Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Απορρίφθηκε το αίτημα Εφραίμ για αποφυλάκιση


Ηχηρό «όχι» στην αίτηση αποφυλάκισής του εισέπραξε χτες ο ηγούμενος Εφραίμ, από την εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, η οποία με διάταξή της απέρριψε το αίτημά του να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους.
Στη διάταξή της η ανακρίτρια αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι και οι προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος για να αφεθεί ελεύθερος ο ηγούμενος, ο οποίος κρατείται στον Κορυδαλλό από τις παραμονές Χριστουγέννων.
Ο αρχιμανδρίτης, που θεωρείται πρωταγωνιστής του σκανδάλου των «ιερών ανταλλαγών» της Μονής Βατοπεδίου, είχε υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης, επικαλούμενος προβλήματα υγείας και ζητήματα ουσίας, καθώς υποστήριζε ότι είναι αθώος και ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, αφού έχει γνωστή διαμονή, ενώ επικαλείτο στοιχεία της δικογραφίας, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του αποδεικνύουν την αθωότητά του.
Θετική εισήγηση στο αίτημα του Εφραίμ είχε υποβάλει ο εισαγγελέας Εφετών Π. Μαντζούνης, ο oποίος πρότεινε να αντικατασταθεί η κράτησή του με την επιβολή περιοριστικών όρων και την καταβολή εγγύησης 200 χιλιάδων ευρώ.
Ο εισαγγελικός λειτουργός είχε από την αρχή ταχθεί κατά της προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ, άποψη με την οποία είχε διαφωνήσει η ανακρίτρια, που έκρινε ότι ο ηγούμενος θα πρέπει να προφυλακιστεί.
Τη διαφωνία τους κλήθηκε να επιλύσει το Συμβούλιο Εφετών, που με βούλευμά του στις 23 Δεκεμβρίου είχε αποφασίσει την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ.

By: John

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: