Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

ΥΠΕΧΩΔΕ – Τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων (χαχαχα)

Η Ανακοίνωση Τύπου Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι διατάξεις του ν.3775/2009 για την τακτοποίηση των νομίμως ανεγερθέντων χώρων που άλλαξαν χρήση (ημιυπαίθριοι κ.λπ.), είναι σαφείς και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή έδωσα πλήρη απάντηση για το θέμα της μεταβίβασης των χώρων αυτών, που στηρίζεται στο νόμο και τη λογική. Οι συμβολαιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να καταγράφουν στα συμβόλαια μεταβίβασης τον χώρο, όπως αυτός περιγράφεται στην οικοδομική άδεια, δηλαδή ως ημιυπαίθριος και επομένως δεν υπάρχει κανένα νομικό πρόβλημα. Επίσης είναι υποχρεωμένοι να καταγράφουν και το νέο πραγματικό γεγονός της τακτοποίησης του χώρου αυτού σύμφωνα με τον νόμο. Κατόπιν αυτών δεν είναι “στον αέρα οι ημιυπαίθριοι”, αλλά στον αέρα είναι αυτό που υποστηρίζεται από ορισμένους πως δήθεν οι μεταβιβάσεις αυτές είναι άκυρες. Προς τι οι αμφιβολίες και η σύγχυση; Κανείς δεν ζητάει από τους συμβολαιογράφους να κάνουν κάτι διαφορετικό από το νόμιμο και το πραγματικό.
Εκείνο που θέλω να τονίσω ιδιαίτερα είναι ότι αυτοί που με τις πράξεις και τα λεγόμενά τους για τους δικούς τους λόγους προκαλούν σύγχυση στο θέμα αυτό, δεν θα έχουν μεν κανένα κόστος, έχουν όμως μεγάλη ευθύνη, γιατί το κόστος θα το πληρώσουν οι πολίτες που θα τους ακολουθήσουν».

Ο σχετικός νόμος εδώ

ΑΠΟΡΙΑ: 1) Γιατί ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών ζήτησε γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου για τη νομιμότητα -ή μη- αυτών των δικαιοπραξιών ?
2) Το παρακάτω σπίτι έχει ημιυπαίθριους χώρους ?



ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΟΛΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΧΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: