Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ισόβια σε κτήνη που έδειραν μέχρι θανάτου το μωράκι τους


Με την ποινή των ισόβιων δεσμών τιμώρησαν οι δικαστικές αρχές τους απάνθρωπους γονείς που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου το 23μηνών αγγελούδι τους, επειδή έκλαιγε. Κανένα ελαφρυντικό, αλλά και καμία δικαιολογία δεν δέχτηκαν οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αμαλιάδας από τη μητέρα και τον πατέρα του βρέφους που βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια τους.

Το αποτρόπαιο έγκλημα, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο στις 2 Δεκεμβρίου του 2010, αποκαλύφθηκε όταν ο πατέρας, προκειμένου να θολώσει τα νερά, μετέφερε το 23 μηνών αγγελούδι στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, ισχυριζόμενος στους γιατρούς ότι είχε πέσει από την κούνια. Τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμαλιάδας σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ο ένας έριχνε τις κατηγορίες στον άλλον για τον μαρτυρικό θάνατο του μικρού αγοριού, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Η 36χρονη Κ.Μ. δήλωσε ότι είναι χρόνια χρήστρια ναρκωτικών ουσιών και πως δεν κατάλαβε ότι το μωρό ήταν νεκρό στην κούνια του, ενώ ο 33χρονος σύντροφός της Α.Μ. ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να του κάνει κακό και ότι απλώς το ταρακούνησε για να ηρεμήσει, καθώς έκλαιγε και δεν τους άφηνε να κοιμηθούν. Το ζευγάρι, αν και δεν έχει παντρευτεί, έχει αποκτήσει άλλα δύο παιδιά, ηλικίας 5 και 6 ετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 2 Δεκεμβρίου του 2010 και ενώ βρίσκονταν στο σπίτι τους στη Λεύκα, οι γονείς άρχισαν να δέρνουν αλύπητα το αγγελούδι τους για να σταματήσει να τους ενοχλεί. Οταν το αγοράκι σταμάτησε, το έβαλαν στην κούνια του και έπεσαν για ύπνο. Το επόμενο πρωί, όπως ισχυρίστηκε η μητέρα, πήγε στο δωμάτιό του για να δει αν είναι καλά, καθώς δεν ακουγόταν.

Το πήρε αγκαλιά για να το ταΐσει, αλλά το παιδί δεν αντιδρούσε. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές της να το συνεφέρει, το μωρό δεν «ξυπνούσε». Αμέσως ενημέρωσε τον σύντροφό της, ο οποίος εξακολουθούσε να κοιμάται, και πήγε και ο ίδιος να δει τι ακριβώς είχε συμβεί. Οταν διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν νεκρό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συμφώνησαν να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο και να πουν ότι είχε χτυπήσει πέφτοντας από την κούνια.

Ετσι ο πατέρας μετέφερε το παιδί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών στις 8.30 το πρωί της 3ης Δεκεμβρίου, δηλαδή μία ημέρα μετά τον ξυλοδαρμό, όταν πλέον ήταν πολύ αργά, και οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν τον θάνατό του.

By: Alkisti

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: