Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Στη φυλακή δικαστής πα – τέρας


Στη φυλακή οδηγήθηκε χθες δικαστής των διοικητικών δικαστηρίων καθώς κρίθηκε ένοχος σε βαθμό κακουργήματος με την κατηγορία ότι αποπλανούσε το ανήλικο παιδί του. Η υπόθεση, που προκάλεσε σοκ, εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο δικαστή και του επέβαλε ποινή κάθειρξης έξι ετών για αποπλάνηση του μόλις πέντε ετών γιου του.
Αυτό που προκαλεί ερωτηματικά είναι ότι ενώ υπήρχε και πρωτόδικη καταδίκη σε βάρος του δικαστή σε 13 χρόνια κάθειρξη, εντούτοις δεν είχε κινηθεί πειθαρχική διαδικασία εναντίον του και δεν είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια αρχή δεν είχε κάνει τις αναγκαίες ενέργειες, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να υπηρετεί στο δικαστικό σώμα και να δικάζει.
Με την απόφασή του το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο μείωσε την ποινή που είχε επιβληθεί από το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο, που ήταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά επτά χρόνια. Η έδρα, ωστόσο, αποφάσισε ο καταδικασθείς να οδηγηθεί στη φυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες από όσα ακούστηκαν στην ακροαματική διαδικασία, που διήρκεσε πολλές ώρες, ο δικαστής φέρεται ότι εξανάγκαζε το παιδί του να δέχεται και να υπακούει στις αρρωστημένες του διαθέσεις. Το ίδιο συγκλονιστικές ήταν και οι περιγραφές από τη δικογραφία, τις οποίες επανέλαβαν οι μάρτυρες στη δική του δικαστικού λειτουργού που είναι διαζευγμένος. Οι καταθέσεις προκάλεσαν πολλές φορές δυσφορία και αποτροπιασμό στη δικαστική αίθουσα, καθώς ο κατηγορούμενος φέρεται να υποχρέωνε το παιδί του σε νοσηρές πράξεις, λέγοντας πως αν δεν υπάκουε δεν θα του έπαιρνε παγωτό το απόγευμα? Οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έκριναν ένοχο τον δικαστή βασιζόμενοι κυρίως στο αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας, παρά την προσπάθεια που έγινε από πρόσωπα του οικογενειακού κύκλου του κατηγορούμενου να μαλακώσουν τις εντυπώσεις και τις περιγραφές της σεξουαλικής και ψυχολογικής βίας που έζησε ο μικρός.
Η πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης είχε γίνει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Απρίλιο και σε σύντομο χρονικό διάστημα προσδιορίστηκε η δευτεροβάθμια δίκη, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά από νομικούς κύκλους.

By: John

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: