Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Το σενάριο της χρεοκοπίας


Πρώτες 72 ώρες
Οι πολίτες κατακλύζουν τις τράπεζες για να κάνουν μαζικές αναλήψεις των καταθέσεών τους. Οι τράπεζες υπό τον κίνδυνο της κατάρρευσης κλείνουν τα υποκαταστήματά τους για 2-3 μέρες και όταν τα ξανανοίγουν επιβάλουν πλαφόν αναλήψεων ανά μήνα που δεν προβλέπεται να ξεπερνά τα 200-300 ευρώ.
Πολίτες πολιορκούν τις τράπεζες και προκαλούνται πυρπολισμοί και βίαια επεισόδια. Παρεμβαίνουν οι αστυνομικές δυνάμεις και στη συνέχεια ο στρατός για να προστατέψουν τράπεζες και επιχειρήσεις από την καταστροφή.

Πρώτες δύο εβδομάδες
Παρατηρούνται οι πρώτες ελλείψεις σε πετρέλαιο, καθώς η χώρα δεν μπορεί να το εισάγει. Ατέλειωτες ουρές στα βενζινάδικα με την τιμή της βενζίνης και των πετρελαιοειδών να αρχίζει να εκτοξεύεται από τους κερδοσκόπους.
Προβλήματα στις αστικές συγκοινωνίες καθώς μειώνονται δραστικά όλα τα δρομολόγια. Οι τιμές των εισιτηρίων αυξάνονται έως και 200%
Ξεκινούν οι πρώτες ελλείψεις προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, ιδίως στα εισαγόμενα είδη που αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος της τροφοδοσίας. Τα ελληνικά είδη ανατιμώνται δραστικά.
Σποραδικά παρατηρούνται οι πρώτες λεηλασίες καταστημάτων ειδών διατροφής.

Πρώτος μήνας
Στάση πληρωμών στο δημόσιο με 800.000 δημόσιους υπαλλήλους να μην εισπράττουν τον μισθό του μήνα. Ξεκινούν πολυήμερες αλυσιδωτές απεργίες. Ο δημόσιος τομέας παραλύει.
Τα νοσοκομεία παύουν να αντιμετωπίζουν πολλά επείγοντα περιστατικά, καθώς υπάρχουν ελλείψεις υλικών στα χειρουργεία.
Τα φαρμακεία δεν μπορούν να προμηθεύσουν φάρμακα καθώς παγώνουν οι εισαγωγές.
Πολλά σχολεία κλείνουν καθώς δάσκαλοι και καθηγητές απεργούν λόγω της μη καταβολής μισθών. Το ίδιο συμβαίνει και με τα Πανεπιστήμια.

Πρώτο τρίμηνο
Black out της ΔΕΗ βυθίζει στο σκοτάδι τη χώρα. Ανακοινώνονται οι ώρες διακοπής της παροχής ρεύματος στην επικράτεια με ανώτατο όριο τις 5 διακεκομμένες ώρες παροχής την ημέρα.
Κλείνουν μαζικά πολλά εμπορικά καταστήματα καθώς η κατανάλωση πέφτει κατακόρυφα. Απολύονται έως και 200.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.
Μετά από δύο μήνες στάσης πληρωμών, η κυβέρνηση αδυνατώντας να συνεχίσει τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων, ανακοινώνει το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών. Απολύονται άμεσα 300.000 εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Καταρρέουν οι πρώτες τράπεζες.

Πρώτο εξάμηνο
Η κυβέρνηση καταρρέει και η Βουλή ορίζει πολυκομματική κυβέρνηση τεχνοκρατών για να επεξεργαστεί την έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Μαζικές ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών από τα αστικά κόμματα. Ιδρύονται νέα πολιτικά σχήματα, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν κατάρρευση του πολιτικού σκηνικού.
Εκτοξεύεται η εγκληματικότητα. Καταρρέει το σωφρονιστικό σύστημα, καθώς οι φυλακές δεν μπορούν πλέον να φιλοξενήσουν τόσο μεγάλο αριθμό κρατουμένων. Ποινικοί κρατούμενοι δραπετεύουν μαζικά.
Έκρηξη βίαιων συγκρούσεων στους δρόμους με απώλειες ανθρώπινων ζωών και χιλιάδες συλλήψεις. Κατάσταση συναγερμού των δυνάμεων καταστολής.
Η Ευρώπη στέλνει τα πρώτα μηνύματα στην Ελλάδα ότι κρίνεται επισφαλής ακόμα και η παραμονή της χώρας στην ΕΕ.
Κλείνουν μαζικά ξένες πολυεθνικές εταιρείες.
Οι δανειστές της χώρας προσφεύγουν στα διεθνή δικαστήρια εναντίον της.
Φτάνουν στην Ελλάδα οι πρώτες διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις για να βοηθήσουν τον πληθυσμό που υποσιτίζεται.

Πρώτο έτος
Η ανεργία καταγράφεται επίσημα στο 35% και οι άνεργοι πλησιάζουν τα δύο εκατομμύρια.
Το κατά κεφαλήν εισόδημα του Έλληνα καταρρέει σε επίπεδα 1980 και τα εισοδήματα στο τέλος του 2012 χάνουν το 65% της δύναμης που είχαν το 2011. Ο πληθωρισμός στην αγορά φτάνει το 70% σε ετήσια βάση.
Πωλούνται μαζικά έναντι ελάχιστου τιμήματος δημόσιοι οργανισμοί, αεροδρόμια, λιμάνια, ακίνητα, κτλ.
Στο τέλος του έτους υπολογίζεται ότι έχει μεταναστεύσει στο εξωτερικό το 20% του πληθυσμού.
Καταρρέει η άμυνα της χώρας, τη στιγμή που παρατηρούνται απειλητικές κινήσεις γειτονικών χωρών.
Μεγάλες διπλωματικές ήττες της χώρας σε όλα τα μέτωπα (ΠΓΔΜ, ελληνοτουρκικά, ΝΑΤΟ, Κύπρος, κτλ.)

Τα πρώτα 5 χρόνια
Η Ελλάδα του 2017 δεν θα έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2012.
Αρχές του 2013 θα έχει αποφασιστεί η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή της δραχμής, αρχικά με ισοτιμία 1 ευρώ= 1.000 δραχμές. Θα ακολουθήσει υποτίμηση 50-70% προκειμένου να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα. Θα απελευθερωθεί τελείως η αγορά εργασίας και θα καταργηθούν συλλογικές συμβάσεις και κατώτατοι μισθοί.
Η νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών θα κυβερνά με ΠΝΠ αναστέλλοντας την ισχύ πολλών άρθρων του Συντάγματος.
Το ελληνικό ΑΕΠ το 2014 θα φτάσει στο επίπεδο της Ρουμανίας σήμερα και το μέσο ετήσιο εισόδημα δεν θα ξεπερνά τα 6.000 ευρώ με σημερινές τιμές.
Οι λίγες τράπεζες που θα έχουν απομείνει θα ξεκινήσουν μαζικά κατασχέσεις κατοικιών, καθώς θα έχουν κληρονομήσει τα στεγαστικά δάνεια των τραπεζών που θα έχουν καταρρεύσει.
Μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Αθήνας θα μετακινηθεί προς την επαρχία για να ασχοληθεί με την αγροτική παραγωγή.
Έλληνες με κεφάλαια στο εξωτερικό, αλλά και ξένοι κερδοσκόποι θα αγοράσουν μαζικά και σε εξευτελιστικές τιμές κάθε παραγωγική μονάδα της χώρας, ακίνητα, επιχειρήσεις.
Η θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ θα αμφισβητηθεί έντονα, καθώς η χώρα δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Πιθανή είναι επέμβαση γειτονικών χωρών με σκοπό εδαφικές διεκδικήσεις.

ΥΓ. : ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ???

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΗΤΑΝΕ.. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΙΣ ΚΡΙΣΕΩΝ...


Μέσω E-mail

Ανώνυμος

3 σχόλια:

φως και χρωμα είπε...

θελω να μαθω αν χρεοκοπησουμε μετα την δανειακη συμβαση των 130 δις τι θα γινει;

φως και χρωμα είπε...

σε μια χωρα που εχει 2 εκατομ. ξενους κ συμφωνα με τον ΟΗΕ το 2015 θα εχουμε 4 εκατομ.ξενους ισλαμικης προελευσης κ με τον Ελληνα χρεοκοπημενο το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;

OUPS είπε...

Καλησπέρα φίλε μου αν είδες το συγκεκριμένο είναι από email.
Αλλά θα προσπαθήσω να σου απαντήσω ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ κάνουμε φοβάμαι ότι όλα έχουν προκαθοριστεί και εμείς θα το μάθουμε τελευταίοι. Όσο για το δεύτερο ερώτημα ΛΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ.