Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Χιλιάδες στρέμματα πλημμύρισαν στον Έβρο και τα Τρίκαλα


Με θραύσεις αναχωμάτων, η Πολιτική Προστασία επιχειρεί από χθες να εκτονώσει την πίεση του νερού στον ποταμό Έβρο, πλημμυρίζοντας ελεγχόμενα μη κατοικημένες περιοχές για να απομακρύνει τον κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές, σπίτια, περιουσίες και ζωικό κεφάλαιο, ενώ οι εκτάσεις κάτω από το νερό ξεπερνούν τα 30.000 στρέμματα. Η πρώτη τεχνητή πλημμύρα έγινε χθες το πρωί στην περιοχή του Πυθίου κοντά στο Διδυμότειχο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο ομώνυμος κάμπος, σε μια έκταση 7.500 στρεμμάτων. Η στάθμη του ποταμού στο συγκεκριμένο σημείο είχε φτάσει στα 6,30 μέτρα, 60 εκατοστά πάνω από το όριο συναγερμού των 5,70 μέτρων.
Κίνδυνος
Είχαν υπερχειλίσει και τα δύο αναχώματα και υπήρχε άμεσος κίνδυνος να σπάσουν απειλώντας ανθρώπινες ζωές, ζωικό κεφάλαιο, περιουσίες και υποδομές στα κοντινά χωριά Πετράδων και Πραγγίου. Πάντως, τα νέα είναι ελπιδοφόρα από τη Βουλγαρία, καθώς μειώνονται σταδιακά οι εισροές υδάτων.
Ομως μεγάλα προβλήματα υφίστανται και στη Θεσσαλία, με περισσότερα από 22.000 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων στη λεκάνη της Φαρκαδόνας Τρικάλων να έχουν καλυφθεί από το νερό μετά από υπερχείλιση του Πηνειού και του Ενιπέα ποταμού.
Το νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονες χιονοπτώσεις θα συνεχιστεί έως το Σάββατο προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας. Χθες, πυκνό χιόνι έπεσε για λίγη ώρα στα βόρεια προάστια, κυρίως σε Πάρνηθα και Πεντέλη.
Χιόνια
Οι χιονοπτώσεις συνεχίστηκαν στη βόρεια Ελλάδα σε μικρότερη ένταση, ενώ στα κεντρικά της χώρας και ιδιαίτερα στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας, δίνεται μάχη για την «απελευθέρωση» δεκάδων αποκλεισμένων χωριών. Στο δήμο Πύλης Τρικάλων τα εκχιονιστικά επιχειρούσαν να ανοίξουν τους δρόμους προς 22 αποκλεισμένα χωριά, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και στην ορεινή Καλαμπάκα, καθώς και στην ανατολική και δυτική Αργιθέα του νομού Καρδίτσας, όπου υπήρξαν και διακοπές ηλεκτροδότησης.
Στην Ήπειρο και στη δυτική Μακεδονία ο χιονιάς παρουσιάζει σταδιακή ύφεση με τα προβλήματα να μειώνονται, ενώ συνεχίστηκαν οι χιονοπτώσεις στην κεντρική Μακεδονία, κατά τόπους ισχυρές, όπως στη βόρεια Χαλκιδική και στους νομούς Κιλκίς και Ημαθίας. Η κυκλοφορία διεξαγόταν μόνο με αλυσίδες σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου, ενώ αραιές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

By: John

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: