιοσύνη που δεν θα εμφανίζει καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων.
Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, το πρόβλημα της ύφεσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας αντιμετωπίζεται μόνο με τη δημιουργία κλίματος ασφάλειας για να προσελκύσει επενδυτές.
«Αυτές τι μέρες ζούμε τις τελευταίες πράξεις του δράματος. Ελπίζουμε ότι θα μας οδηγήσει στη συμφωνία για εθελοντική περικοπή του χρέους και στη δημιουργία ενός πλαισίου στήριξης μέχρι το 2015. Επειδή μαγική ράβδος δεν υπάρχει, πρέπει να έχουμε κάτι συγκεκριμένο να προτείνουμε για να πείσουμε τους επενδυτές», πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος.
Για το θέμα της ανεργίας, τόνισε ότι καταβάλλονται σοβαρές προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «η κατάσταση είναι τραγική» και ότι «ένας σημαντικός αριθμός ανέργων δεν επωφελούνται από τα διάφορα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη και μένουν στη ζούγκλα της ανεργίας».
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ τόνισε την ανάγκη άμεσων πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση, όπως την καθιέρωση φορολογικού συστήματος με 10ετή ορίζοντα, κίνητρα για την επαναφορά κεφαλαίων στην χώρα μας, ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι οι τράπεζες δεν δίνουν χρήματα στην αγορά.

By: John

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: